Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Na Slovensku se budou rušit Benešovy dekrety!

Šéf Slovenského pozemkového fondu Ján Marosz
(OĽaNO) šokuje! Chcel by v rozpore s platnými Benešovými dekrétmi i v rozpore s historickými faktami vracať v minulosti štátom skonfiškované pozemky. Otáča doterajší prístup štátneho úradu.

  • na-slovensku-se-budou-rusit-benesove-dekrety

 

Doposiaľ každý generálny riaditeľ pozemkového fondu hájil záujmy Slovenskej republiky tak, že nárokoval v prospech štátu skonfiškované pozemky po 2. svetovej vojne - a to aj po odsťahovaných Maďaroch z územia vtedajšieho Československa.

V prípade Jána Marosza, ktorý má maďarských predkov, tak ide o názorový obrat. Nový šéf štátneho úradu spravujúceho pozemky štátu i neznámych vlastníkov totiž zamýšľa podniknúť opačné kroky, než ktoré uplatňovali jeho predchodcovia.

Napadnutím Benešových dekrétov by sa spochybnili právne a politické kroky predstaviteľov bývalej Československej republiky vo vojnovom a povojnovom období. Narušil by sa tým nielen právny poriadok, ale aj historická kontinuita Slovenskej a Českej republiky.

zdroj: zemavek

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#1 David 2022-06-09 07:26
To je velký malér. Bohužel v rámci federalizace Evropy se budou rušit Benešovy dekrety tak jako tak. V roce 1968 nás Sověti varovali, že se sem opět dostanou Němci a měli a jak je vidět měli pravdu.
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře