Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Piráti, TOP09 a Zelení podporujú EU, prijatie eura a migrantov. Rozhodnú sa Česi vo voľbách pre hlbšiu eurointegráciu alebo zachovanie suverenity Česka?

V Česku sa už dnes budú konať parlamentné voľby, ktoré môžu v prípade správnej voľby českých občanov, podobne ako v Rakúsku, zmeniť smerovanie českej politickej scény, zracionalizovať českú politiku a posilniť spojenectvo v rámci V4. Okrem pôvodných tzv. štandardných politických strán ako ODS, KDU-CSL, ČSSD, či TOP 09 majú totiž vo voľbách okrem Babišovho ANO dobre našliapnuté aj doposiaľ menšie a neznámejšie strany ako SPD, či Piráti.

  • pirati-top09-a-zeleni-podporuju-eu-prijatie-eura-a-migrantov-rozhodnu-sa-cesi-vo-vo-bach-pre-hlbsiu-eurointegraciu-alebo-zachovanie-suverenity-ceska

Zatiaľ, čo strana Tomia Okamuru SPD vystupuje tvrdo euroskepticky a protimigrantsky, Piráti sú jej pravým opakom. Česká pirátska strana, ktorú len nedávno do štandardných vôd vyniesol český mainstream a tvári sa ako alternatíva k štandardným stranám, je vlastne ich odnožou. Aj keď si to možno mnohí občania Česka neuvedomujú, Piráti sú liberálnou prozápadnou stranou, dalo by sa povedať, že skrytým nástupcom upadajúcej Schwarzenbergovej TOP 09, ktorá sa za tie roky vo vláde a v parlamente stala absolútnou katastrofou českej politiky. Nič horšie ako TOP 09 asi Česko počas svojej existencie nemalo.

Určité body programu TOP 09 majú ale vo svojom volebnom programe dnes aj Piráti na čele s Bartošom. Táto strana už totiž toho nemá s pôvodnou myšlienkou, na základe ktorej vznikla, až toľko spoločného a postupne sa transfromovala na stranu proeurópsku, ktorej cieľom okrem slobody internetu je aj to, aby Česká republika zostala v hlavnom prúde európskej integrácie, prijala euro, či na základe solidarity začala prijímať migrantov. Na svojej webstránke Piráti doslova píšu: “Počet 1 500 uprchlíků není nijak závratný – naši Evropští sousedé potřebují pomoc”.

Na tieto „detaily“ ukryté vo volebnom programe Českej pirátskej strany, ktoré si možno viacerí v tom zhluku textu ani nevšimnú si treba dávať pozor, pretože sa môže ľahko stať, že občania svojim hlasom podporia to, čo nechcú. To samozrejme neznamená, že všetky body volebného programu Českej pirátskej strany sú zlé, no sú medzi nimi skryto zakomponované aj také body, ktoré sú so suverenitou a ďalšou existenciou samostatného národného českého štátu v súčasnej totalizujúcej sa EU nezlúčiteľné.

Okrem toho, treba sa zamyslieť aj nad tým, prečo táto strana, podobne ako napr. štandardné strany TOP 09, ODS, KDU-ČSL, ČSSD, začala pred voľbami dostávať toľko mainstreamového mediálneho priestoru. A otázok je samozrejme viac. Strana TOP 09 a Zelení majú podobné volebné programy taktiež tvrdo zamerané na európsku integráciu a solidárne prijímanie migrantov. Základom je položiť si vždy jednu dôležitú otázku: Čo by ľudia z takýchto protinárodne zameraných strán urobili, ak by sa dostali k moci, so súčasným konzervatívnym Českom?

Martin Bago

zdroj:http://www.hlavnespravy.sk/pirati-top09-zeleni-podporuju-eu-prijatie-eura-migrantov-rozhodnu-sa-cesi-vo-volbach-pre-hlbsiu-eurointegraciu-alebo-zachovanie-suverenity-ceska/1178006

+ BONUS ------------------------------

ĽUBO HUĎO o volbách do Parlamentu ČR od 21. minuty

--------------------------------------------------------------------------

Porovnání programů stran na SV

Beseda na Svobodném vysílači.

Téma: Porovnání programů mimoparlamentních - tedy  alternativních - politických stran.

ZDE: http://www.svobodny-vysilac.cz/2017-10-19-porovnani-volebnich-programu-mimoparlamentnich-politickych-stran-aliance-narodnich-sil/

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře