Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Svět kolem nás (08.05.2022)

Neděle, 8.5.2022:

I. Rusvesna

1; Scholz slíbil, že zabrání NATO stát se stranou konfliktu na Ukrajině. Berlín nepřijme žádná rozhodnutí, která by NATO mohla učinit účastníkem konfliktu mezi Ukrajinou a Ruskem.

2; Video z telefonu zavražděného: Ozbrojenci Ozbrojených sil Ukrajiny slíbili „řezat hlavy Kadyrovcům“ a byli zničeni. Podrobnosti uvedl vojenský zdroj, který poskytl i fotografie a videa.

3; Spojené státy přiznaly zbytečnost vojenského vybavení převezeného na Ukrajinu. „S přáteli, jako jsou země NATO, nepotřebujete nepřátele,“ uzavřel Ritter.

4; Ruská protivzdušná obrana zničila ukrajinské Su-25 a Bayraktar. Oznámil to oficiální představitel ruského ministerstva obrany generálmajor Igor Konašenkov.

5; Maďarsko blokuje embargo na ruskou ropu - Bloomberg. Maďarsko prohlásilo, že embargo nepodpoří i přes prodloužené přechodné období.

6; Washington předává zpravodajské informace Kyjevu, říká stálá představitelka USA při OSN. Spojené státy podle ní od začátku důsledně prohlašují, že budou Ukrajinu podporovat.

7; Drsné záběry po bitvě: speciální jednotky prověřují pozice zničené jednotky Ozbrojených sil Ukrajiny. O podrobnostech „Ruského jara“ informoval vojenský zdroj, který video poskytl.

  • svet-kolem-nas-08-05-2022


8; Rusko neopustí Rusy na Ukrajině, říká Džabarov. Co když se neonacisté opět vrátí a začnou se na lidech krutě mstít?

9; Rusko našlo způsob, jak obejít „ropné“ sankce Evropské unie. Píší to v německém vydání Die Welt.

10; "Nacisto, vypadni!" — ukrajinský velvyslanec byl vypískán v Berlíně u památníku sovětských vojáků. Přítomní křičeli "Nacisto!" a "Melniku, vypadni!" v němčině a ukrajinštině, hlásí očití svědkové z místa události.

11; Většina Poláků byla pro vyslání vojáků na Ukrajinu. Připomeňme, že polský prezident Andrzej Duda řekl, že hranice mezi Polskem a Ukrajinou zmizely.

12; Chusnullin a Pušilin navštívili přístav Mariupol a Azovmaš. DLR a Rusko plánují poválečnou obnovu republiky.

13; „Na Ukrajině nebojujeme s nacisty“: Rogozin nazval speciální operaci válkou. Šéf Roskosmosu vyjádřil přesvědčení, že země NATO by byly zničeny v jaderné válce do půl hodiny. Ale právě proto nelze jadernou válku dopustit. I Rusko by taková válka značně poznamenala.

14; „Azov“ označil velitele 36. brigády námořní pěchoty Ozbrojených sil Ukrajiny Baraňuka za „zbabělce“. Připomeňme, že velitel brigády Baraňuk byl zajat při pokusu dostat se z obklíčení u Azovmaše.

15; Španělsko: Provokatér s vlajkou Ukrajiny zaútočil na "Nesmrtelný pluk", odtáhla ho policie. Policie muže doslova vynesla z davu.

16; Obyvatel Doněcka zabit v důsledku palby ze strany ukrajinské armády. V Doněcku hoří domy. Ozbrojené síly Ukrajiny ostřelují okresy Petrovský a Kujbyševskij.

17; "Slova podpory všem ruským vojákům!" — kandidát na americké senátory dorazil do LLR. Americký politik John Parker navštívil osvobozené Rubežnoje.

18; Odebrat a rozdělit: Plán Bruselu v případě odstávky ruského plynu. Alternativy, jak vidíme, dosud nebyly nalezeny.

19; V Oděse jsou slyšet výbuchy. Hlášeny jsou také odpaly raket protivzdušné obrany.

20; "Nemohli jsme provést jediný start": Zajatý ukrajinský velitel brigády označil Javeliny za zbytečné. Velitel Baranyuk byl zajat, když se snažil uniknout z obklíčení.

21; Putin promluvil k občanům Ukrajiny. Prezident Ruska připomněl společné závazky.

22; Trest z nebes: Zmaření přechodu ozbrojených sil. Ukrajinská armáda přišla o pontonový most.

23; Unikátní záběry: Námořní korveta, 4 letadla a 4 vrtulníky, 420 zlikvidovaných nacistů: Brífink ministerstva obrany. Posledních 24 hodin v zóně Zvláštní vojenské operace na Ukrajině bylo mimořádně plodných.

24; Záporoží bylo uzavřeno pro cestování: Pro město se připravuje mariupolský scénář. Gauleiter Záporoží oznámil, že lidé nebudou „dočasně“ pouštěni z města.

25; Donbas: Ozbrojené síly Ukrajiny uznaly ztrátu Popasné. 7. květen lze považovat za den osvobození města od ukrajinských okupantů.

26; Exkurze do obrovské zemljanky ozbrojených sil Ukrajiny, kterou ozbrojenci opustili během ústupu. Ukrajinská armáda opouští své pozice a zanechává zde doslova všechno.

27; Mariupol: Velitelé 36. brigády námořní pěchoty ozbrojených sil Ukrajiny jsou zajati a vypovídají. Velitel brigády Baraňuk a náčelník štábu Kormjankov byli zajati při neúspěšném pokusu opustit závod Azovmaš.

28; V Magadanu se objeví ulice obránců Donbasu. Oznámil to šéf regionu Sergej Nosov.

29; Spor s Pekingem kvůli Ukrajině: Německo oznámilo „bod obratu“ ve vztazích s Čínou. Berlín začal jednoznačně vyhrožovat Pekingu kvůli podpoře ruské operace na Ukrajině.

30; Zajatý žoldák mluvil o přeběhlých britských ozbrojencích. Oznámil také rozkaz ozbrojených sil Ukrajiny nepouštět civilisty z Mariupolu.

31; Generální tajemník NATO: Ukrajinu čeká silná ruská ofenzíva. Stoltenberg také řekl, co by to znamenalo pro Západ.

32; Zajatý ukrajinský voják promluvil o žalostném stavu západních NLAW a Javelinů. Poznamenal také, že zahraniční instruktoři ani neučili střelbu z této zbraně.

33; Polovina Němců nesouhlasí s osobním placením dodatečných nákladů kvůli sankční politice. Mnozí předpokládají, že současná rekordní inflace je jen začátek.

34; Kořeny britské rusofobie. Článek dochází k závěru, že výjimkou jsou dobré vztahy s Ruskem, nikoli naopak.

35; Smutný osud "Azova". Azovský pluk obecně by samozřejmě měl být uznáván jako zločinecká organizace, jako divize SS.

36; Neodcházejte a nevyhánějte. Celý svět je ovládán zlem a bylo by naivní si myslet, že problém vyřešíte přestěhováním.

37; Proč Maďarsko odmítá hrát americké hry. Publicista Andrej Rudalev hovořil o tom, proč Maďarsko před Spojenými státy netančí ukrajinský hopák.

38; Ruské ministerstvo obrany hovořilo o nových provokacích ozbrojených sil Ukrajiny.

39; V osvobozeném městě Ščasťje byl obnoven provoz tepelné elektrárny. Tepelná elektrárna byla okupována 8 let a stala se vhodným zařízením pro dodávky tepla. Kyjev z ní zastavil dodávky do LLR.

40; Kam zmizela pandemie? Oceněný doktor z Ruska Michail Kagan uvažuje o tom, zdali náhodou nezažíváme skrytou novou vlnu pandemie.

41; USA ztrácí své vedoucí postavení. Moderní Rusko není SSSR. A není ani Ruskem z 90. let.

42; Jak Evropa vykořisťuje ukrajinské ženy. Jak skutečně vypadá evropská solidarita? Ukrajinští uprchlíci drsně prozřeli. Ukrajinci pro Západ budou vždy lidmi nikoli druhé, ale spíše třetí kategorie.

43; Rostislav Iščenko: Proč není možné použít jaderné zbraně. Mnoho našich hurápatriotů volá po okamžitém úderu na rozhodovací centra nikoli na Ukrajině, nýbrž ve Washingtonu a Londýně.

44; Zachar Prilepin: Rusko nežije jedním dnem. Mnozí nevěří, ale bohužel je to pravda: Normální život neexistuje.

45; Nenecháme se srazit na kolena – o situaci na Donbasu. V Mariupolu už nejsou žádné „příjezdy“ a odchod ze sklepa už není důkazem odvahy, ale každodenní nutností.

46; V irských volbách zvítězila strana volající po rozbití Velké Británie. Většinu křesel v zákonodárném sboru regionu získala severoirská strana Sinn Féin, která prosazuje sjednocení s Irskem.

47; V Moskvě byli zadrženi neonacisté připravující teroristické útoky. V Moskvě byli zadrženi příznivci neonacistické skupiny, kteří připravovali teroristické útoky na Den vítězství.

48; Dramatické záběry bitvy ze zóny speciální operace: Speciální jednotky „Odvážných“ dorazily na pomoc svým kamarádům.

49; V Berlíně byl zadržen Ukrajinec za ukrajinskou vlajku. K většině konfliktů došlo u památníku ve čtvrti Tiergarten, kde se sešli jak ukrajinští, tak i ruští demonstranti.

50; Na ukrajinském ministerstvu vnitra slíbili, že zboří Krymský most. O osudu Krymského mostu je již rozhodnuto, ujišťuje poradce ministra vnitra Ukrajiny Viktor Andrusev.

Zdroj: rusvesna.su

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře