Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Zprávy z Ruska (Rusvesna) 23.5.2023

Úterý, 23.5.2023:

I. Rusvesna

1; Ruská armáda zničila básníka a prozaika, který se stal neonacistou. Igor Misjak ze Lvovské oblasti byl účastníkem Majdanu. Od podzimu 2014 bojoval v nacistickém pluku Azov.

2; Operace „Self-Destruction“: Nepřítel během útoku na oblast Belgorod přišel o veškerou americkou a další techniku. Během návratu kontroly nad kontrolním stanovištěm Grajvoron v oblasti Belgorod potvrdila ruská armáda zničení techniky Ozbrojených sil Ukrajiny.

3; Ozbrojenci před svým útěkem ukázali situaci na ruském hraničním přechodu „Grajvoron“. Jak je již mnoho hodin známo, hraniční přechod je opět pod kontrolou Ruska.

  • zpravy-z-ruska-rusvesna-23-5-2023

4; Situace na hranicích nyní - Gladkovovo prohlášení. O situaci v regionu hovořil gubernátor Belgorodské oblasti Vjačeslav Gladkov.

5; Pořízeno na kontrolním stanovišti Grajvoron: záběry z místa zničení speciální skupiny ozbrojených sil Ukrajiny na hraničním přechodu v oblasti Belgorod. Na záběrech jsou dvě obrněná vozidla ze Spojených států, hromada RPG M136 (AT-4), kulomet M240 a krabice s municí.

6; Velitel Zelenského osobního oddělení speciálních sil byl zabit ruskou armádou u Bachmutu. Rostislav Karij bojoval v elitním prezidentském pluku speciálních jednotek, byl členem represivní operace na Donbasu.

7; Bankrot v USA přijde během několika dní, říká předseda Sněmovny reprezentantů. Předseda Sněmovny reprezentantů McCarthy: Bankrot USA přijde během několika dní.

8; V bitvách v oblasti Belgorod získaly ruští bojovníci trofeje západní výroby. Na záběrech jsou dvě obrněná vozidla ze Spojených států, hromada RPG M136 (AT-4), kulomet M240 a krabice s municí.

9; Byly zveřejněny záběry militantů zlikvidovaných v oblasti Belgorod.

10; Záběry z vesnice Glotovo v oblasti Belgorod, odkud byli ozbrojenci vyhnáni. Na ulicích žádné nebezpečí nehrozí, očista od diverzantů v rezidenčním sektoru skončila.

11; Bylo přijato rozhodnutí o zrušení režimu Protiteroristické operace v Belgorodské oblasti. Rozhodnutí bylo zřejmě učiněno na pozadí stabilizace situace.

12; 287. prapor ničí nepřítele ve vojenské Avdějevské jednotce. Práce probíhají v úzké spolupráci s operátorem dronu, který koriguje palbu a zaznamenává porážení cílů.

13; Ukrajinská diverzní skupina je zablokována v oblasti Belgorod, probíhá operace na její likvidaci. Oznámil to vojenský velitel Všeruské státní televizní a rozhlasové společnosti Alexandr Sladkov ve svém kanálu Telegram.

14; Státní duma navrhuje zakázat tranzit polských kamionů přes území Ruska. V důsledku tohoto rozhodnutí přijdou Poláci o zhruba 8,5 miliardy eur příjmů obdržených od naší země.

15; Ruské vzdušné síly útočí „chytrými bombami“ na cíle v pohraničních oblastech Charkovské oblasti. Právě teď střílejí stíhací bombardéry přesně naváděné pumy.

16; Nepřítel pokračuje ve vojenské psychooperaci v oblasti Belgorod. Nepřítel se ze všech sil snaží rozšířit paniku a zpochybnit ruská prohlášení k situaci.

17; Prigožin odpověděl na otázku o „vyčerpání“ PMC „Wagner“. Zakladatel PMC byl dotázán, zda bude Wagner pokračovat v bojích mimo Arťomovsk.

18; Úřady informovaly o průběhu evakuace v oblasti Belgorod. V osvobozených osadách se pracuje. Z Glotova a Kozinky bylo vyvedeno asi 100 lidí, mezi nimi jsou upoutaní na lůžko a děti.

19; Objevily se zprávy o provokaci na novém hraničním úseku regionu Belgorod. Nepřítel pokračuje v uštědřování šikanózních úderů a nutí velení řešit problémy s pokrytím hranice významnými silami.

20; Ruská armáda zasáhla nepřátelské cíle podél frontové linie, stovky ozbrojenců ukrajinských sil byly zničeny. Cílem úderů našich sil byly nepřátelské pozice, velitelská stanoviště, sklady, nahromadění techniky a živá síla Ozbrojených sil Ukrajiny.

21; Ministerstvo obrany ukázalo záběry ničení sabotérů v oblasti Belgorod. Jak bylo zničeno ukrajinské vybavení na kontrolním stanovišti Grajvoron.

22; Vyjádření Ministerstva obrany k situaci s průnikem diverzantů do Belgorodské oblasti.
Oddělení hlásí zlikvidování více než 70 ukrajinských teroristů.

23; Šéf DLR dorazil do Arťomovska. Denis Pušilin kontroluje město, aby posoudil množství prací na odminování a obnově.

24; Zelenskij navštívil jedno z míst možné protiofenzívy Ozbrojených sil Ukrajiny. Ukrajinský prezident navštívil „předsunuté pozice“ nepřítele na frontové linii Ugledar – Marjinka.

25; Oblast Belgorod: nepřítel stahuje posily a prokopává se na hranici. Neonacisté byli vyfotografováni na kontrolním stanovišti Grajvoron v oblasti Belgorod.

26; Komentář Kremlu k invazi nepřátelské diverzní skupiny do oblasti Belgorod. "Speciální operace nadále brání tomu, aby se to v budoucnu stalo."

27; Nepřítel zveřejňuje záběry s obrněnými vozidly z hraničního přechodu Grajvoron zachycené včera. Video mohlo být natočeno včera.

27; Protiteroristická operace v oblasti Belgorod: nepřítel zasadil mnoho ran, 12 civilistů bylo zraněno. Během dne pokračoval úklid území, došlo k přesídlení obyvatel 9 osad.

28; Ukrajina nashromáždila potřebný počet zbraní pro ofenzivu, říká Budanov. Šéf hlavního zpravodajského ředitelství ministerstva obrany Ukrajiny oznámil protiofenzívu „v blízké budoucnosti“.

29; Byly spáchány závažné zločiny: Vyšetřovací výbor Ruské federace vyšetřuje teroristický útok v oblasti Belgorod. Spáchané trestné činy jsou kvalifikovány podle šesti článků trestního zákoníku Ruské federace.

30; Řada zemí zahájila výcvik ukrajinských pilotů na F-16, - Borrell. Mezi tyto země patří i Polsko.

31; Ozbrojené síly Ukrajiny útočí na Kurskou a Brjanskou oblast. Nepřítel se rozhodl neomezit se na sabotáž v oblasti Belgorod.

32; Ukrajinský občan dostal přísný trest za špionáž v Rusku. Obyvatel Dněpropetrovska se pokusil naverbovat zaměstnance ruských obranných podniků.

33; Bezpilotní letouny sestřeleny nad Belgorodem, zranění civilisté evakuováni z Glotova. Od včerejška je v Belgorodské oblasti zaveden režim protiteroristické operace a pokračuje čištění oblastí, do kterých se dostali sabotéři.

34; Po ztrátě Bachmutu se Ukrajinci zaměřili na virtuální „vítězství“, píše Myśl Polska.
Dokonce, jak se zdá, spojenci kyjevského režimu všemu dokonale rozumí.

35; Hlavní výsledek provokace v oblasti Belgorod: Nikdo už nemluví o osvobození Arťomovska, nepamatují si slíbenou protiofenzívu.

36; Nejnovější zprávy o stavu Zachara Prilepina. O stavu spisovatele informuje jeho tisková služba a gubernátor Nižního Novgorodu.

37; Čištění v oblasti Belgorod pokračuje, hlásí gubernátor Gladkov. Občané se zatím nesmí vracet do svých domovů.

38; Těžké boje u Doněcka: Ruská armáda postupuje, snaží se prolomit Avdějevku. I ukrajinská strana je nucena uznávat úspěchy, byť nerada.

39; Diverzanti ukázali, jak pod rouškou noci napadli oblast Belgorod. Záběry z pronikání na území Ruska.

40; Setkání mezi Baerbock a Szijjartem skončilo slovní potyčkou o Ukrajinu. Maďarsko je i nadále tvrdohlavým koněm v evropském zápřahu.

41; Ukrajina potřebuje urychlit reformy a přejít na evropské standardy, říká Borrell. Uvedl to zástupce EU pro zahraniční věci Josep Borrell.

42; Sabotáž v oblasti Belgorod neovlivní plány USA na F-16 pro Ukrajinu - ministerstvo zahraničí. Kdy přesně Ukrajinci stíhačky obdrží, zástupce ministerstva zahraničí neupřesnil.

43; Rakouský ministr zahraničí zchladil Ukrajinu. Rakouský ministr zahraničí Schallenberg: Ukrajinu nelze přijmout do EU dříve než balkánské země.

44; Scholz slíbil pokračovat ve vyzbrojování Ukrajiny i po skončení konfliktu. "Do budoucna se budeme muset bavit i o bezpečnostních zárukách, to je jasné."

45; Americký důstojník odhalil tři hlavní americké cíle na Ukrajině. Washington se musí zaměřit na to, aby jeho akce na Ukrajině sloužily americkým zájmům.

46; Nepřítel ukázal kolonu amerických obrněných vozidel, která zaútočila na oblast Belgorod. Neonacistická skupina podřízená Hlavnímu zpravodajskému ředitelství Ukrajiny zveřejnila před zahájením operace video.

47; Evropa řekla, kdy se Ukrajina zbaví Zelenského. Cesty šéfa kyjevského režimu do evropských zemí jsou pokusem získat čas.

48; Ruská ambasáda reagovala na radu Švédska pro Ukrajinu ironicky. Podle ruského velvyslanectví mluvíme o článku „Ukrajina se může učit od Karla XII.“

49; Ozbrojené síly Ukrajiny se pokusily zaútočit na budovy FSB a ministerstva vnitra v Belgorodu. Předtím guvernér Gladkov řekl, že ozbrojené síly Ukrajiny střílely na vesnici Borisovka.

50; Spojené státy obvinily Wagner PMC z plánů na nákup zbraní přes Mali. Ministerstvo zahraničí nemá žádné potvrzení, že taková dohoda byla skutečně uzavřena nebo že došlo ke skutečným dodávkám.

51; Na Záporožské frontě začal pohyb tanků Ozbrojených sil Ukrajiny. Na Orechovském směru začal pohyb ukrajinských obrněných vozidel.

52; Němečtí vyšetřovatelé viní Ukrajinu ze sabotáže na Nord Stream, píší The Times. Německé vyšetřování se domnívá, že Ukrajina vyhodila do povětří plynovod Nord Stream, píše Times.

53; U Arťomovska byl zničen vrcholový sportovec, který se stal ostřelovačem ozbrojených sil Ukrajiny. 15. května skončil v bachmutském mlýnku na maso, kde byl recyklován.

54; Ruská armáda ukořistila americký MaxxPro v bojích v oblasti Belgorod. Dříve ruská armáda zničila značné množství těchto amerických vozidel na různých frontách.

55; Identifikován další terorista zapojený do útoku v oblasti Belgorod. Tento vlasovec a nacista uprchli na Ukrajinu na začátku války na Donbasu.

56; Ruské jednotky ovládají Kozinku, která se stala centrem bojů v oblasti Belgorod. Nyní jsou naše obrněná vozidla a speciální jednotky v této osadě Grajvoronského okresu.

57; Borrell vyzval Srbsko, aby podpořilo protiruské sankce. Borrell: Srbsko musí podpořit sankce proti Rusku, aby mohlo vstoupit do EU.

Zdroj: rusvesna.su

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře