Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Zprávy z Ruska (26.5.2023)

Ruské ozbrojené síly v noci na dnešek provedly údery na cíle na Ukrajině za použití bezpilotních letounů Geran-2 a raketových zbraní. K výbuchům došlo v Dněpropetrovské, Charkovské, Chersonské, Kyjevské, Čerkaské, Poltavské a Záporožské oblasti.

  • zpravy-z-ruska-26-5-2023
Mimo jiné, byla zasažena ukrajinská rafinérie v Merefě v Charkovské oblasti a sklady ukrajinské vojenské techniky a munice v Dněpropetrovsku.
 
Přiloženy fotky a videa:
 
 
 
--------------------------------------------------------- 

Ruská průzkumná fregata Ivan Churs, na kterou, byl podniknut po proplutí Bosporem zákeřný útok, se vrátila do Sevastopolu. Jak vidíte, oba boky má po útocích ukrajinských vodních dronů celé a nepoškozené. Tolik k ukrajinským zprávám o zásahu fregaty.

Přiložena videa:

https://vk.com/…835

https://vk.com/…836

------------------------------------------

Vojenský zpravodaj Koc píše, že ukrajinská protivzdušná obrana zasáhla ruskou raketu letící na průmyslový Vagonoremontnyj zavod, která se vychýlila z kurzu a zasáhla v Dněpropetrovsku vojenskou nemocnici s ukrajinským vojenským personálem (aspoň, že to nebyla nemocnice s civilisty, ukrajinská PVO, je však pro Ukrajince tou nejnebezpečnější zbraní. Díky tomu, že Ukrajinci mají své systémy PVO schované ve městech mezi domy a střílejí na ruské rakety přímo nad městy, již zemřelo mnoho Ukrajinců).

Přiloženo video:

-------------------------------------------

Podle ukrajinských blogerů na Telegramu, bylo v nemocnici okolo 600 ukrajinských vojáků, včetně několika vysokých důstojníků přivezených jen několik hodin před úderem. Opravdu, byl úder omyl, jak si myslí vojenský zpravodaj Koc?
 
Přiloženo video a obrázky:

 

 

 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře