Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Svět kolem nás (12.07.2022)

KOB - Koncepce Občanské Bezpečnosti

Úterý, 12.7.2022:

II. Rusnext

1; NATO a EU budou kontrolovat přesuny zbraní na Ukrajinu, píší média. Severoatlantická aliance a Evropská unie plánují zpřísnit kontrolu nad přesunem zbraní do Kyjeva, bojí se dostat zbraně na černý trh, píší média.

2; Vladimir Zelenskij ztrácí mezi obyvatelstvem podporu. V Záporoží a Chersonské oblasti výrazně klesl rating prezidenta Ukrajiny.

3; Der Spiegel: Zelenskij byl v Německu označen za zrádce za to, že kritizoval Nord Stream. V komentářích k materiálu Der Spiegel o nespokojenosti prezidenta Ukrajiny s Nord Stream se čtenáři deníku vyjádřili mimořádně tvrdě.

4; Ve světě je vysoká poptávka po ruských zemědělských produktech. Poptávka po ruských zemědělských produktech ve světě několikrát vzrostla na pozadí potravinové krize, řekl premiér Michail Mišustin.

5; Ukrajinský kamikadze dron zaútočil na obytnou čtvrť v Záporoží. Ukrajinské bezpečnostní síly použily kamikadze dron v rezidenční čtvrti Energodar v Záporožské oblasti, informace o obětech se upřesňují, uvedl mluvčí tiskové služby vojensko-civilní správy města.

6; Šéf zahraniční zpravodajské služby Naryshkin oznámil pokusy Polska zamaskovat expanzi na Ukrajinu. Polské úřady se snaží zamaskovat plány na expanzi na západní Ukrajinu, nervózně reagovaly na zveřejnění plánů na rozřezání této země, uvedl šéf zahraniční zpravodajské služby (SVR) Sergej Naryškin.

7; Obyvatelé USA už nechtějí vidět Trumpa a Bidena jako prezidenty, píše Politico. Většina lidí ve Spojených státech podle společného průzkumu Politico nevidí jako budoucího prezidenta bývalou hlavu státu Donalda Trumpa a současného šéfa Bílého domu Joea Bidena.

  • svet-kolem-nas-12-07-2022
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře