Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Svět kolem nás (20.04.2022)

Božena Weitingerová

Středa, 20.4.2022 (závdavek, pokud/než dojde k mé blokaci):

1; Ministerstvo zahraničí chce zapojit NATO do evakuace země z Mariupolu. Spojenci NATO se mohou podílet na organizování bezpečného odchodu civilistů.

2; Rubežnoje pod plnou kontrolou ruských jednotek. Město Rubežnoje v LLR se dostalo pod úplnou kontrolu ruských jednotek.

3; Ozbrojené síly Ukrajiny zasadily LLR hroznou ránu: Desítky domů byly zničeny, jsou hlášeny oběti. Okupanti stále agresivněji používají taktiku spálené země.

4; "Věděli jsme, že nás Rusové neopustí!": Včera evakuovaní obyvatelé Mariupolu z Azovstalu. Se slzami v očích vzpomínají na zvěrstva nacistů „Azov“ a děkují bojovníkům ruské armády a Lidových milicí DLR.

5; Proběhl zkušební start rakety Sarmat. Putin se vyjádřil k důležitosti raketového systému.

6; Ministerstvo zahraničí sdělilo podrobnosti o procesu vyjednávání s Kyjevem. Marija Zacharova oznámila podmínky pro pokračování procesu, pokud chce Kyjev ještě vést dialog s Moskvou.

7; „Fatální efekt“: Čína vyjádřila požadavky šéfovi Pentagonu v otázce Ukrajiny a Tchaj-wanu. Takový rozhovor proběhl mezi šéfem čínského ministerstva obrany Wei Fenghem a šéfem Pentagonu Lloydem Austinem.

  • svet-kolem-nas-20-04-2022

8; Jednotky LLR a speciální jednotky Achmat zaútočily na dvě osady. Díky koordinované a bleskově rychlé ofenzívě byli ukrajinští nacionalisté a banderovci nuceni tyto body narychlo opustit.

9; Zabavovací procedura: Nacisté v Azovstalu v Mariupolu žádají, aby byli vyvezeni „do třetích zemí“. Toto nejnovější prohlášení učinil na CNN velitel 36. brigády námořní pěchoty.

10; Prilepin vysvětlil rozdíl mezi ruskými a ukrajinskými zajatci. „Ukrajinská strana je úplně jiný příběh“.
11; Noční útok: Speciální jednotky ničí základnu ozbrojených sil Ukrajiny. Záběry práce uralské brigády rychlého nasazení, která nedávno porazila elitní rotu ukrajinských speciálních sil poblíž Izjumu.
12; Ministerstvo vnitra: Ukrajinští ozbrojenci se pod maskou uprchlíků snaží dostat do Ruska.
Jsou postupně odhalováni, řekl zástupce vedoucího Hlavního ředitelství pro boj s extremismem ruského ministerstva vnitra.
13; „Ukrajinští vojáci na nás stříleli“: obyvatelé Rubežného o zvěrstvech ozbrojených sil Ukrajiny. Před zraky místních obyvatel granáty ozbrojených sil Ukrajiny zabíjely jejich blízké a ničily domy a majetek.
14; Kreml: Míč je na straně Kyjeva. "Ukrajinci neprojevují velký sklon k zintenzivnění vyjednávacího procesu," uvedl Peskov.
15; Indie zdvojnásobila nákupy ruské ropy navzdory nabádání USA. Země nakupuje všechny hlavní třídy ropy: Od vlajkové lodi Ural až po sibiřskou značku oleje ESPO.
16; Tragédie na Donbasu donutila Rusko zahájit vojenskou operaci – Putin. "Budeme jednat důsledně, dosáhneme situace, kdy se život postupně vrátí do normálu."
17; Soud vydal příkaz k vydání Assange do USA. Ve Spojených státech hrozí zakladateli WikiLeaks 175 let vězení.
18; Americko-saúdské vztahy v „kritickém bodě“ píše Wall Street Journal. Politické rozpory mezi oběma zeměmi eskalovaly po zahájení ruské vojenské operace na Ukrajině.
19; Trest je nevyhnutelný: byli zadrženi členové Basajevova gangu, kteří se podíleli na útoku na parašutisty ze Pskova. Před 22 lety zemřelo v Čečensku 84 vojáků 76. Pskovské výsadkové divize.
20; Bojovníci DLR a LLR zničili 250 ukrajinských ozbrojenců za poslední den. Jsou k dispozici zprávy z frontové linie na Donbasu.
21; Zveřejněna nová data o ztrátách Národní gardy Ukrajiny. Tyto informace získalo ruské ministerstvo obrany ze skutečných ukrajinských dokumentů.
22; Rusko vydalo varování Švédsku a Finsku – Zacharova. „Brusel pod záštitou Spojených států dlouhodobě vtahuje Švédsko a Finsko do svých struktur,“ zdůraznil oficiální zástupce ruského ministerstva zahraničí.
23; FSB odhalila u Jekatěrinburgu buňku teroristů. Migranti na pokyn zahraničních emisarů šíří na území Ruské federace teroristickou ideologii.
24; Údery na tisíc cílů: Ruská armáda ničí vojenské objekty na Ukrajině. Od úterního večera byla zasažena velitelská stanoviště Ozbrojených sil Ukrajiny, místa hromadění živé síly a vojenské techniky, sklady a palebná postavení.
25; Volodin: Evropa bude muset nahradit škody způsobené ruské ekonomice. "Za prvé, sankce proti Ruské federaci jsou nezákonné... Zadruhé si nemyslete, že jste jedinými spotřebiteli ruských energetických zdrojů."
26; Šéf DLR komentoval výzvy generálního tajemníka OSN k „humanitárnímu příměří“. Denis Pušilin řekl, že za současných podmínek může taková myšlenka způsobit pouze zmatek.
27; „Budeme likvidovat nepřítele až k úplnému vítězství“: Byly zveřejněny záběry z bitvy v LLR. Nyní frontová linie prochází v oblasti obce Popasnaja.
28; "Krasnopol" útočí na velitelství jednotky Ozbrojených sil Ukrajiny. Záběry upraveného dělostřeleckého projektilu.
29; Pět ukrajinských vojáků opustilo Azovstal a složilo zbraně. Čeká je zajetí, ale jejich životy jsou mimo nebezpečí.
30; Zachraň se, kdo můžeš! Nová hysterie velitele námořní pěchoty ozbrojených sil Ukrajiny u Azovstalu. Zbytky 36. brigády ozbrojených sil Ukrajiny stále odmítají z koridoru výjezd a kapitulaci.
31; „Lidé rozhodně nebudou opuštěni“: Denis Pušilin k výzvě obyvatel Záporoží, aby se připojili k DLR. Hlava republiky se vyjádřila k apelu obyvatel okresu Rozovský Záporožské oblasti ke vstupu do DLR.
32; "Už se se psy nemazlím, všichni jsou tady kanibalové a lidojedi": nepříjemná pravda o Mariupolu. Dmitrij Stěšin píše o tom, jak nenarazit na past u vyčištěného závodu.
33; Kyjev ztrácí trumfy: Čína vysvětlila, proč Biden neodjel na Ukrajinu. Již dříve Biden vyjádřil připravenost k návštěvě ukrajinského hlavního města.
34; Puškov varoval Maiu Sandu, že by mohla spadnout do „popelnice dějin“ místo svatojiřské stužky.
35; Být varován znamená být ozbrojen. O úspěších Ruska před speciální operací. Analýza toho, co se dělo před současnou speciální operací.
36; Už je to tady. Bitva o Donbas nebude snadná a rychlá. Oleg Carjov vysvětlil hlavní důvody proč to nebude tak snadné.
37; Abraham nesouhlasí se Sodomou: podstata současného konfliktu.
Otec Andrey Tkačo o tom, zda je současná situace střetem zájmů nebo střetem hodnot.
38; Na čí úkor chtějí USA porazit Rusko? Prohrají všichni. Někdo více, někdo méně, ale prohrává každý.
39; Proč se všichni cpou do Gazpromu? Chamtivost zabíjí podnikání a je pro zemi nebezpečná.
40; MMF přestává dělat prognózy pro Ukrajinu. Mezinárodní měnový fond přestává dělat prognózy pro Ukrajinu, s výjimkou reálného HDP.
41; Česká republika bude opravovat ukrajinskou vojenskou techniku. Ministerstvo obrany ČR prostřednictvím agentury AMOS pomůže Ukrajině s údržbou obrněných vozidel.
42; Druhá etapa speciální operace. Co nás čeká? 19. dubna začala druhá etapa speciální vojenské operace.
43; V přístavu Mariupol byla potopena ukrajinská strážní loď "Donbass". Loď není vyhozena do povětří a pravděpodobně ji půjde vyzvednout a obnovit.
44; USA, Velká Británie a Kanada slibují poslat na Ukrajinu těžké dělostřelectvo. Velká Británie a Kanada po Spojených státech poskytnou Ukrajině prostředky těžkého dělostřelectva.
45; Bývalý vrchní velitel vzdušných sil pojmenoval klíčový rozdíl mezi speciální vojenskou operací a válkou. Ozbrojené síly Ruské federace pokračují ve speciální vojenské operaci na Ukrajině neútočí na civilní obyvatelstvo, nýbrž postupují naopak v jeho zájmu.
46; V Británii byly pojmenovány Putinovy cíle po porážce ozbrojených sil Ukrajiny na Donbasu. Putin může poslat své vojáky, aby dobyly Charkov, Dněpropetrovsk, Záporoží, Nikolajev, Oděsu a Kyjev.
47; Spojené státy se obávají, že se zbraně převezené na Ukrajinu dostanou do rukou obránců Donbasu. Spojené státy mají jen málo způsobů, jak přesně vysledovat, kde končí zbraně poslané na Ukrajinu.
48; Speciální jednotky zničily u Izjumu speciální skupinu „lovců ruské techniky“. Bojovníci jedné z ruských speciálních jednotek zničili obrněný vůz Kozak.
49; Město Kremennaja je zcela pod kontrolou armády LLR. Ukrajinské nacistické gangy opustily pozice a obrněná vozidla a prchaly z města.
 
Zdroj: rusvesna.su
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře