Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Svět kolem nás (17.04.2022)

Neděle, 17.4.2022:

1; Němci se Rusům omluvili za slova politoložky. Německá politoložka Florence Gaub byla usvědčena z rasistických názorů poté, co vystoupila v talk show Markuse Lanze na televizním kanálu ZDF.

2; Ruské vzdušné síly zničily velitelská stanoviště a další vojenská zařízení ozbrojených sil Ukrajiny. Oznámil to oficiální zástupce ministerstva obrany generálmajor Igor Konašenkov.

3; Velitel námořní pěchoty Ozbrojených sil Ukrajiny byl zlikvidován při pokusu o průlom v Mariupolu. V Mariupolu byl při pokusu o prolomení z obklíčení zničen velitel 36. brigády ozbrojených sil Ukrajiny.

4; Ruská armáda zničila letadla a drony ozbrojených sil Ukrajiny. Ruské síly sestřelily dvě ukrajinské stíhačky a jeden bezpilotní letoun.

5; Británie vyzývá NATO, aby Ukrajině pomohlo, jinak Kyjev nepřežije. Britská média vyzývají, aby NATO vojensky zasáhlo na Ukrajině, jinak může být Kyjev poražen.

6; „Zrada“: Moldavsko odmítlo prodat své stíhačky Ukrajině. V prvních dnech války se Ukrajina obrátila na Moldavsko s žádostí o prodej nebo převod MiGů-29 podle uvážení.

7; Zelenskij: S Ruskem můžeme bojovat i 10 let. Prezident Ukrajiny v rozhovoru pro americkou stanici CNN řekl, že nyní šance na domluvu s Ruskem pouze klesají.

  • svet-kolem-nas-17-04-2022
 
 

8; Úderná uralská brigáda porazila v boji elitní speciální síly Ozbrojených sil Ukrajiny a síly 79. brigády. Mnoho nepřátel bylo zabito, někteří byli zajati.

9; Ukrajina může vyhrát, říká šéfka Evropské komise. Neupřesnila zároveň, jaký výsledek konfliktu v Evropské komisi bude považován za vítězství Ukrajiny.

10; Zelenskij učinil důležité prohlášení o Donbasu, že se Ukrajina nehodlá vzdát Donbasu v zájmu ukončení konfliktu s Ruskem. Prohlásil také, že „nevěří světu“.

11; Špatné znamení pro Kyjev: Nejvyšší představitel Krymu oznámil významnou zprávu. Učitelé z Donbasu a dalšíchosvobozených oblastí Ukrjainy budou přeškoleni na vedení výuky podle ruských standardů.

12; Čína varovala Rusko před americkou pastí. Čínští soudruzi mluví o proradnosti Washingtonu. Dodávky zbraní jsou jen způsob jak protahovat konflikt.

13; Ukořistěno v boji – Ruská armáda získala v Mariupolu spoustu obrněných vozidel Ozbrojených sil Ukrajiny. Vše, co získali „poctivou prací“ dobrovolníků, ukrajinští ozbrojenci úspěšně ztratili.

14; Čas vypršel: Azovští nacisté odmítají složit zbraně, na obloze se objevují bombardéry Tu-22M3. Bombardéry Tu-22M3 míří k Azovstalu.

15; Řád Velké vlastenecké války se po dopadu na zem rozštěpil: Ukrajina ničí památky. Nacističtí vandalové dnes operují ve Lvově a Charkově.

16; To, co je nyní, ještě není nedostatek: Němci byli vyzváni, aby se připravili na život bez slunečnicového oleje. Ekonomové předpovídají, že Němci by měli počítat s dalším zdražováním potravin.

17; Armáda DLR zachraňuje civilisty z kláštera sv. Mikuláše. Lidé se uchýlili do prostor svatyně.

18; Ruské vzdušné síly zaútočily na Kramatorsk. Začíná aktivní fáze operace na severu Donbasu.

19; Bulharsko zakázalo ruským lodím vplouvat do svých přístavů. Již dříve podobný zákaz oznámila Itálie.

20; Charkov: Mohutný požár po úderu ruských ozbrojených sil. Demilitarizace Ukrajiny pokračuje.

21; Uprchlí nacisté a ozbrojené síly se mohou skrývat mezi civilisty: Ministerstvo státní bezpečnosti DLR apeluje na občany republiky. Ministerstvo státní bezpečnosti DLR hledá uprchlé ukrajinské vojenské a nacistické bojovníky.

22; Země je poseta těly: Ministerstvo obrany ukazuje Ukrajincům ty jejich „žádné ztráty“. Kyjevský režim nadále popírá monstrózní ztráty v živé síle.

23; Boj očima pilota vrtulníku: Mi-28 ruské armády ničí objekty ozbrojených sil Ukrajiny. Demilitarizace Ukrajiny se nezpomaluje.

24; „Na plážích Mariupolu se objevili první rekreanti“: Pobřeží Azova bylo úspěšně vyčištěno od nacistů. V areálu Azovstalu se ale stále skrývají zbytky nacistů.

25; V Azovstalu je obklíčeno 400 cizinců obklíčených: Ruské ministerstvo obrany o žoldácích v Mariupolu a na Ukrajině. Většina z těch, kteří jsou v Mariupolu obklíčeni, jsou občané Evropy a Kanady.

26; Speciální operace na osobní žádost Erdogana v Mariupolu: podrobnosti. Prezident Turecka se obrátil na vojensko-politické vedení Ruska.

27; Muniční závod u Kyjeva zničen: ranní briefing ruského ministerstva obrany. Demilitarizace Ukrajiny se nezpomaluje.

28; Byly zveřejněny nové záběry zajatých vojáků Ukrajinské armády. V zajetí se všichni ukrajinští ozbrojenci mávnutím kouzelného proutku mění v pacifisty.

29; Raketový útok na Brovary. Brovary je satelitní město Kyjeva.

30; Šéf EK vyzval země EU, aby rychle dodaly zbraně na Ukrajinu. Pro ty, kteří pochybovali: NATO bojuje proti Rusku na území Ukrajiny.

31; Předseda Státní dumy Ruské federace Vjačeslav Volodin se domnívá, že Kyjev realizuje stejný scénář jako před inscenací v Buči.

32; Azovstal: Nebude žádná idylka pro ty, kteří střílejí do poslední kulky. Ne nadarmo bylo včera v Zelenského projevu zmíněno slovo „Ilovajsk“.

33; „Den začíná zajímavě“: Velitel praporu Vostok z Mariupolu. Připomeňme, že ruské ministerstvo obrany nabídlo ukrajinským ozbrojencům plán kapitulace.

34; Ministerstvo obrany Ruské federace navrhlo plán kapitulace těm, kteří zůstali v Azovstalu.
Všichni, kdo složí zbraně, mají zaručeno zachování života.

35; Je hoden skutků svých předků: Desátník Taov zachránil své kamarády. Taov, dodávající munici postupujícím ruským jednotkám, se dostal pod letecký útok ukrajinských nacionalistů.

36; Kyjevský režim dostal od Rumunska další „nůž do zad“. Ukrajinské úřady kvůli skandálnímu prohlášení zakázaly Dynamu Kyjev odehrát zápas se Steauou.

37; Francouzský list: „Jednota západních zemí na Ukrajině je jen na vnější efekt“. Ve skutečnosti má každá země k tomuto konfliktu svůj vlastní postoj a snaží se jej vnutit ostatním hráčům.

38; Kdo nám pomáhá vyhrát? Důchodkyně Alla Anatoljevna se zamýšlí nad současnou situací - klidně, uvážlivě a bez paniky.

39; Velitel z válčícího Mariupolu vyprávěl, jaká bude další válka. Předběžně lze dojít k závěru, že jde o poslední velkou nejadernou válku zahrnující Rusko.

40; Moskva a Peking se stanou jádrem nového světa. Mluvčí čínského ministerstva zahraničí Zhao Lijian řekl, že USA záměrně zhoršují konflikt na Ukrajině.

41; Zástupce Moskevské městské dumy oznámil, že je třeba řešit ukrajinskou vojenskou logistiku. Zničení komunikací je v současné situaci nezbytné a celkově nevyhnutelné.

42; Lze se ve válce obejít bez „nouze“? Jsme ve válce, a válka nemá vlídnou ženskou tvář...

43; O Chersonské lidové republice. Chersonská lidová republika může být vytvořena v blízké budoucnosti.

44; Hlavní sen Ukrajiny. Julia Tymošenko vyzvala mezinárodní věřitele, aby odpustili Ukrajině dluhy a předali dali jí zmrazené ruské zlaté rezervy.

45; Obchodní válka jako pobídka pro udržitelný rozvoj. Ruská ekonomika má potenciál růstu vyšší než potenciál poklesu a imunita vůči sankcím je řádově vyšší než imunita těch, kdo je uvalují.

46; Evropa: kronika kanibalů. Západ se otevřeně postavil na stranu Ukrajiny.

47; Zaměstnanec administrativy města Elista se zabýval vojenskou propagandou ve prospěch Ukrajiny. To je uvedeno na webových stránkách odboru vyšetřovacího výboru pro Kalmykie.

48; Liberální elity se bojí možného vítězství Le Penové. "Krajní pravice nikdy nebyla tak blízko vítězství."

49; Na podporu speciální operace se v Rusku uskuteční rockový maraton. Na podporu speciální operace se napříč Ruskem chystá rockový maraton.

50; Podle hrdiny speciální operace se bude jmenovat nová čtvrť. Jméno podle Hrdiny Ruska Maxima Koncova dostane jedna z nových čtvrtí v jeho malé vlasti v Ulan-Ude.

51; Jaké jsou skutečné ztráty ukrajinské armády. Vážíme si vojáků ozbrojených sil Ukrajiny více než jejich vlastní úřady, to potvrdí každý zajatec.

52; Ukrajina chce úplně zakázat studium ruského jazyka. Ukrajinské školy od září navrhují ukončení výuky ruského jazyka.

53; Čína předpověděla chaos v Evropě. Global Times: Evropa je v nebezpečí, dokud USA budou pokračovat v prosazování protiruské politiky.

54; Ministerstvo obrany hovořilo o zničení transportéru se zbraněmi nad Oděsou. Večerní zpráva ruského ministerstva obrany o situaci v zóně speciální operace.

55; Ztráty ozbrojených sil Ukrajiny, ukrajinské národní gardy a žoldáků přesáhly 23 tisíc lidí. Soud zvolil předběžné opatření pro Medvedčuka - uvěznění bez možnosti propuštění na kauci. Změnu předběžného opatření pro šéfa politické rady Opoziční platformy - strany Pro život Viktora Medvedčuka oznámil Okresní soud města Lvov. To vešlo ve známost v sobotu 16. dubna.

56; Pušilin: Ukrajinští nacionalisté v Mariupolu budou zlikvidováni. Dmitrij Medveděv se smál ukrajinskému fejku, který je mu věnován. Fejky vytvářejí alternativní vesmír, nápad zničit satelity Starlink, zveřejněný na falešném webu Jednotného Ruska, je příliš předčasný na provedení, ale můžeme to zvážit, vtipkoval Dmitrij Medveděv.

57; Johnson slíbil pokračovat v dodávkách zbraní na Ukrajinu. Spojené království bude pokračovat v dodávkách zbraní Ukrajině. Bylo to oznámeno v sobotu 16. dubna ve zprávě z Downing Street po rozhovoru mezi britským premiérem Borisem Johnsonem a ukrajinským prezidentem Vladimirem Zelenským.

58; Na Ukrajině navrhli zrušit výuku ruského jazyka ve školách. V ukrajinských školách mohou zrušit výuku ruského jazyka, místo toho budou studenti studovat jiné předměty.

59; Několik lidí bylo zraněno při střelbě v obchodním centru v USA. Ke střelbě došlo v obchodním centru Columbiana Center v americkém státě Ohio, několik lidí bylo zraněno. Oznámil to 16. dubna kanál Live5 News s odvoláním na místní policejní oddělení.

60; Moskva nabídla ukrajinským bojovníkům z "Azovstalu" kapitulaci. V noci byla na rozhlasových kanálech každou půlhodinu vysílána nabídka, aby ozbrojenci skrývající se v areálu Azovstal kapitulovali.

61; V Rusku se zvýšil počet přečinů mezi migranty. Zejména počet těch, kteří porušili pravidla vstupu a pobytu, se více než zdvojnásobil (+114 %).

62; Sberbank varovala před rizikem podvodu kvůli blokování bankovních aplikací. Po uvalení sankcí na řadu velkých ruských bank a následném odstranění jejich aplikací z Apple Store a Google Pay mohou útočníci využít situace a stát se více aktivní.

63; SBU ponechala diverzanty v týlu ruských ozbrojených sil v Chersonu, varuje Ministerstvo obrany RF.

64; V rámci státního programu se 287,6 tisíce krajanů z Ukrajiny přestěhovalo do Ruska.

65; Média: Evropa se kvůli akcím NATO na Ukrajině ponoří do chaosu. Využití ukrajinského konfliktu Spojenými státy k posílení NATO a pokus vybudovat kolektivní bezpečnost členů Aliance na konfrontaci s Ruskem Evropu dále uvrhne do chaosu.

66; Ukrajinští ozbrojenci z Azovstalu požadují od Kyjeva povolení ke kapitulaci. Ruské ministerstvo obrany uvedlo, že ozbrojenci v Mariupolu požadují od Kyjeva povolení ke kapitulaci.

67; Ve Švédsku došlo při nepokojích v souvislosti s protiislámskými akcemi k zapálení autobusu. V noci ze soboty na neděli došlo v Malmö k novým nepokojům v souvislosti s akcemi lídra dánské pravicově extremistické strany Hard Line Rasmus Paludan, který vede protiislámské demonstrace.

68; Varování: 49 % Němců je nespokojeno s prací Olafa Scholze jako německého kancléře, 55 % Němců je nespokojeno se spolkovou vládou.

69; Spojené státy dodaly na Ukrajinu novou várku zbraní a vybavení. Nová várka zbraní a vybavení začala na Ukrajinu přicházet v rámci nejnovějšího balíčku pomoci od administrativy amerického prezidenta Joea Bidena. Informuje o tom v neděli 17. dubna CNN s odvoláním na zdroj z Bílého domu.

70; V Mariupolu byl zlikvidován americký žoldák. Voják ruské armády s volacím znakem "Kerč" ukázal pas zabitého žoldáka ze Spojených států, který bojoval na straně nacionalistů v Mariupolu, řekl válečný zpravodaj Andrey Ruděnko.

71; Kazašské úřady připravily příkaz k omezení vývozu pšenice a mouky. Ministerstvo zemědělství Kazachstánu připravilo příkaz k omezení vývozu pšenice a mouky, který bude platný do 15. června.

72; Průzkum ukázal nárůst nespokojenosti s protiruskými sankcemi ve Spojeném království. Ve Spojeném království byl zaznamenán nárůst cen energií a pokles veřejné podpory protiruským sankcím.

73; Muniční sklad "Azov" nalezen v sanatoriu u Mariupolu. Muniční sklad nacionalistů "Azov" byl nalezen na území rekreačního komplexu "Jalta" v obci Urzuf.

74; Ruské ministerstvo obrany jmenovalo počet zahraničních žoldáků pozvaných kyjevským režimem. Od začátku speciální operace přilákal kyjevský režim na Ukrajinu 6.824 zahraničních žoldáků z 63 zemí - Ministerstvo obrany RF.

75; Média: EU se obává nutnosti přídělové energie v případě přerušení dodávek z Ruska. Evropa se obává, že bude muset zvážit možnost přídělové spotřeby energie v případě problémů s dodávkami z Ruska kvůli situaci kolem Ukrajiny.

76; V Charkově byl zbořen pomník Žukova. Ukrajinští nacionalisté demontovali v Charkově pomník sovětského velitele Georgije Žukova. Informoval o tom v neděli list Strana.

77; Ukrajinské úřady povolily uzavírat sňatky přes Zoom během stanného práva. Ukrajinské úřady povolily uzavírat sňatky na dálku během stanného práva, a to přes Zoom. Oznámila to v neděli náměstkyně ministra spravedlnosti Valeria Kolomiec.

78; Média: V Německu byly měsíční náklady na každého ukrajinského uprchlíka odhadnuty na 3,5 tisíce €. Městské úřady německé spolkové země Hesensko vycházejí z toho, že za každého ukrajinského uprchlíka bude utraceno 3,5 tisíce eur měsíčně. Píše o tom v neděli list Welt am Sonntag.

79; Ruské ministerstvo zahraničí vidí rizika střetů s NATO v arktických zeměpisných šířkách. Vladimir Putin již dříve uvedl, že téměř všechny oblasti ruské bezpečnosti jsou soustředěny v Arktidě.

80; Sean Pinner: „Já, britský občan, jsem bojoval 5-6 týdnů v Mariupolu proti Rusku a DLR“. Samozřejmě, že nyní tito žoldáci říkají, že jsou to prostí dobrodruzi, kteří všeho nechali a odešli na Ukrajinu chránit její lid. Ale pravda to není.

81; Ministerstvo obrany Ruské federace ukázalo, jak „Noční lovci“ ničí objekty Ozbrojených sil Ukrajiny. Posádky útočných vrtulníků Mi-28N vzdušných sil Ruské federace ničily pozice protiletadlového raketového systému a jednotky ozbrojených sil Ukrajiny.

82; USA vydávají svůj default za náš, formálně je dolar zajištěn právě závazky státní pokladny SGA, ale SGA se snaží prohlásit svůj bankrot za náš.

83; Charkovské úřady řeší situaci kolem demolice pomníku Žukova. Řekla to vedoucí správy okresu Nemyšljanskij Taťjana Topčij.

84; "Azov" dostal rozkaz zastřelit každého, kdo se chce vzdát. Ozbrojenci mají zakázáno vést jakákoli jednání o odevzdání zbraní.

85; Marija Zacharova nazvala ukrajinského velvyslance v Německu šíleným nacionalistou. Marija Zacharovová vyzvala Němce, aby si představili, že se jedna z jejich sousedních zemí stane „bulteriérem, který bude postaven proti Němcům“, analogicky k tomu, jak se Ukrajina stala státem nepřátelským Rusku.

86; Ukrajinský příklad. O slibu USA, že udělají vše, aby zabránily opětovnému sjednocení Tchaj-wanu s Čínou silou.

87; „Besarabský zákaz“. Analytický text o nepřátelské politice Moldavska.

88; Čína varovala Rusko před nebezpečnou pastí. Spojené státy využívají Ukrajinu v konfrontaci s Ruskem: Dodávky zbraní do Kyjeva jsou jen způsob, jak prohloubit krizi, podělil se o svůj názor v Global Times čínský vojenský expert Song Zhongping.

89; Velvyslanec Ukrajiny byl kritizován bývalým šéfem německého ministerstva zahraničí Sigmarem Gabrielem. Ukrajinský velvyslanec v Berlíně Andrej Melnik se diskredituje svými veřejnými výroky o německém prezidentovi Franku-Walteru Steinmeierovi. Deníku Der Spiegel to řekl bývalý německý ministr zahraničí Sigmar Gabriel.

90; Většina ruských lodí bude moci vplout do belgických přístavů navzdory zákazu EU. Informoval o tom v neděli belgický televizní kanál RTBF.

91; Německo se obává masivního hladomoru v Africe kvůli sankcím proti Rusku. Zastavení vývozu obilí z Ruska a Ukrajiny by mohlo způsobit masivní hladomor v Africe a na Blízkém východě. Tento názor vyjádřil v neděli německý magazín Der Spiegel.

92; Média: Spotřebitelé v Německu letos očekávají další růst cen elektřiny. Růst cen energií kvůli situaci na Ukrajině vede v letošním roce k výraznému nárůstu cen elektřiny pro soukromé spotřebitele v Německu.

93; Šéfka Evropské komise prohlásila bankrot v Rusku za „otázku času“. Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyen se domnívá, že západní sankce stále více podkopávají ruskou ekonomiku a že platební neschopnost je jen otázkou času.

94; Rusko vidí rizika nezamýšlených střetů s NATO v arktických zeměpisných šířkách. Nikolaj Korčunov, vyslanec ruského ministerstva zahraničí, předseda výboru vysokých úředníků Arktické rady, to řekl agentuře TASS.

95; Z kláštera Nikolo-Vasilyevskij bylo vyvedeno 450 rukojmích, hlásí Armáda DLR. Nyní jsou lidé transportováni na bezpečné místo v dočasných ubytovacích střediscích.

96; Washington Post: USA a jejich spojenci plánují dlouhodobě izolovat a oslabit Rusko. Spojené státy a jejich spojenci plánují izolovat a oslabit Rusko jako součást své dlouhodobé strategie. Uvádí to článek zveřejněný v neděli na titulní stránce The Washington Post.

97; Zajatí vojáci Ozbrojených sil Ukrajiny informovali o rozkazu k ústupu. Vojáci Ozbrojených sil Ukrajiny, kteří dobrovolně složili zbraně a nyní se léčí u Chersonu, uvedli, že dostali rozkaz k ústupu, když byli v oblasti Kachovka.

98; Erdogan chce zůstat v ukrajinské hře. Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan se snaží udržet v diplomatickém centru ukrajinské krize.

99; Algoritmus akcí pro ozbrojence a žoldáky při kapitulaci: Ministerstvo obrany Ruské federace po výzvě k kapitulaci ozbrojenců národních formací blokovaných u Azovstalu a zahraničních žoldáků zveřejňuje algoritmus akcí.

100; Ozbrojené síly Ukrajiny zasáhly Doněck granáty velké ráže. Cílená palba byla směrována na obytné oblasti okresů Kirovskij a Petrovskij.

101; Bílý dům začal prodávat tvář Zelenského za 100 dolarů. Obchod se suvenýry v Bílém domě dal k prodeji sbírku mincí zobrazující tvář ukrajinského vůdce Vladimira Zelenského.

102; Jako v přelomových 30. letech: „virus autoritářství“ se vrací do Polska. Ukrajinský velvyslanec v Polsku Andrej Deščica kritizoval „nekonzistentnost“ polského Sejmu ve vysílání rozhlasové stanice TOK FM.

103; Senátor: Zelenskyj bude muset mluvit pouze o úplné kapitulaci Ukrajiny. Krymský senátor Sergej Cekov řekl, že cílem Zelenského podporovatelů Washingtonu je opotřebovací konflikt mezi Ukrajinou a Ruskem.

104; Dva libyjské přístavy zastavily dodávky ropy kvůli politické krizi. Politická krize v Libyi již vedla k přerušení práce na ropných polích, včetně toho největšího - Sharary, píše Bloomberg.

105; Zelenskij vyzval Bidena k návštěvě Ukrajiny. Ukrajinský prezident Vladimir Zelenskij se domnívá, že by jeho americký protějšek Joe Biden měl Ukrajinu navštívit. Vyjádřil to v rozhovoru pro CNN, který byl uveden v neděli.

106; Guterres: Krize na Ukrajině ohrožuje chudobou 1,7 miliardy obyvatel Země. To v neděli prohlásil generální tajemník OSN António Guterres v exkluzivním komentáři pro český online portál Seznam Zprávy.

107; Zelenskij oznámil každodenní snižování šancí na úspěšná jednání s Ruskem. Šance na úspěšná jednání s Ruskem se snižují, ukrajinská společnost nechce pokračovat v dialogu. Uvedl to prezident Ukrajiny Vladimir Zelenskij v rozhovoru pro CNN, odvysílaném v neděli.

108; „Zapamatujte si tento tweet“: Zelenskij oznámil, že je připraven deset let bojovat s Ruskem. Ukrajina se nemůže vzdát svých území. Zelenskij takto odpověděl na otázku o perspektivách jednání s Ruskem v rozhovoru pro CNN odvysílaném v neděli.

109; Roční inflace v Litvě přesáhla 15 %. Roční inflace v Litvě v březnu 2022 byla 15,7 % ve srovnání s březnem 2021, uvádí Sputnik. Litva s odkazem na tiskovou službu ministerstva statistiky.

110; OSN: Ukrajinu od začátku konfliktu opustilo více než 4,8 milionu lidí. Od zahájení speciální vojenské operace opustilo území Ukrajiny 4,86 milionu lidí Informovala o tom tisková služba Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky.

111; SpaceX vypustila raketu s družicí pro potřeby americké rozvědky. Americká společnost SpaceX vypustila 17. dubna nosnou raketu Falcon-9 se satelitem pro potřeby americké Národní kosmické zpravodajské agentury. Spuštění oznámila společnost na svém webu, kde probíhal přenos.

112; Zelenskij doporučil ukrajinským uprchlíkům, aby se zatím nevraceli. Prezident Ukrajiny Vladimir Zelenskij vyjádřil přesvědčení, že většina uprchlíků z Ukrajiny se chce vrátit. Budou to moci udělat, až boje ustanou, řekl.

113; Ruské systémy protivzdušné obrany sestřelily dva ukrajinské MiGy-29 v Charkovské oblasti, informovalo ruské ministerstvo obrany 17.

114; Ruské ministerstvo obrany varovalo zahraniční žoldáky před dlouhodobým vězením, které jim hrozí.

115; Moskevský psychiatr a odborník na drogové závislosti analyzoval Zelenského videovýzvu, která byla zveřejněna v neděli 17. dubna. Jeho chování označil za charakteristické pro osoby nacházející se pod vlivem návykové látky.

116; Evropská komise považovala bankrot Ruska za "otázku času". Bankrot v Rusku je otázka času, sankce se stále více "zakusují" do ekonomiky. Tento názor vyjádřila předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyen 17. dubna v bulvárním listu BILD am Sonntag.

117; Čtenáři Daily Mail byli pobouřeni kvůli Johnsonovým neustálým řečem o Ukrajině.

118; Zelenského odmítnutí pomoci ozbrojeným silám Ukrajiny u Mariupolu bylo považováno za rezignaci.

119; rancie začala podezírat Spojené státy ze záměrného protahování situace na Ukrajině. Francouzský tisk podezřívá Spojené státy z umělého protahování situace na Ukrajině. Novináři upozornili na výroky Joea Bidena.

120; Ukrajinská média zjistila, kde je na Ukrajině zadržován Medvedčuk. Poslanec Viktor Medvedčuk je ve vyšetřovací vazbě pod přísnou ostrahou. Informoval o tom 17. dubna server Ukrainian News s odvoláním na zdroje činné v trestním řízení.

121; DLR: Velitel 36. brigády ozbrojených sil Ukrajiny Baraňuk zlikvidován v Mariupolu. Oddělení zároveň naznačilo, že nacionalisté dostali rozkaz zastřelit každého, kdo se chce vzdát.

122; Ukrajinští ozbrojenci v Mariupolu odmítli návrh ruského ministerstva obrany složit zbraně. Ukrajinští ozbrojenci v Mariupolu odmítli složit zbraně. Zamítli tak návrh ruského ministerstva obrany na zastavení palby ze 17. dubna.

Zdroj: rusvesna.su, rusnext.ru

 

 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře