Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Svět kolem nás (14.7.2022)

Čtvrtek, 14.7.2022:

II. Rusnext

1; Italský premiér Mario Draghi oznámil svou rezignaci. Italský premiér Mario Draghi oznámil svou rezignaci na zasedání Rady ministrů, uvedla italská tisková agentura ANSA. Politik vysvětlil, že se rozhodl kvůli nedostatku podmínek pro plnění vládního programu.

2; Evropským kamionům může být od října zakázán vjezd do Ruska. Ministerstvo dopravy musí z pověření prvního místopředsedy vlády Andreje Belousova do 1. srpna připravit a odsouhlasit návrhy právních aktů o zákazu (dekret prezidenta a nařízení vlády).

3; Ruské ozbrojené síly udeřily na objekt ozbrojených sil Ukrajiny ve Vinnici Úder ozbrojených sil RF ve Vinnici dopadl na Dům důstojníků, protože v něm sídlilo výcvikové středisko Ozbrojených sil Ukrajiny.

4; Západ zotročuje budoucí generace Ukrajinců vojenskými půjčkami – Volodin. Předseda Státní dumy Vjačeslav Volodin během projevu k poslancům Lidové rady Luganské lidové republiky řekl, že Spojené státy a Evropa dělají vše pro to, aby konflikt na Ukrajině neskončil.

5; Ministerstvo obrany Ukrajiny uvedlo, že ztráty ozbrojených sil Ukrajiny jsou státním tajemstvím Ztráty personálu ukrajinské armády nebudou oznámeny. Uvedla to náměstkyně ministra obrany Ukrajiny Anna Maljar.

6; Média: Ministerstva financí zemí G20 nemusí přijmout společné komuniké. Hlavní kontroverze mezi účastníky summitu byly způsobeny důsledky „ekonomických potíží“, mezi které patří rostoucí inflace a problémy s dodavatelskými řetězci.

7; Ukrajinská armáda ostřelovala autobusové nádraží v centru Doněcku, jsou tam mrtví Ukrajinští ozbrojenci stříleli na autobusové nádraží v centrální části Doněcka, podle předběžných údajů zahynuli dva lidé.

  • svet-kolem-nas-14-7-2022
 
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře