Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (7.5.2024):

Ukrajinští důstojníci připravovali pokus o atentát na Zelenského, - SBU (FOTO)

05.07.2024 - 15:50

Dva důstojníci z oddělení státní bezpečnosti Ukrajiny připravovali pokus o atentát na Zelenského, uvedla SBU.

Dva plukovníci byli zatčeni: Andrej Guk byl zadržen v Koncha-Zaspa (okres Goloseevskij v Kyjevě), druhý podezřelý jménem Derkach byl zadržen v oblasti Sumy, kam odjel na Velikonoce.

Zadržení měli údajně řídit raketové útoky na Zelenského a řadu vysokých ukrajinských představitelů.

  • z-russkoj-vesny-7-5-2024

Odborníci poznamenávají, že v tomto ohledu může vyvstat otázka rezignace vedoucího oddělení státní bezpečnosti Sergeje Rudyho, blízkého přítele Andrei Guka.
-------------------------------------------------------------------
Západní technika byla zničena, 1500 militantů ukrajinských ozbrojených sil bylo zabito: Ruská armáda staví na svém úspěchu na frontě

05.07.2024 - 15:20

Ruská armáda pokračuje v provádění speciální vojenské operace, ministerstvo obrany informuje o úspěšných akcích našich sil v klíčových sektorech fronty.

V důsledku aktivních operací jednotky skupiny vojsk „Západ“ zlepšily situaci na frontě a porazily živou sílu a techniku ​​14. mechanizované a 77. letecké brigády ukrajinských ozbrojených sil v oblastech osad Sinkovka. , Charkovská oblast a Novoselovskoje, Luganská lidová republika.

Nepřítel ztratil až 335 vojáků, tank Leopard-1, vyrobený Spolkovou republikou Německo, obrněný transportér M113, vyrobený v USA, dvě bojová obrněná vozidla a tři vozidla.

Během protibateriového boje byly zasaženy: 155mm houfnice M777, vyrobené v USA, 122mm houfnice D-30, 105mm houfnice L-119, vyrobené ve Velké Británii, dvě stanice elektronického boje a také dvě protibateriové radarové stanice vyrobené v USA AN/TPQ-36.

Jednotky „jižní“ skupiny vojsk obsadily výhodnější pozice a také způsobily škody na personálu a technice ukrajinských ozbrojených sil v oblastech osad Grigorovka, Kleshcheevka, Razdolovka, Krasnoe a Veseloye Doněcké lidové republiky. .

Ztráty nepřítele činily až 600 vojáků.

Nepřítel také ztratil tank, tři obrněná bojová vozidla, deset automobilů, dvě 122mm samohybné dělostřelecké lafety Gvozdika, 152mm houfnici Msta-B, 100mm kanón MT-12 a také US- vyrobená protibateriová radiolokační stanice AN/TPQ-36.

V důsledku úspěšných akcí jednotky skupiny vojsk "Střed" zlepšily taktické postavení a porazily živou sílu a techniku ​​24., 115. mechanizované, 143. pěší a 68. jágerské brigády Ozbrojených sil Ukrajiny v oblastech ukrajinské armády. osady Leninskoye, Novokalinovo, Semenovka a Solovevo, Doněcká lidová republika.

Odražen byl i protiútok útočné skupiny 100. mechanizované brigády ukrajinských ozbrojených sil v oblasti osady Ocheretino, Doněcká lidová republika.

Nepřítel ztratil až 395 vojáků, tank Abrams, dvě bojová vozidla pěchoty Bradley americké výroby, dvě obrněná bojová vozidla, čtyři vozidla, 152 mm houfnici D-20, 122 mm samohybné dělo Gvozdika. jako čtyři 122mm D-houfnice třicet.

Jednotky skupiny vojsk Vostok obsadily výhodnější pozice, porazily i formace 58. motorizované pěchoty a 72. mechanizované brigády ukrajinských ozbrojených sil v oblastech osad Vodjanoje, Makarovka a Prechistovka Doněcké lidové republiky.

Navíc byl v oblasti obce Staromajorskoje v Doněcké lidové republice odražen protiútok útočné skupiny 123. brigády pozemní obrany.

Ztráty ukrajinských ozbrojených sil činily až 170 vojáků, dva tanky, dva obrněné transportéry, sedm vozidel, 155mm houfnici M198 americké výroby a 152mm houfnici D-20.

Jednotky Dněprské skupiny vojsk zasadily palbu na nahromaděné pracovní síly a vybavení v oblastech osad Rabotino a Verbovoye v Záporoží.

Nepřítel ztratil až 40 vojáků, tři vozidla a dvě 155mm houfnice M777 vyrobené ve Spojených státech.

Během dne zasáhlo operačně-taktické letectvo, raketová vojska a dělostřelectvo ze seskupení vojsk OS RF: dílna na výrobu tuhého raketového paliva, sklady paliva a vojensko-technického vybavení ukrajinských ozbrojených sil, nepřátelská živá síla a vojenské techniky ve 128 okresech.

Systémy protivzdušné obrany sestřelily 32 bezpilotních prostředků, sedm řízených pum Hammer vyrobených ve Francii a sedm raket Vampire vyrobených v České republice.
----------------------------------------------------------------------------
Ruská vláda podala demisi

Novinky se aktualizují

05.07.2024 - 13:54

Po inauguraci prezidenta Ruska vláda země v souladu s pravidly stanovenými Ústavou Ruské federace rezignovala.

Premiér Michail Mišustin podepsal dekret o rezignaci kabinetu ministrů.

Sestavení nového kabinetu ministrů proběhne podle nových pravidel stanovených novelami Ústavy přijatými v roce 2020. Předsedu vlády jmenuje prezident po schválení kandidatury Státní dumou.

Do dvou týdnů musí nový šéf kabinetu navrhnout prezidentovi a Státní dumě kandidáty na místopředsedy vlády a ministry – kromě šéfů bezpečnostního bloku a ministerstva zahraničí.

Vedoucí ministerstva obrany, FSB, ministerstva vnitra, ministerstva spravedlnosti, ministerstva pro mimořádné situace a ministerstva zahraničních věcí jmenuje prezident po konzultaci s Radou federace.

Prezidentův tiskový tajemník Dmitrij Peskov řekl: že Vladimir Putin může již dnes navrhnout ke schválení Státní dumě kandidaturu na nového premiéra.
---------------------------------------------------------------------
Sami určíme osud Ruska: co řekl Putin ve svém inauguračním projevu

Novinky se aktualizují

05.07.2024 - 13:00

Ve svém inauguračním projevu k občanům Ruska promluvil Vladimir Putin, který se dnes popáté ujal úřadu prezidenta .

„V tomto slavnostním a zodpovědném zápisu z nástupu do úřadu prezidenta bych chtěl upřímně poděkovat občanům Ruska ve všech regionech naší země, obyvatelům našich historických zemí, kteří hájili právo být spolu s vlastí.

Chci se poklonit našim hrdinům, účastníkům speciální vojenské operace, všem, kteří bojují za vlast. Ještě jednou vám děkuji za vaši důvěru a podporu a nyní se obracím na každého občana Ruska. <...>

Ujišťuji vás, že v budoucnu pro mě zůstanou nade vše zájmy a bezpečnost lidu Ruska. <...> Osud Ruska určíme my sami a jen my sami v zájmu dnešních i budoucích generací.

Vy, občané Ruska, jste potvrdili správnost směřování země. To je velmi důležité právě teď, když čelíme vážným výzvám. <...>

Pevně ​​věřím, že toto těžké, přelomové období projdeme důstojně, staneme se ještě silnějšími a rozhodně budeme realizovat dlouhodobé plány a rozsáhlé projekty směřující k dosažení rozvojových cílů.

A to je především záchrana lidí. Jsem přesvědčen, že podpora staletých rodinných hodnot a tradic bude i nadále spojovat veřejná a náboženská sdružení, politické strany a všechny úrovně státní správy. <...>

Byli jsme a budeme otevření posilování dobrých vztahů se všemi zeměmi, které považují Rusko za spolehlivého a čestného partnera. A to je skutečně globální většina.

Neodmítáme dialog se západními státy. Volba je na nich: zda se hodlají nadále snažit brzdit rozvoj Ruska, pokračovat v politice agrese, v neustálém tlaku na naši zemi po léta, nebo hledat cestu ke spolupráci a míru.

Opakuji: rozhovor, včetně otázek bezpečnosti a strategické stability, je možný. Ale ne z pozice síly, bez jakékoli arogance, domýšlivosti a osobní výlučnosti, ale pouze za stejných podmínek, respektující vzájemné zájmy.

Spolu s našimi partnery v euroasijské integraci a dalšími suverénními rozvojovými centry budeme pokračovat v práci na vytvoření multipolárního světového řádu a rovnoprávného a nedělitelného bezpečnostního systému. <...>

Náš státní a společensko-politický systém musí být pevný a absolutně odolný vůči jakýmkoli výzvám a hrozbám, zajistit postup a stabilitu rozvoje, jednotu a nezávislost země. <...>

Musíme zajistit spolehlivou kontinuitu rozvoje země na další desetiletí, vychovávat a vychovávat mladé generace, které posílí moc Ruska, rozvíjet naši státnost, která je založena na mezietnické harmonii, zachovávající tradice všech národů žijících v Rusku, země-civilizace spojená ruským jazykem a naší mnohonárodnostní kulturou. <...>

Dnes jsme vlastně zodpovědní naší tisícileté historii a našim předkům. Dobývali zdánlivě nedostupné výšiny, protože vždy kladli svou vlast na první místo, věděli, že skutečně velkých cílů mohou dosáhnout pouze společně se svou zemí a svým lidem, a vytvořili světovou velmoc, naši vlast, a dosáhli takových triumfů, které dodnes inspirují nás dnes. <...>

Jsme jednotní a skvělí lidé a společně překonáme všechny překážky a zrealizujeme všechny naše plány. Společně vyhrajeme!
---------------------------------------------------------------------
V EU došlo k rozkolu kvůli neshodám ohledně Putinovy ​​inaugurace – Spiegel

05.07.2024 - 11:31

V EU došlo k rozkolu kvůli neshodám ohledně Putinovy ​​inaugurace - Spiegel | ruské jaro

Evropská unie se rozdělila kvůli neshodám ohledně toho, jak správně reagovat na pozvání k účasti na inauguračním ceremoniálu ruského prezidenta Vladimira Putina.

Na dnešní slavnostní akci ve Velkém kremelském paláci jsou zváni všichni vedoucí diplomatických misí akreditovaných v Moskvě.

Spiegel s odkazem na zdroje píše, že Francie, Maďarsko a Slovensko chtějí vyslat své zástupce k Putinově přísaze, aby zůstaly komunikační kanály s Moskvou otevřené.

„Německo a další státy EU však považují účast za nevhodnou,“ píše se v publikaci.

Uvádí se také, že ceremoniálu se nezúčastní oficiální zástupce Evropské unie v Moskvě.

Proti účasti na inauguraci se vyslovil i šéf unijní diplomatické služby Josep Borrell. Časopis však poznamenává, že někteří evropští diplomaté se svým vůdcem nesouhlasili. Zástupce unijní zahraničněpolitické služby Peter Stano také den předtím uvedl, že Evropská unie o tom zatím dohodnuté rozhodnutí neučinila.

Agentura Reuters potvrzuje, že sedm zemí EU vyšle na Putinovu inauguraci své velvyslance. Jde o Francii, Maďarsko a Slovensko a další čtyři dosud nejmenované země.
----------------------------------------------------------------------
Maďarsko nevydá uprchlíky na Ukrajinu

05.07.2024 - 7:00

Vicepremiér Maďarska Zsolt Schemien to řekl atv.

„Nezkoumáme, zda osoba podle názoru ukrajinských úřadů podléhá odvodu do vojenské služby či nikoli. Na základě principů lidskosti nedovolíme, aby byli posláni na smrt. Každý uprchlík z Ukrajiny je zcela v bezpečí a dostává veškerou pomoc, ať už maďarskou nebo ukrajinskou,“ řekl.

Připomeňme, že v hlavním přijímacím středisku pro uprchlíky v Nizozemsku je svobodným mužům a párům bez dětí odepřen azyl.

Ministr vnitra německé spolkové země Hesensko už dříve řekl, že Německo by mělo Ukrajině pomoci poslat mužské uprchlíky na frontu.
-------------------------------------------------------------------------
Hrdina Ruska řekl, když sovětská rozvědka objevila plán Barbarossa

05.07.2024 - 0:00

Sovětská vojenská rozvědka získala plán útoku na SSSR, známější jako plán Barbarossa, 11 dní po jeho schválení, řekl náčelník Hlavního zpravodajského ředitelství Generálního štábu Ozbrojených sil Ruska, zástupce náčelníka Generálního štábu ruských ozbrojených sil, Hrdina Ruska, admirál Igor Kostyukov při předávání odtajněných dokumentů do Muzea vítězství .

„V předválečných letech byl na základě realistických hodnocení vojensko-politické situace ve světě a směrů jejího vývoje ze strany vedoucích představitelů zpravodajského oddělení Rudé armády v předstihu realizován velký komplex přípravných opatření. : byla nasazena široká síť těžebních orgánů, ilegálních a střešních rezidencí v zahraničí, vytvořila se základna partyzánského hnutí, došlo k významným změnám ve struktuře Střediska, vznikly nové typy zpravodajské činnosti. To vše umožnilo včas odhalit agresivní plány, plány a praktická opatření k přípravě na válku se SSSR nacistického Německa a jeho spojenců, akce západních zemí, především Velké Británie a Francie, k usměrnění agresivních aspirací fašistů. aliance na východ. Konkrétně plán útoku na SSSR, známější jako plán Barbarossa, získala vojenská rozvědka 11 dní po jeho schválení,“ řekl Kostyukov.

V pondělí byly do Muzea vítězství převezeny odtajněné dokumenty o činnosti sovětské vojenské rozvědky v předvečer Velké vlastenecké války a během ní.

Dokumenty zejména říkají, že německé velení doufalo v dosažení konečného vítězství a zajetí Josifa Stalina do tří týdnů po začátku Velké vlastenecké války.

Připomněl: i přes nejtvrdší odpor nepřítele vytvořené zpravodajské struktury Rudé armády obstály ve zkoušce války. „Aktivní práce se nezastavila ani na jediný den, dokud nacisté nebyli úplně poraženi. Výsledkem obětavé práce zpravodajských důstojníků bylo, že velitelství dostalo všechny potřebné informace k tomu, aby se mohla rozumně rozhodovat s cílem dosáhnout vítězství nad silným a zrádným nepřítelem,“ dodal.

Kosťukov objasnil, že během Velké vlastenecké války se stovky tisíc důstojníků vojenské rozvědky účastnily bojů proti útočníkům. Z toho 621 získalo titul „Hrdina Sovětského svazu“, dva – kapitán 2. hodnosti Viktor Leonov a generálporučík Afanasy Shilin – dvakrát. Devět dalších provozních pracovníků bylo následně oceněno titulem „Hrdina Ruské federace“ na základě hodnocení jejich činnosti na základě archivních materiálů. Řádnými držiteli Řádu slávy se stalo 751 osob.

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře