Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Mladá generace se vznáší na růžovém obláčku. Jestli se rychle neprobudí, čeká je ošklivý pád na hubu!

Proč nikdo nechce slyšet pravdu?
Není to tak dávno, co nově jmenovaný ministr financí Ivan Pilný vyslovil sice objektivní, ale nechtěnou pravdu o budoucích důchodcích, respektive o jejich důchodech. A schytal to takříkajíc zprava i z leva. Pravdu nikdo nechce slyšet.

Podle Pilného prostě důchodový systém, tak jak ho dnes známe, dříve či později zkolabuje z nedostatku peněz. Současné důchodce to pravděpodobně ještě trápit nemusí, ale co dnešní mladí mezi 20 a 30 lety? Ti mohou očekávat možná jakési životní minimum, ale rozhodně ne penzi, za kterou by se dalo žít. Možná tak přežít. Možná!

  • mlada-generace-se-vznasi-na-ruzovem-oblacku-jestli-se-rychle-neprobudi-ceka-je-osklivy-pad-na-hubu

Pilný prostě řekl nahlas to, co všichni soudní politici a ekonomové vědí, ale nikdo si to netroufá říkat moc často a moc nahlas. Nakonec volby jsou každé čtyři roky.

Po dlouhých letech diskusí a bezradnosti jak zreformovat důchodový systém zavedla nakonec Nečasova vláda druhý pilíř a rozumní lidé si do něj začali střádat na stáří. Pak ovšem přišel Sobotka a druhý pilíř zrušil. Bohuš totiž propaguje oblíbený slogan ČSSD, zavedený bývalým premiérem Špidlou, totiž, že „zdroje jsou“. Lidé to rádi slyší a o nic jiného většině dnešních politiků nejde. Jenom pokud možno přežít ty příští volby.

A najednou přichází jakýsi Pilný a nahlas všem říká, že důchodové zdroje nejsou už dnes, stát musí na důchody doplácet z jiných daní a donekonečna to takto nepůjde.

 

Ale právě ta zmiňovaná mladá generace, jak vyplývá z posledních sociálních průzkumů, začíná měnit své postoje a nemíní pracovat nepřetržitě až do smrti. Do penze by chtěli odejít  dosažením šedesátky či nejpozději v 65 letech.

A je to dokonce ještě horší. Dnešní mladí podle zmíněných průzkumů pevně věří, že budou moci odejít do důchodu dokonce ještě před dosažením šedesátého roku věku, nejpozději však v 65 letech. Pouhá jedna desetina z nich očekává, že bude pracovat i po šedesátém pátém roce věku. Pouze jeden z deseti je jakž takž v reálu!

Ovlivněni jsou pochopitelně socdemáckou rétorikou, jak se sociální stát o všechno a všechny postará a nedávným, naprosto nesmyslným vládním „zastropováním“ důchodového věku na 65 letech.

Pokud těch devět desetin dnešní mladé generace nesestoupí, a to velice urychleně, ze svého růžového obláčku a nezačnou si na své stáří šetřit, čeká je s velkou pravděpodobností na stará kolena hodně ošklivé překvapení.

Velice snadno se totiž mohou na dveřích „penziňáku“ dočkat oznámení: Zavřeno! Státní prachy došly!

zdroj:http://zpravy.instory.cz/zpravy/4445-mlada-generace-se-vznasi-na-ruzovem-oblacku-jestli-se-rychle-neprobudi-ceka-je-osklivy-pad-na-hubu.html

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře