Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Putin promlouvá k Rusům (26.6.2023)

Drazí přátelé!

Dnes se ještě jednou obracím ke všem občanům Ruska. Děkuji za vaši trpělivost, solidaritu a vlastenectví. Tato občanská solidarita ukázala, že jakékoli vydírání, jakýkoli pokus o vytvoření vnitřního nepokoje je odsouzen k neúspěchu.

Opakuji, projevila se nejvyšší konsolidace společnosti, výkonné a zákonodárné moci na všech úrovních. Pevný, jednoznačný postoj k podpoře ústavního pořádku zaujaly veřejné organizace, náboženské konfese, přední politické strany, vlastně celá ruská společnost. Všechny sjednotilo a stmelilo to hlavní – odpovědnost za osud Vlasti.

  • putin-promlouva-k-rusum-primy-prenos-26-6-2023

Zdůrazňuji, že od samého počátku událostí byla okamžitě přijata všechna nezbytná rozhodnutí k neutralizaci vzniklé hrozby, k ochraně ústavního pořádku, života a bezpečnosti našich občanů.

Ozbrojené povstání by bylo v každém případě potlačeno. Organizátoři povstání, navzdory ztrátě přiměřenosti, nemohli tomu nerozumět. Všechno pochopili, včetně toho, že sklouzli ke kriminálním akcím, aby rozštěpili a oslabili zemi, která nyní čelí kolosální vnější hrozbě, bezprecedentnímu tlaku zvenčí. Kdy na frontě se slovy “ani krok zpět!” naši soudruzi umírají.

Organizátoři povstání však zradili svou zemi, svůj národ a zradili ty, kteří byli zataženi do zločinu. Lhali jim, tlačili je na smrt, pod palbu, k tomu, aby stříleli na své.

Přesně tento výsledek – bratrovraždu – chtěli nepřátelé Ruska: jak neonacisté v Kyjevě, tak jejich západní patroni a všemožní národní zrádci. Chtěli, aby se ruští vojáci zabíjeli navzájem, aby umírali vojáci a civilisté, aby ve výsledku Rusko prohrálo a naše společnost se rozdělila a udusila se v krvavých občanských sporech.

Mnuli si ruce, snili o tom, že se pomstí za své neúspěchy na frontě a při takzvané protiofenzívě, ale přepočítali se.

Děkuji všem našim příslušníkům armády, strážcům zákona, speciálním službám, všem kteří stáli v cestě rebelům, zůstali věrni své povinnosti, přísaze a svému národu. Odvaha a sebeobětování padlých hrdinů-pilotů zachránilo Rusko před tragickými ničivými následky.

Přitom jsme věděli a víme, že naprostá většina bojovníků a velitelů skupiny Wagner jsou také ruští vlastenci, oddaní svému národu a státu. Dokázali to svou odvahou na bojišti, když osvobodili Donbas a Novorossii. Snažili se je ve tmě použít proti svým bratrům ve zbrani, se kterými společně bojovali za dobro země a její budoucnost.

Proto od samého začátku událostí byly na můj přímý rozkaz podnikány kroky, aby nedošlo k velkému krveprolití. Pro to byl potřebný i čas, mimo jiné dát těm, kteří udělali chybu, příležitost znovu se zamyslet, pochopit, že jejich činy společnost rozhodně odmítá, a k jakým tragickým, destruktivním následkům pro Rusko, pro náš stát, vede dobrodružství, do kterého byli zavlečeni.

Děkuji těm vojákům a velitelům skupiny Wagner, kteří učinili jediné správné rozhodnutí – nešli do bratrovražedného krveprolití, zastavili se u poslední linie.

Dnes máte možnost pokračovat ve službě Rusku uzavřením smlouvy s ministerstvem obrany nebo jinými donucovacími orgány, nebo se vrátit ke své rodině a přátelům. Kdo chce, může odjet do Běloruska. Slib, který jsem dal, bude splněn. Opakuji, volba je na vás, ale jsem si jistý, že to bude volba ruských vojáků, kteří si uvědomili svou tragickou chybu.

Jsem vděčný běloruskému prezidentovi Alexandru Grigoreviči Lukašenkovi za jeho úsilí a příspěvek k mírovému řešení situace.

Ale opakuji, byl to vlastenecký duch občanů, konsolidace celé ruské společnosti, která hrála v těchto dnech rozhodující roli. Tato podpora nám umožnila společně překonat nejtěžší zkoušky pro naši Vlast.

Děkuji vám za to. Děkuji.

 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře