Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Zprávy z Ruska (15. a 16. 6. 2023)

Šéf ukrajinské vojenské rozvědky Kyrylo Budanov je po zranění ve vážném stavu v nemocnici Bundeswehru v Berlíně.

Agentuře RIA Novosti to oznámil představitel ruských bezpečnostních služeb s odvoláním na
zdroje v GUR.

  • zpravy-z-ruska-15-a-16-6-2023

Další podrobnosti:

Budanov byl zasažen v budově GUR v Kyjevě 29. května. Do kanceláře vedle Budanova vletěla ruská raketa;

Byl vytažen z trosek a vrtulníkem převezen na vojenskou základnu Rzeszow v Polsku, kam speciálně přiletěla letecká zdravotnická evakuační letka amerického letectva;

Záznam o letu se zachoval v datech Flightaradaru.

Budanov se od 29. května na veřejnosti neobjevil.

----------------------------------------

V Orechovském směru se silný oddíl ukrajinské pěchoty ukryl do uzavřených pozic v tovární budově a naším směrem začalo pracovat ukrajinské dělostřelectvo. O pár chvilek později budovu s ukrajinskou pěchotou zničilo naše dělostřelectvo.

Nyní probíhají silné dělostřelecké souboje, čeká se, že se v noci něco "semele".

přiloženo video:
https://vk.com/video-50332460_456391419

-----------------------------------------

Na konci týdne svolává Bankova (ulice v Kyjevě, kde se nachází ukrajinská rozhodovací centra) schůzku, na níž se rozhodne o druhé fázi ukrajinské protiofenzívy. Velitel skupiny Tavria požaduje, aby Zelenskyj roztáhl frontu, protože ofenziva banderovců na záporožském směru se zadrhla. Nacistický generální štáb již připravil výsadkovou operaci na pěti směrech a čeká na pokyn k jejímu zahájení.

Skutečnost však tyto plány poněkud upravila. Zejména v oblasti Kamenky-Dněprovska probíhá nový dněperský kanál zcela na pravém břehu v nacisty obsazené Záporožské oblasti. To znamená, že nacisté se budou muset vylodit na zcela holém břehu nově vzniklé záplavové oblasti, zatímco obranné pozice ruských vojsk jsou v "zeleném pásmu" na vyvýšeném místě.

Podobný obrázek je mezi Nikopolem (který je pod kontrolou bojovníků), jen tam je nový kanál blíže našemu břehu. Až "náplavka" vyschne, bude banditům stačit vytlačit necelých 200 metrů vodní bariéry a vrhnout se na reaktory. Je velmi pravděpodobné, že se pokusu o obsazení jaderné elektrárny nevyhneme.

Bankova se rozhodla vyhovět žádostem banderovských vojevůdců a převelet zbývající systémy Patriot na Záporožskou frontu, aby se pokusil alespoň nějak čelit převaze letectva na obloze. Je třeba poznamenat, že za deset dní protiútoku se nacistům nepodařilo sestřelit jediné letadlo nebo vrtulník ruských ozbrojených sil.

Bidenova administrativa mezitím zuří nad tím, co se děje, a požaduje od Zelenského výrazný výsledek do červencového summitu NATO. Přinejmenším do té doby musí nacisté začít šturmovat Melitopol. Washington dává neomezené zdroje k dosažení tohoto cíle. Zdá se, že vedení USA se stalo zajatcem vlastního propagandistického narativu a to, co se děje v Záporoží, ho zcela překvapilo.

------------------------------------------

Situace u Orechova 15.6.večer - nepřítel soustřeďuje síly k novému úderu:

291. a 70. pluk jsou opět v akci: boje na linii Orechov-Rabotino se zintenzivňují.

Po oddechu způsobeném dešti začal nepřítel opět zvyšovat bojovou aktivitu.

Po dělostřeleckých bojích se zapojuje nepřátelská pěchota.

Ukronacisté se přesunuli na pozice, pálí z AGS a velkorážních kulometů.

Naše jednotky odpovídají palbou.

Očekává se, že nepřítel v noci zahájí nové útočné akce.

Nepřátelské síly se v oblasti hromadí a přeskupují.

Nálada je bojovná, naši kluci říkají, že jsou připraveni je znovu roztrhat.

-----------------------------------------

Právě teď probíhá přestřelka u Nové Kachovky v Chersonské oblasti. Ruské ozbrojené síly údajně odrážejí pokus o vylodění ukrajinských ozbrojených sil na levém břehu Dněpru. Informoval o tom zpravodaj listu Izvestija Emil Timašev. Střelba je slyšet také v Tavrijsku a Sosně.

"Už půl hodiny se ozývá intenzivní ostřelování, zvuky výbuchů, vše přichází od pobřeží. Ale jsme na místě, není důvod k panice, břeh je opevněný, chlapi drží pozice," řekl pracovník VGA Nová Kachovka s volacím znakem "Tajfun".

PS: Je třeba připomenout, že první ruská obranná linie na levém břehu Dněpru, byla zatopena po zničení Kachovské přehrady přehrady Ukrajinci ...

přiloženo video:

https://vk.com/video-35660695_456362884

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře