Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Finanční situace se přiblížila Řecku

  • kalousek2_1
Na pořadu dne není otázka, zda se španělská ekonomika zhroutí, ale kdy se tak stane. V článku pod odkazem naleznete rozporná prohlášení a slova španělského ministra hospodářství ve mně asociují slova českého ministra financí p. Kalouska z r. 2008 z počátku krize, kdy v celé Evropě začaly velké ekonomické problémy, p. Kalousek dogmaticky národu tvrdil, že se nás světová krize netýká.

Nabízí se trojí vysvětlení tohoto Kalouskova tvrzení a to, buď, že národu vědomě lhal, možná to bylo pro neschopnost celého ministerstva a pan ministr své poddané nedokázal ukočírovat a třetí možnost a nejpravděpodobnější, že slouží jiným zájmům než zájmům státu. Ať je důvod jakýkoli takový člověk na tak významném místě ve státní správě nemá co dělat. Vždyť za jeho předchozího ministrování raketově vrostl státní dluh, a v současnosti s poklidem z občanů dělá žebráky (v koaliční spolupráci v podobné sestavě) přesto zadlužuje zemi nevídaným tempem. Za jeho současného ministrování státní dluh narostl (přibližně v půlce volebního období) přibližně o půl bilionu tedy o 1/3 a je rozhodnut vydat další dluhopisy. Tak lze očekávat, že ČR bude mít za nedlouho podobné problémy jako Španělsko, Itálie, Portugalsko a možná jako Řecko.

To není žádný můj osobní fantas, to je bohužel tvrdá realita podepřena fakty. Podívejte se na státní dluh, komunisté předali zemi s kladným saldem stání kasy. Demokratické vlády po převratu prohospodařily téměř 2 BILIONY, zlikvidovaly průmysl a v první řadě ta odvětví, která úspěšně vyvážela své výrobky na západní trhy. Vyspělé zemědělství je v troskách, země, která byla schopna 30 % své produkce vyvážet je dnes nejméně z 50 % závislá na dovozu základních potravin a o jejich velice nízké kvalitě, teprve nyní média začínají hovořit. Ve všech ukazatelích v mezinárodním srovnání na pomyslném žebříčku Česká republika neustále klesá. Od převratu jsme poklesli z průmyslově vyspělé země na úroveň rozvojových zemí, jediné, v čem ČR jde spolehlivě a cílevědomě vzhůru NA PŘEDNÍM MÍSTĚ JE KORUPCE v tomto ukazateli v mezinárodním srovnání dosahujeme, špičkových výkonů, a není to pouze problém strany VV. Je to víc jak problém vládní koalice, KORUPCÍ JE PROLEZLÁ CELÁ STÁTNÍ SPRÁVA od obecních úřadů (ne každého OÚ) až po vládu.

Vláda ČR se zavázala MMF poskytnout půjčku ze státních rezerv, v tu dobu jsem napsal, že nejde o půjčku, nýbrž o dar a to se nyní potvrzuje. Bankrot Irska byl odvrácen pouze za obrovských finančních injekcí do irské ekonomiky, Řecko na pokraji bankrotu, který není zažehnán, spotřebovalo dosud obrovské sumy peněz, paradox při tom je, že ty peníze nejdou do řecké ekonomiky, ale na splátky dluhů. Česká republika je na tom jen o málo lépe, zatím si již řadu let půjčuje peníze na splátky úroků z dluhů, jenž, po převratové vlády učinili a to v době největšího výprodeje státního majetku a od r. 1998 nesplácí dluh, pouze úroky z něj plynoucí.

Zeptejte se politiků, kam zmizelo více jak 2 BILIONY korun, když při jejich nástupu bylo kladné saldo státní pokladny.

URČITĚ SE TAKOVÁ ČÁSTKA NEPROINVESTOVALA, TO BY MUSELY BÝT I OKRESNÍ A MÍSTNÍ KOMUNIKACE V BEZVADNÉM STAVU A NA ŽELENICI BY MUSELY JEZDIT NEJMODERNĚJŠÍ VLAKOVÉ SOUPRAVY A NE TY V RAKOUSKU VYŘAZENÉ Z PROVOZU A S VELKÝMI NÁKLADY RENOVOVANÉ. PŘI NEJMENŠÍM BY OBCE A MĚSTA NEBYLY ZADLUŽENÉ.

V úvodu jsem zmínil finanční problémy dalších evropských zemí vlivem velkého zadlužení, které je konstruováno tak, že tyto dluhy nelze nikdy splatit. Ve světě ani není tolik peněz, aby se jimi daly dluhy všech zemí najednou zaplatit a tak se vytváří stále další dluhy na splácení dřívějších dluhů. Tento trend lze zastavit pouze dvěma způsoby, leč oba se stejným výsledkem.

První způsob už učinila, Evropská banka tiskem stovek miliard eur to povede k hyperinflaci, to znamená, že budete pobírat stejné množství bezcenných peněz, za které si stěží koupíte chleba, abyste měli vůbec co do úst. Jelikož nebudete mít za co nakupovat jiné výrobky, třeba elektroniku, ta není k životu nutná, budou výrobci i obchodníci snižovat ceny, až tak že sotva pokryjí výrobní náklady. Tento stav se nazývá DEFLACE. Následek deflace, budou lavinovitě se šířící bankroty i nadnárodních společností, což ve výsledku bude krach světové ekonomiky.

Druhý způsob je nic nezachraňovat, to v první řadě pocítí finanční trhy, zejména majitelé bank. Finanční trhy se sesypou, nastane finanční kolaps se stejným důsledkem jako v prvním případě. Jediný rozdíl je v tom, že ve druhém případě agonie světové ekonomiky bude mnohem kratší a kolaps se dostaví dříve

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře