Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Seznam.cz: Najskorumpovanejšia krajina Európy je Ukrajina

Najskorumpovanejšia krajina Európy je Ukrajina - článok z roku 2018.

Je to článok z roku 2018 o Ukrajine a uverejnil ho server seznamzpravy.cz. Zmenilo sa niečo v tejto krajine k lepšiemu od roku 2018 alebo je to stále rovnaké?

Je to tento článok:

  • najskorumpovanejsia-krajina-europy-je-ukrajina-clanok-z-roku-2018
 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nejzkorumpovanejsi-zemi-evropy-je-ukrajina-desitky-politiku-i-policistu-si-na-svuj-majetek-nemohly-vydelat-46521

Citujem z článku a v článku je aj video, tak si ho prosím pusťte:

5. 5. 2018 11:37

Víte, jaká země v Evropě má nejvyšší míru korupce? Je to Ukrajina. Ve světovém žebříčku „čistoty“ je podle organizace Transparency International ze 168 sledovaných zemí až stotřicátá.

„Korupce je na Ukrajině systémem,” říká analytik z Katedry ruských a východoevropských studií FSV UK Karel Svoboda. „Kořeny korupce spadají už do dob Sovětského svazu a během období samostatnosti země se s tím novým politikům nepovedlo nic udělat.“

Po tlaku západoevropských států byl na Ukrajině zřízen Národní antikorupční úřad. Zatím se mu ale díky zkorumpovaným soudům i policii zlepšit současnou situaci příliš nedaří.

Skandál byl třeba ohledně majetkových přiznání některých politiků. Zjistilo se totiž, že vlastní flotily luxusních automobilů, diamanty, domy, pozemky a miliony dolarů v hotovosti, na které si ale nemohli za svého života vydělat. Podívejte se na investigativní reportáž Rádia Svobodná Evropa a rozhovor s analytikem Karlem Svobodou (viz video výše).

Koniec citácie z článku.

Tento článok bol uverejnený v čase, kedy sa ešte mohlo o Ukrajine písať aj objektívne.

Tak čo sa od tej doby v tej krajine zlepšilo?

Zdroj: https://popelka.blog.pravda.sk/2023/12/30/najskorumpovanejsia-krajina-europy-je-ukrajina-clanok-z-roku-2018/

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře