Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Okrást tolik lidí najednou a tolika způsoby současně, to se snad ještě nikomu v dějinách nepovedlo.

Tzv. vládní konsolidační balíček není avizovanou důchodovou reformou, ale de facto plošnou daňovou reformou. Obsahem i formou ze všeho nejvíce připomíná nechvalně známou měnovou reformu Antonína Zápotockého z roku 1953.

Stejně tak jako nás až do dnešního dne ujišťovali představitelé současné vlády o tom, že nikdy nezvýší daně, i Antonín Zápotocký tehdy do poslední chvíle tvrdil veřejnosti, že žádná měnová reforma nebude.
 

  • okrast-tolik-lidi-najednou-a-tolika-zpusoby-soucasne-to-se-snad-jeste-nikomu-v-dejinach-nepovedlo
 
Jediný rozdíl je snad jen v tom, že zatímco měnová reforma Zápotockého postihla úspory občanů, Fialova reforma je vystavuje značně nejisté budoucnosti tím, že jim zaprvé drasticky snižuje čisté příjmy (například zvýšení daňové progrese, zvýšení nemocenského pojištění pro zaměstnance, zrušení daňových slev pracujícím rodinám s malými dětmi a mnoho dalších úprav) a současně jim značně zdraží většinu zboží a služeb denní potřeby například výrazným zvýšení daně z přidané hodnoty, spotřebních daní a daně z nemovitosti.
 
Pozoruhodné je, jak nás Pětikoalice usilovně přesvědčuje o tom, že to vše dělají pro dobro občanů. Jediné slovo nepadlo o tom, že by koupili o pár amerických stíhaček míň.
 
A toto vše je korunováno pomstou důchodcům, současným i budoucím, kterým vláda zvyšuje věk odchodu do důchodu, výrazně jim snižuje valorizaci důchodů a stanovuje minimální garantovaný důchod ve výši 20 procent průměrné mzdy (nyní by to bylo okolo „astronomických“ 8 000 Kč měsíčně).
 
Podle mého názoru postupuje vláda přesně dle rady Niccola Machiavelliho, který říká, že když chce mít vládce vděčné a milující poddané, musí udělat dvě věci:
 
Zaprvé jim všechno sebrat, nechat je nějaký čas v bídě a pak jim polovičku z toho vrátit. A občané mu za to budou vděční.
 
Předpokládám proto, že po totálním ožebračením národa pár měsíců před volbami Pětikoalice důchodcům a státním zaměstnancům přidá pár set korun a oni se slzami vděčnosti zapomenou, že to ona je přivedla do té bídy a budou ji znovu volit.
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#6 Kluk 2023-05-13 13:56
Tato země je tragikomická již od svého založení (osamostatnění) v roce 1918. Obrovská nestabilita, žádné dobré výhledy do budoucna, neustálá nejistota, nekonečné okrádání poctivě pracujících lidí, je to prostě k pláči. Jako by tato země byla prokletá :-(
Citovat
#5 Nowak 2023-05-13 12:45
Mám nápad, jak pomoci státu k penězům pro všechny generace! Prodáme Pražský Hrad i s příslušenstvím. To by hodilo pár miliard pane Kobza. A pan Pavel a všichni další, ať platí nájem novému majiteli. Asi půjdu demonstrovat s nápisem. "Prodat Pražský Hrad"!
Citovat
#4 potkan 2023-05-13 11:56
Vontři od je euál výměny obyvatel kalergi a něco jiného od založení tanečku poprděných rozkopulovaných podlokajníků s blby? Podrbaní fascinací školastik inkluzek automatonů, že jo. :-)) Ale že nemáte kocovinu je o natrénování krotiteli drozdů v manéži fakt schopně.
https://www.youtube.com/watch?v=_oi9GtWawQI&list=PLEawkqdXc32klaQfwJdtuEJelTG1yxJtq&index=19
Citovat
#3 miroslav petr 2023-05-13 06:05
hádejte koho budou volit ty dva a půl milionu důchodců,kteří stále přibývajíá a mladí mamánci moc nepřibývají?
Citovat
#2 miroslav petr 2023-05-13 06:04
národ stárně,přibývá důchodců. vláda přímo vzorně podporuje rekordní vítězství opozice v příštích volbách, tak jako utopie dělá maximum pro svůj pád.ekonom je elektrikář,je to jako kdyby vás operoval zedník nebo instalatér...ne rv je spolek neschopmných závislých "ekonomů", který nenavrhnul jediný /!!/ návrh na dlouhodobé investice. kde je podpora rodiny, podnikání, studentů,jak to kdysi dělala ods.?
Citovat
#1 |Mária 2023-05-13 04:29
"Předpokládám proto, že po totálním ožebračením národa pár měsíců před volbami Pětikoalice důchodcům a státním zaměstnancům přidá pár set korun a oni se slzami vděčnosti zapomenou, že to ona je přivedla do té bídy a budou ji znovu volit."

To je overené a vždy zafunguje.
Čoraz viac ľudí nepamätá včerajšok, a nieto 1/2 roka dozadu.
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře