Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Tak jak je to tedy?

Jaroslav Tichý

Na to, aby s někým proběhl soud, musí být kauza nejprve předána soudu. Sami jsme dnes slyšeli, že je třeba ještě cosi došetřit a potom teprve rozhodnout, zda šlo o trestný čin (a půjde to k soudu) či nešlo a pak bude stíhání A.Babiše definitivně zastaveno.

Pokud není vše prošetřeno a není dostatek důkazů, nemá soud o čem jednat a vrátil by to k došetření. V tom problém není.

Problém je v tom, že se plete v tomto případě páté přes deváté.

  • tak-jak-je-to-tedy

Jednou je to otázka Čapího hnízda a dotace 50 mil. Kč (kdy podle všeho byl projekt i s firmou vrácen do Agrofertu až po uplynutí zákonné lhůty 5 let, což je možná lumpárna, ale takto běžně postupují i firmy na Západě a pak je tedy třeba honit buď všechny nebo nikoho. Dotační podmínky EU to ale umožňují). Čapí hnízdo neprojde, tak se zase zkouší něco nového, tj. údajný střet zájmů A.Babiše.

Trump je bohatý, je prezidentem, tam to nevadí. Někdo může vznést námitku, že v USA ale nečerpají jeho firmy dotace. To je pravda, jenže tam žádná EU nezavedla nerovnovážné podmínky, které by bylo třeba tímto způsobem alespoň zčásti vyrovnávat. Dám tedy jiný příklad. Nová předsedkyně Evropské komise U. der Leyen má za manžela majitele velké kliniky, který dotace z EU vesele čerpá. A v jejím případě je vše v pořádku, v případě Babiše ne.

A to její manžel nemusel převádět svoji kliniku do svěřeneckého fondu jako Babiš, Babiš tak přitom učinil přesně dle požadavku věcně příslušného komisaře EK Ötlingera. Tak jak je to tedy? Je to tak, že Babiš vadí dem(ag)obloku v tom, aby se znovu zmocnil vlády a sudeťákům, aby se dostali zpět do českého pohraničí.

Ne proto, že by Babiš takový vlastenec, nýbrž proto, že na těchto pozemcích Agrofert vesměs hospodaří. Spolu s přípravou dalších opatření EU za nadcházejícího předsednictví Německa nás tlačí k rozbití republiky, ztrátě nejprve pohraničí, pak i zbytku jejím rozpuštěním v EU a k naší masové islamizaci. Jsme znovu v situaci r. 1938 s islámem navíc. A to je celá "hra o Babiše". Babiš v této hře prostě překáží. Proto se dem(ag)oblok spolu s Piráty (Soros) spojili s EK s cílem tuto překážku překonat a realizovat své plány u nás (viz snahy na Letné atd.).

Ačkoliv ANO není již svojí skladbou žádným bojovníkem za národní zájmy, teď má 2 možnosti. Buď se jím stát nebo skončit. Pokud se jím stane, znamená to nutně orbanizaci české politiky, spolupráce s SPD a zřejmě i s Trikolórou. A pak se vybodnout na telefonáty Merkelové s kým spoluvládnout a s kým nikoliv (jak to udělala kvůli SPD). Jde totiž v prvé řadě o boj za české národní zájmy. A ty např. s ČSSD hájit nelze. Pak teprve jde o Babiše. Je skutečností, že Babiš je v současnosti finančně schopen jít do voleb, je ale kvůli svému podnikání vydíratelný. (viz chemička v Německu atd.).

V případě skutečné orbanizace své politiky a jeho přechodu na skutečně principiální a konzistentní politiku (namísto dosavadního lavírování) je schopen oslovit a zvednout z gaučů minimálně polovinu a více ze zbývajících cca 40 % voličů, kteří nechodí zatím k volbám. Nejsem dosud voličem Babiše, ale mnoho jiných variant v krátké době nezbývá. A je zřejmé, že nejbližší 2-3 měsíce rozhodnou i o důležitějších věcech, než je kauza Babiš jako taková. Je to jen záminka k tlaku na likvidaci ČR,

A to je třeba chápat.

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře