Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Debtocracy/Dluhokracie (Řecko, 2011)

  • debtocracy
Aleš Chmelař na svém blogu upozorňuje na to, že zažité představy o řeckém „nicnedělání“ nemusí odpovídat pravdě: Má-li běžný pracovní den osm hodin, každý aktivní Řek pracuje ročně o celé tři pracovní týdny déle než Češi (kteří jsou už tak na špici) a o neuvěřitelné 3,9 pracovního měsíce déle než Němci!

 

V praxi to samozřejmě nevypadá tak, že Řekové pracují za své pověstné třinácté a čtrnácté platy i patnáctý měsíc v roce, nýbrž že v průměru každý den pracují o dvě hodiny a dvacet minut déle než Němci (tedy národ, který máme opět lidovou moudrostí spojený s pilností a pracovitostí)

.…

Průměrný Řek totiž odchází do penze o 2,5 měsíce později než průměrný Čech. Němci a Němky se v průměru sice do důchodu odebírají 6 měsíců po Řecích, řečtí muži nad těmi německými ale vítězí o měsíc (dámy jim to kazí).

K tomu můžeme připočíst, kolik toho Němci i Řekové za svůj život napracovali a zde údajní lenoši vítězí přímo neuvěřitelně. Němečtí muži i ženy by totiž museli pracovat dalších téměř čtrnáct let (!), aby dohnali čas, který Řekové strávili v práci za celý život. Ekvivalentně, kdyby si Řekové užívali tolika volného času během aktivního života jako Němci, odpracované hodiny by odpovídaly odchodu do důchodu v 75 letech. O tom se členům Bezděkovy komise nezdá ani v nejdivočejších snech.

Jako třešničku na dortu poznamenejme, že Řecko na sociálních dávkách a důchodech utratí o šest procent domácího produktu méně než Německo toho svého a do roku 2005 utrácelo méně než chudší Česko.

Film v šesti jazykových mutacích zde: http://www.debtocracy.gr

Na CFP! uvádíme tento zajímavý film s anglickými titulky. Dokumentární film "Debtocracy" [Dluhokracie] mapuje historii řeckého dluhu a poukazuje na odpovědnost politické třídy. Aktivistický dokument, který se šíří prostřednictvím internetu, rozpoutal širokou debatu.

Ke stažení s cz titulky zde: http://www.uloz.to/9627115/dluhokracie-cz-v-mp4-rar

Přehrávač videa s titulky ke stažení: http://www.uloz.to/6393941/vlc-1-1-1-win32-exe

 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře