Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Zprávy z Ruska: Frontová svodka k ránu 18.07.2023:

Frontová svodka k ránu 18.07.2023:

Na Záporožském směru odrazily ozbrojené síly RF útokyukrajinské armády (VSU) u Kamenskoje a Orechova, u Malé Tokmačky se jim podařilo zatlačit jednotky VSU o kilometr a zničit muniční sklad.

Ukrajinská armáda se zjevně připravuje na další útoky: byl zaznamenán příchod skupiny speciálních jednotek VSU do Ščerbaki, významné posily na linii u Rabotina, na linii Novopokrovka-Lugovskoje a na úseku Pjatichatki-Lobkovo.

  • zpravy-z-ruska-frontova-svodka-k-ranu-18-07-2023
  • zpravy-z-ruska-frontova-svodka-k-ranu-18-07-2023
  • zpravy-z-ruska-frontova-svodka-k-ranu-18-07-2023
  • zpravy-z-ruska-frontova-svodka-k-ranu-18-07-2023
  • zpravy-z-ruska-frontova-svodka-k-ranu-18-07-2023
  • zpravy-z-ruska-frontova-svodka-k-ranu-18-07-2023
  • zpravy-z-ruska-frontova-svodka-k-ranu-18-07-2023

Na Jihodoněckém směru se ukrajinské armádě (VSU) podařilo dosáhnout Staromajorskoje, přičemž od našich sil získala několik pozic. Samotná obec zůstává plně pod kontrolou ruských sil. Poblíž Prijutného se ruským ozbrojeným silám podařilo úspěšným protiútokem získat zpět několik ztracených pozic.

Poziční boje pokračují beze změny na směru na Avdějevku a Doněck.

Ve směru na Artěmovsk pokračuje ukrajinská armáda v pokusech o obsazení boků Artemovska. Ruská armáda odrazila útoky na Kurdjumovku a Kleščejevku, boje se ruským jednotkám podařilo rozvinout do protiútoku a vrátit řadu pozic směrem na Krasnoje a Grigorovku. Severně od Berchovky se podařilo získat zpět několik pozic na dálnici M03, ale VSU pokračuje v tlaku.

Na Krasnolimanském směru ruská armáda rozšiřuje své předmostí na pravém břehu řeky Oskol, severně od Limanu Prvního a Masjutovky. Na linii Novoselovskoje-Kuzemovka se ukrajinská armáda pokusila zatlačit naše síly zpět ze směru Berestovoje, ale naše síly úspěšně podnikly protiútok a upevnily své nové pozice. Ve snaze vyrovnat frontu severně od Torského výběžku a obnovit linie podél řeky Žerebets ruská vojska náhle zaútočila v oblasti mezi Novovodjanoje a Karmazinovky, kde se ukrajinská armáda nedávno pokusila prorazit.

V průběhu prudké ofenzívy Rusové obsadili jednu z klíčových výšin a zkonsolidovali malou oblast na pravém břehu řeky Žerebets. Ukrajinské velení přesouvá posily do Makejevky (okres Kremenna). Včera ruská armáda osvobodila obec Novoselovskoje u města Kupjansk - útočné pásmo elitní ruské 1 tankové armády.

©Vojenský zpravodaj Lisicyn

mapy ve fotogalerii:

---------------------------------.
 
Ruská armáda zahajuje rozsáhlou ofenzívu v Charkovské oblasti směrem na Kupjansk.

Podle ukrajinského velitele pozemních sil ukrajinské armády Syrského, má Rusko nyní v této oblasti přes 100 000 vojáků, více jak 900 tanků a 370 vícenásobných salvových raketometů a velké množství další vojenské techniky. Cílem tohoto uskupení je podle Syrského prorazit u Kupjanska hluboko do týlu ukrajinských vojsk. Stejný názor vyslovil také mluvčí východního uskupení ukrajinských vojsk Serhij Čerevatyj, který však tvrdí, že Ukrajinci nedovolí, aby se nepřítel (tedy ruská armáda) v oblasti ujal iniciativy ... Což se ovšem ve skutečnosti již stalo ...
 
mapa vo fotogalerii:
 
----------------------------------
 
Automobilový provoz na Krymském mostě byl obnoven v režimu jízdy po jedné straně dálnice v rámci poškozeného úseku.
 
Jakmile to bylo možné, připravili jsme most ke spuštění. Byla provedena předběžná diagnostika rozpětí konstrukcí, která potvrdila, že jejich stav umožňuje spuštění provozu.

Děkujeme silničářům, stavebním dělníkům a všem, kteří v současné době pracují na zajištění plynulosti dopravy, za dobře odvedenou práci v co nejkratším čase!

přiloženo video:
https://vk.com/video-50332460_456393729
 
---------------------------------
 
Ukrajinskými přístavy v noci otřásly výbuchy potvrzující konec obilné dohody.

V Oděse a Nikolajevu masivní ruský kombinovaný vzdušný úder raket a dronů zničil přístavní infrastrukturu a vojenské objekty.

V Nikolajevu, byl také zasažen ukrajinský ropný sklad a v Oděse nejméně čtyři Kalibry zasáhly vojenská zařízení - městem potom projíždělo mnoho vojenských sanitek se zapnutými majáky.

Zdá se, že spolu s obchodem s obilím skončila beztrestnost vojenských zařízení ukrajinských ozbrojených sil v jižních přístavech, která byla vydávána za humanitární infrastrukturu.
 
obrázky ve fotogalerii:
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře