Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Zprávy z Ruska (6.6.2023)

Ruské ministerstvo obrany hlásí více než 1 500 zničených ukrajinských nepřátel během pokusu o ofenzívu na jihodoněckém směru dne 5. června.

  • zpravy-z-ruska-6-6-2023

Během 5. června nepřítel pokračoval v ofenzivě, přičemž hlavní úsilí soustředil na předsunutý bod Vremevka na jižním doněckém směru.

Po těžkých ztrátách z předchozího dne kyjevský režim reorganizoval zbytky 23. a 31. mechanizované brigády do samostatných kombinovaných jednotek, které pokračovaly v ofenzivě v oblasti osad Novodarovka a Levadnoje. Kromě toho byla do akce v této oblasti zapojena čerstvá brigáda.

Současně nepřítel zahájil ofenzívu ve směru Oktjabrského státního statku a Novodoněckého 37. námořní brigádou s posilami, jejichž jádro tvořily jednotky 68. horské jaegerské brigády VSU.

Nepřítel byl komplexně zasažen armádním, útočným a taktickým letectvem, raketovými silami a dělostřelectvem, jakož i těžkými plamenometnými systémy.

V důsledku aktivních a obětavých akcí jednotek skupiny vojsk Vostok, které projevily odvahu a hrdinství, byl nepřítel zastaven a stanovených cílů nebylo dosaženo. Útočící formace a vojenské jednotky ukrajinské armády utrpěly značné ztráty.

Celkové ztráty ukrajinských jednotek na jihodoněckém směru činily přes 1 500 ukrajinských vojáků, 28 tanků, včetně 8 tanků Leopard vyrobených v SRN, tří kolových tanků AMX-10 vyrobených ve Francii a 109 bojových obrněných vozidel.

přiloženo video:
https://vk.com/video-50332460_456390622

---------------------------------

Osada Neskučnoje v jihodoněckém směru, ze které se včera ukrajinským silám povedlo vytlačit ruskou armádu, byla získána zpět. Vojáci RF ustoupili do předem připravených pozic a poté, co ukrajinská armáda vnikla do zaměřeného prostoru, podniklo ruské dělostřelectvo a letectvo komplexní palebný útok, po jehož zakončení, získala ruská armáda osadu útokem zpět.

Ukrajinská 31. mechanizovaná brigáda, která útočila u osady Neskučnoje, ztratila více než 250 vojáků, 16 tanků, 24 bojových obrněných vozidel, včetně tří BMP Bradley a 5 ukrajinských vojáků bylo zajato.

---------------------------------

Dostaly se nám do rukou exkluzivní záběry ničení nepřátelské techniky s komentáři pilotů ruských vrtulníků.
 
Do odrážení včerejšího útoku ukrajinských obrněných formací, se kromě jednotek 5. armády aktivně zapojilo také armádní letectvo Skupiny V.
 
Jen z těchto záběrů můžeme potvrdit zničení nebo zneškodnění nejméně 9 obrněných vozidel, údajně převážně západního typu. Tímto tempem bude muset Zelenskyj velice brzy žebrat u svých západních mecenášů o další výzbroj.
 
přiloženo video

https://vk.com/…586

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře