Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Svět kolem nás (02.05.2022)

Pondělí, 2.5.2022:

I. Rusvesna

1; Ruské speciální jednotky zničily skupinu nacistů z organizace „Pravý sektor“ ve směru na Liman. Vojenský zdroj, který poskytl fotografii, poskytl podrobnosti vojenským korespondentům ruského jara.

2; Ruská armáda zničila velitelská stanoviště, vojenský sklad a 4 systémy protivzdušné obrany S-300 ozbrojených sil Ukrajiny. Vysoce přesné rakety odpalované vzduchem zasáhly během dne 36 ukrajinských vojenských objektů.

3; Dodávky ruského plynu přes Ukrajinu dosáhly pětiměsíčního maxima, píše agentura Reuters. V květnu dosáhly dodávky ruského plynu přes Ukrajinu pětiměsíčního maxima.

4; Raketa zasáhla cíl v Oděse. Ruské jednotky zahájily raketový útok na cíl v Oděse.

5; Evropa bije na poplach kvůli tomu, že se stává „energetickou zbraní“ Spojených států proti Rusku. Spojené státy nutí Evropu kupovat drahý břidlicový plyn, aby minimalizovaly svůj vztah s Ruskem.

6; „Už nebude žádná ocel, žádný chemický průmysl“: Německo jen stěží přežije bez ruského plynu. Bez dovozu plynu z Ruska Německo pravděpodobně nepřežije následující dvě zimy.

7; Dalších 214 lidí bylo evakuováno z Mariupolu. Z Mariupolu do obce Bezymennoe bylo evakuováno dalších 214 lidí.

  • svet-kolem-nas-02-05-2022
8; Ruská armáda rozdrtila radiotechnickou rozvědku Ozbrojených sil Ukrajiny na frontě Izyum. Podrobnosti vojenským korespondentům oznámil vojenský zdroj, který poskytl i fotografii.

9; Lotyšské ministerstvo zahraničí vyzvalo občany, aby opustili území Podněstří. Ruská federace uvedla, že odsuzuje pokusy zapojit Podněstří do dění na Ukrajině.

10; Rada požádá Spojené státy, aby uznaly Rusko jako „sponzora terorismu“. Návrh zákona 7341 byl zaregistrován v Nejvyšší radě.

11; „Ozbrojenci z Azova řekli: „Když tady zkejsneme, zemřeš s námi“: co mírumilovní lidé zažili v Azovstalu. Příběh těch, kterým se podařilo uprchnout z území závodu Azovstal v Mariupolu.

12; Fronta je poseta mrtvolami armády Ozbrojených sil Ukrajiny. Drsné závěry z fronty u Izjumu.

13; Ukrajinská armáda zasáhla města v LLR, zabíjela a mrzačila lidi. Poplašné zprávy přicházejí 2. května od úřadů republiky.

14; Národní garda pomohla zlikvidovat tankovou skupinu ozbrojených sil Ukrajiny a velké sklady v Charkovské oblasti. Dělostřelci pod krytím Národní gardy úspěšně stříleli na velitelská stanoviště a palebná postavení Ozbrojených sil Ukrajiny.

15; Dramatická noční bitva ruských speciálních jednotek: zničení ukrajinských ozbrojených sil. Vojenský zdroj, který poskytl video, poskytl podrobnosti válečným korespondentům.

16; Šéf DLR: Ruská města musí být osvobozena. Denis Pušilin uctil památku obětí Oděsy, kde došlo před osmi lety ke zrůdnému činu.

17; Ruské ministerstvo obrany informovalo o podrobnostech operace provedené v Mariupolu. Vše bylo provedeno z iniciativy prezidenta Vladimira Putina, poznamenalo ministerstvo.

18; Raketový útok na strategicky důležitý most u Oděsy. K útokům na most přes ústí Dněstru v Oděské oblasti došlo už před pár dny.

19; Erdogan oznamuje brzkém jednání s Putinem. Turecký prezident oznámil pokračování telefonických rozhovorů s ruským vůdcem.

20; Maďarské úřady nedovolí EU omezit dovoz ruských energetických zdrojů. Budapešť je připravena uplatnit své právo veta.

21; Ruská armáda zničila velitelská stanoviště Ozbrojených sil Ukrajiny a sklady raketového dělostřelectva, stovky nacistů byly zlikvidovány. Ozbrojené síly Ruské federace pokračují v úderech na bašty ozbrojených sil Ukrajiny, oblasti koncentrace živé síly a vojenské techniky nepřítele.

22; Gubernátor regionu Belgorod uvedl podrobnosti o nočním incidentu. Připomeňme, že minulou noc obyvatele Belgorodu vyděsily zvuky výbuchů.

23; Armáda DLR trestá nepřítele, byly zabity desítky ozbrojenců ukrajinské armády. Během uplynulého dne byli v důsledku ukrajinské agrese v DLR zabiti tři civilisté a sedm bylo zraněno.

24; Armáda LLR bojuje v Popasné. Při čištění osvobozených oblastí města byl nalezen sklep, ve kterém ukrajinští nacisté drželi desítky civilistů jako rukojmí.

25; Zdroj označil termín volby nového šéfa Liberálně demokratické strany. Připomeňme, že dlouholetý vůdce strany Vladimir Žirinovskij zemřel 6. dubna.

26; V muničním skladu ozbrojených sil Ukrajiny v Dněpropetrovské oblasti došlo k úderu. Sklad s raketovými a dělostřeleckými zbraněmi byl zničen vysoce přesnými zbraněmi.

27; „Zvěrstva Chatyně 21. století“: Nacisté se budou zodpovídat za masakr v oděském Domě odborů. Před 8 lety fašističtí ukrajinští násilníci upalovali lidi v Domě odborů.

28; Belgorod: Ve městě byly slyšet výbuchy, na obloze se objevilo neznámé letadlo. Na obloze nad městem prolétl neznámý letoun, odpaloval infračervené tepelné pasti, byly slyšet silné exploze.

29; Připraveni k boji. Při vedení nepřátelských akcí je zvláště naléhavě pociťován úkol rychlé a kvalitní přípravy na bitvu.

30; V Bulharsku vznikla protifašistická koalice. Bulharští antifašisté zveřejnili prohlášení.

31; Taťjana Monťan: USA se rozhodly jít do poslední a rozhodující bitvy nejen proti Rusku. Tento týden se americký Senát bude zabývat návrhem zákona, který umožní volně rozkrádat peníze zemí produkujících ropu.

32; Masky byly shozeny, toto je jidášské pokolení: Ruský herec o umělcích, kteří utekli z Ruska. "Podporuji jak prezidenta, tak naši armádu a ty ruské lidi, kteří se upřímně obávají speciální operace pro naše lidi."

33; Osudové myšlenky Lomonosova a Stolypina - inovativní zrychlení! Loňská iniciativa federální vlády o nových sibiřských městech velmi zaujala ruskou společnost.

34; Válka byla nevyhnutelná. Válka je velmi špatný, extrémně riskantní podnik, kterému je třeba se pokud možno vyhnout, ale jakmile začne... Byla zveřejněna úvaha Rostislava Iščenka.

35; Obyvatelé osvobozeného Melitopolu smazali své dluhy. Oznámil to Oleg Carjov s tím, že tomu tak bude na všech územích osvobozených Ruskem.

36; Západní dělostřelectvo přicházející na Ukrajinu změní průběh války, hlásí Washington Post. Nové dělostřelectvo donutí obě strany jednat obratněji.

37; Polsko označilo za hlavní podmínku, za níž bude souhlasit, stát se garantem bezpečnosti pro Ukrajinu. Nyní se v tajném režimu projednává dohoda o záruce. Polsko trvá na tom, aby v dohodě mezi Ruskem a Ukrajinou nepřistoupila Ukrajina na ztrátu území.

38; Bohatí Rusové se snaží vyměnit nemovitost v Británii za domy v Dubaji, píší Finacial Times.

39; Spojené arabské emiráty podporují sankce OSN, nikoli však omezení uvalená USA, Spojeným královstvím, EU a Švýcarskem.

40; Scholz označil za hlavní princip pro dodávky tanků na Ukrajinu. "Svá rozhodnutí děláme rychle a koordinujeme je s našimi spojenci."

41; Zelenskij řekl, že je vděčný nacistickému pluku "Azov". Zelenskij řekl, že je vděčný pluku Azov a dalším „dobrovolníkům“, ať už byli jacíkoli.

42; Lavrov vysvětlil „hysterickou“ touhu Kyjeva a Západu stáhnout ozbrojence z Azovstalu. Díky iniciativě ruského prezidenta Vladimira Putina se z území Azovstalu podařilo zachránit 80 civilistů.

43; Rusko se rozhodlo napadnout Moldavsko, píší The Times. Existuje prý „řada signálů“ ukazujících na útok na Moldavsko, které má armádu pouze 3.250 vojáků.

44; "Není to fér": Zelenskij byl Tureckem uražen kvůli ruským turistům. Podle Zelenského „s tím nemůžete takto nakládat, je to dvojí standard“. Zelenskij se snaží Turecku zakázat přijímat turisty z Ruska.

45; Lavrov hovořil o „bezprecedentních zbraních“ Ruska. Před třemi lety představil prezident Putin nový vývoj během svého pravidelného projevu ve Federálním shromáždění Ruska.

46; Lavrov řekl, co Rusko požaduje od Zelenského. Lavrov dostal otázku: „Chcete, aby se Vladimír Zelenskij vzdal? Je to podmínka míru? „Nepožadujeme, aby se vzdali. Požadujeme, aby vydal rozkaz propustit všechny civilisty a ukončit vojenský odpor. Naším cílem není změna režimu – to je specialita USA. Dělají to po celém světě.

47; Kongresu USA byl předložen návrh rezoluce, která povoluje vyslání vojáků na Ukrajinu. Připravil ho republikán Adam Kinzinger.

Zdroj: rusvesna.su

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře