Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Svět kolem nás (12.05.2022)

Čtvrtek, 12.5.2022:

II. Rusnext

1; Ve vleklé válce na více frontách Spojeným státům rychle dojdou zbraně a munice. Pentagon se stále spíše připravuje na „válku ve vzdálené budoucnosti“, než aby odrážel bezprostřední hrozby.

2; USA vypustí satelity pro sledování hypersonických zbraní v roce 2023. Ministerstvo obrany USA plánuje v roce 2023 vypustit na oběžnou dráhu prototypy satelitů pro sledování hypersonických a balistických střel.

3; NASA plánuje vzít astronauty na ISS střídavě vesmírnými loděmi SpaceX a Boeing. NASA plánuje střídavě využívat kosmické lodě SpaceX a Boeing k doručování astronautů na Mezinárodní vesmírnou stanici (ISS).

4; Energetická nezávislost na Rusku bude stát EU 195 miliard eur. Evropské státy budou potřebovat asi 195 miliard eur na realizaci projektu zrychlené energetické transformace. Ve středu 11. května to píší Financial Times.

5; Agentura Reuters se dozvěděla o brzkém přistoupení Švédska a Finska k NATO. Finsko a Švédsko požádají v nadcházejících dnech do NATO a aliance jim „rychle udělí členství“, uvedla 11. května agentura Reuters s odvoláním na diplomaty.

6; Letadlo se 122 cestujícími sjelo z ranveje a začalo hořet. Na mezinárodním letišti v Čchung-čchingu v Číně sjelo osobní letadlo se 122 lidmi z ranveje a začalo hořet.

7; Čína připustila přítomnost jednotek NATO u Petrohradu kvůli Finsku. Když Finsko vstoupí do NATO, mohou se poblíž Petrohradu objevit alianční jednotky. Uvedl to 12. května bývalý šéf Centra pro mezinárodní bezpečnostní spolupráci Ministerstva obrany Čínské lidové republiky podplukovník Zhou Bo.

  • svet-kolem-nas-12-05-2022

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře