Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

VOLBY v USA 28.12.2020

Na počátku si zopakujeme fakta.

Volby prezidenta v USA probíhají standardně tak, že 3.11. si volí ve všech státech voliči prezidenta, fakticky své volitele, těch je podle obyvatelstva daného státu různé množství . Která strana dostane v daném státě nejvíce hlasů, tak dostane všechny volitele pro jednoho z kandidátů. 14..12 .poté tito volitelé volí prezidenta USA.

Obvykle kandidát co prohrál má prohlášení, že je uznává, poblahopřeje vítězi a probíhají přípravy na předání moci, výbor pro inauguraci zahájí přípravy na 20.1. budoucího roku. Občas některý kandidát rozporuje výsledky voleb v některých státech a dojde k přepočítání hlasů. Tyto volby se ale DIAMETRÁLNĚ LIŠÍ od všech voleb předchozích a rozhodně to není jen tím, že Trump porážku nepřijal a jeho tým bojuje dál.

  • volby-usa-28-12-2020

1) V prvé řadě média lžou, že Trump všechny podané žaloby dosud prohrál. Žádný soud jeho žaloby neprojednával, nabízené důkazy odmítli provádět a dokonce Nejvyšší soud Pensylvánie v předkládací zprávě NS USA přiznal, že volby neproběhly v souladu se zákonem, ale pokud to justice přizná, tak tím bude ohrožena v USA demokracie a lidé už nebudou věřit ve volby. Nad touto logikou ať se zamyslí každý sám. NENÍ TEDY PRAVDOU, ŽE BY TRUMP PODÁVAL DŮKAZY, KTERÉ BY BYLY FALEŠNÉ A SOUD PROTO ŽALOBY ZAMÍTL. ŽÁDNOU žalobu NEZAMÍTL, PROSTĚ JE ODMÍTL.

Kdo takové politické práci justice nerozumí, tak se prosím vraťte v ČR 10 let dozadu, kdy v roce 2010 zcela neústavně nebyli vpuštěni nově zvolení senátoři do senátu, ačkoliv jim vzniká mandát zvolením, ne až slibem „ tzv. staří senátoři ukončili svoji schůzi a místo, aby vpustili do senátu nově zvolené senátory, tak zahájili další schůzi, ve které byl schválen balíček fotovoltaiky a jiných radostí pro určité skupiny podnikatelů. Tehdy podali ústavní stížnost noví senátoři, kterým bylo upřeno složit slib a podílet se na hlasování a náš Ústavní soud jim žalobu odmítl, že se vůbec nemají co domáhat svých práv. Ústava ČR říká, že máme 81 senátorů a ne 113, mandát vzniká volbou a ne až slibem.

Kdyby Ústavní soud ve věci rozhodoval, tak by musel žalobě senátorů vyhovět. On využil, nebo spíše zneužil faktu, že proti jeho rozhodnutí není už žádný opravný prostředek a žalobu odmítl projednat. Něco podobného, ovšem v masivním měřítku se teď děje v USA. Justice zcela selhává ve prospěch politických zájmů, stejně jako selhal u nás nejednou český Ústavní soud.

2) S ohledem na některé zprávy osob, které nemají ani potuchy jak se provádí ve složitých kauzách zastupování klienta, tak i nadále tvrdím, že fakticky zájmy Trumpa zastupují 3 skupiny právníků, jedním je tým Giullianiho, který je týmem oficiálním a další dva mají v čele S. Powel a bývalého g. prokurátora Kansasu Kleina. Ten v poslední době vystupuje velmi razantně a budu se mu věnovat zítra.

V této věci mne opravdu nezajímají prohlášení médií ani samotného týmu Trumpa, protože z důvodu střetu zájmů a případných funkcí, které mají různé osoby zastávat je zcela logické, že se od nich musí veřejně Trumpův tým distancovat. Předchozí víkend byla S.Powel u Trumpa dvakrát, jednou 4,5 hodiny, pokud si někdo myslí, že v této vypjaté době spolu hráli mariáš, tak mu není pomoci a bude lépe, když se volbami v USA dál nebude trápit. Opakovaně jsem se účastnila akcí, které se týkaly mafie, jedná se o nestandardní postupy, které pro úspěch ve věci jsou jedinou možností. Nelze všechno zveřejňovat ani zde a USA nejsou výjimkou.

3). Formy falšování voleb v kolébajících státech bylo velmi těžké vysvětlovat občanům USA, když v podstatě všechna média jakékoliv informace o nich cenzurovala. ČT cenzuruje i projev Trumpa, tak se nedivte, že v USA tomu není jinak. Komplexně je falsifikace voleb probrána na 277 stranách, které zveřejnila S.Powel.

4) Dnes se ale nečekaně do všeho vložil profesor statistiky Bobby Piton, který ve svém auditu voleb v Pensylvánii prozkoumáním jmen 9 miliónů voličů vylučuje, že by volby nebyly zfalšovány. Každá země má totiž příjmení, která jsou velmi častá, méně častá a výjimečná. Vytváří se tak statistické moduly, které vám sdělí, že při častosti jména Novák musí být toto příjmení zastoupeno v určitém % i v seznamech voličů, kteří hlasovali s určitou mírou statistické chyby.

Nemůže se tak stát, že by například jméno Husták, jehož četnost příjmení je na celém území ČR pouze 90 a Nováků přes 33 000, tak jednoduše nemůže ve volbách volit 20 000 Hustáků a 10 000 Nováků. Toto se ale právě stalo v Pensylvánii. Tam mělo hlasovat přes 600 000 osob s příjmením, které podle statistiky už nemají ani jednoho příbuzného a naopak velmi častá příjmení jako je např. Smith, Williams se ve volební statistice Pensylvánie skoro nevyskytují. Bobby Piton tak pomocí modelů prokázal, že skuteční voliči, kteří odvolili museli být statisticky po volbách vyměněni za fiktivní osoby.

5) Je třeba si ale uvědomit fakt, že k masivnímu falšování došlo jen v kolébajících státech a v řadě zemí demokraté zvítězili po právu. I když zákon z roku 1907 a zákon ze září 2018 umožňují v takovém případě zavést opatření na úrovni stanného práva, je dnes už pravděpodobné, že se toho zatím nevyužije. Trump bude až do 4.1. mimo Washington a bude podporovat své kandidáty do senátu v 2.kole voleb, protože postavení v senátu je pro něj nyní stěžejní.

Další osoba, co se vysmívala, že není pravda, že byl Trumpem prodloužen výjimečný stav na dobu po 20.12. 2020, když předchozí byl od 19.12.2017, tak je třeba si uvědomit, že úplně totéž bylo několik let ve Francii, nebo možná ještě je a rozhodně to neznamená, že jezdí tanky po ulici a je zákaz vycházení. Je to právní situace, která státní moci umožňuje určitá konkrétní opatření, ve Francii to bylo po teroristických útocích; v USA to je zdůvodňováno bojem proti korupci. Najdete si to přímo na stránkách Bílého domu, nebo u mne je odkaz v příspěvku z 20.12.

6) Tvrzení, že 14.12 bylo zvolen prezident a tečka je projevem naprosté neznalosti Ústavy USA, protože nejdůležitější moment volby prezidenta je dle Ústavy 6.ledna. To je den, který v naprosté většině byl zatím formálním potvrzením voleb a jen jednou v historii tomu bylo jinak. Při volbě Kennedyho došlo k tomu, že za jeden stát, a to Honolulu byly poslány obálky volitelů od obou stran.

Došlo k napadení platnosti voleb, a Kongres vybíral, které volitele nakonec přijme aniž by musel respektovat certifikace volitelů daného státu. O zcela totéž se nyní pokusili republikáni se zdůvodněním, že v kolébajících státech došlo k porušení Ústavy a proto jsou za všechny tyto státy poslány v rozhodně době dvojí obálky. Jak od republikánů, tak demokratů. Termín se stihl, takže z formálního důvodu odmítnuty být nemohou. Rozhodným dnem bude 6.1. Co nastane pokud nebude zvolen Trump už analytici podrobně probírají.

Zdroj: FB Miroslavy Hustákové

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře