Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Co se aktuálně děje v Izraeli? Novinky od aktivistky Efrat Fenigsonové (16. 12. 2021)

Ve zkratce...

Aktivistka Efrat Fenigsonová sdílí aktuální situaci ohledně covidu a očkování v Izraeli k datu 16. prosince 2021.

  • co-se-aktualne-deje-v-izraeli-novinky-od-aktivistky-efrat-fenigsonove-16-12-2021

 

 

Přepis:

Ahoj všichni, tady Efrat. Už je to nějaká doba, co jsem takto s vámi ve videu sdílela novinky. Napadlo mě natočit další video, protože v Izraeli se toho v posledním týdnu dělo vážně hodně. Dobře, tak se do toho pusťme. Od ministerstva zdravotnictví máme nová data. Přinesl nám je jeden z členů Parlamentu jménem Gadi Jevarkan.

Tato data ukazují, že 33 % izraelské populace není očkováno, což je více, než co nám normálně tvrdí. A že pouze 45 % ze všech lidí v Izraeli má dnes platný zelený pas, což znamená, že všechna omezení, která zavádí a chtějí zavádět, se týkají více než poloviny veřejnosti, protože 55 % populace nemá zelený pas. Ano, slyšeli jste správně. Kromě toho ministerstvo zdravotnictví zveřejnilo další dokument, který ukazuje pravdu o rouškách v Izraeli. Ukazuje, že roušky jsou v podstatě jen k výchově veřejnosti, v tomto dokumentu to přiznali. A že není skutečný důkaz toho, že roušky čemukoliv pomáhají.

Ale dělají to, protože musí veřejnost poučit. Tohle je dlouhý dokument, uvádím vám jen jeho podstatu. Pokud si ho chcete přečíst (pozn. najdete ho zde), později ho nasdílím na svém Twitteru. Ministerstvo zdravotnictví tedy přiznává, že roušky v podstatě ničemu nepomáhají a jsou k ničemu. Dobře, co dál? Izraelský premiér je plný výhrůžek. Neustále vyhrožuje občanům. Jedna z jeho posledních výhrůžek se týká toho, že na začátku dalšího roku přestanou uznávat PCR nebo antigenní testy a budou uznávat pouze zelené pasy očkovaných nebo těch po prodělání nemoci. Což znamená, že když nejste očkovaní a chcete jít někam, kde požadují zelený pas, nebudete tam moct jít, pokud nejste očkovaní. Hezky se to eskaluje. Co dál? Vyhrožují lockdownem pro neočkované.

Cítí se osamoceně… není fér, že pouze Rakousko a Německo něco takového oznámilo. Musí se také řídit stejným postupem, takže také vyhrožuje lockdownem pro neočkované. Připomínám vám, že mluvíme o milionech lidí v této zemi. Další výhrůžka… Tedy ne výhrůžka, ale kampaň na očkování dětí. Pouze 10 % dětí ve věku 5-11 let se dalo očkovat v rámci velké kampaně, která se spustila před pár týdny. Pouze 10 %, což znamená, že rodiče neposílají své děti na očkování. Je to selhání a oni to v mainstreamových médiích už prohlásili za selhání. Řekli, že kampaň na očkování dětí selhala… jaká to smůla.

A koho z toho samozřejmě vinili? Falešné zprávy od neočkovaných… můžeme za to my. Nevím, jestli to vzít jako kompliment nebo urážku, ale říkají, že za to, proč rodiče nenechávají děti očkovat, mohou falešné zprávy neočkovaných. Momentálně je to selhání a doufejme, že to tak zůstane. Co dál? Poslední výhrůžka spočívá v označování neočkovaných a očkovaných při vstupu do obchodních center pomocí speciálního náramku, aby věděli, kdo je a není očkovaný.

Byl kolem toho velký humbuk, protože vlastníci malých podniků a obchodů z toho udělali velký poprask a řekli vládě, že je zažalují, pokud s těmito nesmysly nepřestanou. Takže to zastavili a dnes už přišli s prohlášením, že to nebudou dělat, že nebudou označovat občany při vstupu do obchodních center. Takže se to dít nebude, ale vyhrožovali tím. Vyhrožovali tím a byl kolem toho velký povyk. Vlastně si myslíme, že to může být snaha odvrátit pozornost od ostatních otřesných věcí, které se tu dějí. Protože byl kolem toho velký povyk.

Jedna z věcí, kterou se snaží ukrýt, je například zákon, který byl v Parlamentu schválen, který umožňuje policistům vstupovat do domů lidí bez soudního povolení. Policie… ten zákon ještě neprošel plným procesem schválení v Parlamentu, ale v prvním kole byl schválen, a potřebuje ještě dvě kola, aby prošel. Nejspíše ale projde a pak policisté budou moct jít uprostřed noci do mého domu a vzít mě pryč, a to bez soudního povolení. Když mluvím o policii. Při posledním sobotním protestu u domu premiéra byli policisté velmi násilní, jakoby dostali příkaz, být velmi násilní. V sobotu budeme znovu protestovat a myslíme si, že znovu budou násilní. Policisté v Izraeli byli vždy násilní a teď jsou ještě násilnější. Co dál? Stav covidu v Izraeli. Dobře… stav covidu v Izraeli je absurdní a vy víte, že nejsem osoba, která by se zabývala nějak daty nebo statistikou. Ale podívala jsem se na web ministerstva zdravotnictví a je to absurdní.

Dnes je v nemocnicích v Izraeli 94 vážných případů covidu. 94… 94 případů. A kvůli tomu chtějí zavést lockdown pro neočkované. Plný lockdown, aby lidé nemohli opouštět svůj domov. Je to vtipné. Protože skoro žádný covid tu teď nemáme, zejména u dětí. Co dál… Slýcháváme mnoho případů nepříznivých účinků. Spousta lidí má problémy… máme případy sraženin, mrtvic, myokarditid. Ženy mají problémy s menstruací, atd. V mainstreamu stále žádné slovo. Ticho po pěšině. Zajímá je pouze propaganda. Když je řeč o propagandě, byla zveřejněna data týkající se rozpočtu ministerstva zdravotnictví na reklamní kampaně covidu od počátku do dneška. Můžete hádat, ale je to kolem 210 milionů šekelů, což je kolem 70 milionů dolarů. Jo… super.

Za tuto propagandu utrácí spoustu peněz. A média raději přijme tyto peníze a použije je, aby nadále strašila a přinášela strach do života lidí, než aby mluvila o poškozených lidech a o nepříznivých účincích očkování a o úmrtích, ke kterým kolem nás dochází. Uvidíme, jak dlouho tohle bude pokračovat. Chtěla bych video zakončit slovy povzbuzení. Spousta lidí mě nebo přátele kontaktuje na Twitteru a ostatních místech a říká, jak už toho mají plné zuby, jak jsou zoufalí, že už se v tom nechtějí nadále účastnit. Poslyšte… tohle je těžké. Není to sprint, ale maraton. Mnohokrát jsem už říkala, že je to maraton.

Je to myšlenkově ovládaný maraton. Je tedy velmi těžké zůstat v duševní pohodě, klidu a rozvážnosti s ohledem na vše, co se děje. Moje doporučení pro všechny je, abyste pracovali na svém duševním stavu. Navštivte psychologa, meditujte, cvičte jógu, čtěte knihy, buďte s přáteli, jděte na pláž. Dělejte cokoliv, co potřebujete, abyste své duši a svému duševnímu stavu ulevili od této situace, protože tu s námi ještě nějakou dobu bude, a musíte být silnější. Musíte být silní. My tento boj vyhrajeme, ale bude to ještě nějakou dobu trvat. Pracujte na sobě, investujte do sebe, jděte dovnitř sebe, vyřešte si v životě věci, abyste byli svobodnější, abyste měli v životě prostor ke zvládnutí těchto sraček, protože to není snadné a ještě nějakou dobu to tu s námi bude. A nezapomínejte, že jsme v tom společně. Ne jen v Izraeli, ti z nás, kteří protestujeme a stavíme se na odpor, ale po celém světě.

Báječní lidé z celého světa mi posílají zprávy a říkají, jak moc cítí, že tato práce, kterou děláme, je povzbuzuje. Pokračujte v tom. Ano, vy, vy a vy. Všichni to můžete dělat, protože to pomáhá stavět mosty a spojovat lidi, abyste se necítili sami. Protože nejsme sami. My jsme většina. Jen chtějí, abychom si mysleli, že nejsme. Takže… jsem si jistá, že v tomto zvítězíme, jen to bude nějakou dobu trvat, ale zvítězíme. Mějte se.

Překlad: David Formánek

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře