Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Svět kolem nás (9.7.2022)

KOB - Koncepce Občanské Bezpečnosti

Sobota, 9.7.2022:

II. Rusnext

1; V Paříži migranti bez domova požadují, aby byli usazeni v centrech pro Ukrajince. Desítky lidí s transparenty zablokovaly ulici před přijímacím střediskem pro ukrajinské uprchlíky v 15. pařížském obvodu poblíž stanice metra Porte de Versailles.

2; Srílanský prezident oznámil datum své rezignace. Srílanský prezident Gotabaya Rajapaksa hodlá odstoupit z úřadu 13. července, řekl předseda parlamentu Mahinda Yapa Abeiwardena.

3; Britský ministr dopravy bude kandidovat na premiéra. Britský ministr dopravy Grant Shapps oznámil, že bude kandidovat na premiéra, uvádí SkyNews.

4; Demonstranti na Srí Lance uspořádali v prezidentské rezidenci bazénovou párty. Demonstranti na Srí Lance, kteří obsadili rezidenci prezidenta Gotabayi Rajapaksy, plavou v jeho bazénu, ochutnávají jídlo v kuchyni a zůstávají v komnatách jeho rodiny.

5; Ruské speciální jednotky zlikvidovaly polské žoldáky u Charkova. Ruské speciální jednotky zničily u vesnice Dolgenkoje v Charkovské oblasti nejméně tři polské žoldáky, uvádí TASS.

6; Zelenskyj odvolal velvyslance v Německu. Ukrajinský prezident Vladimir Zelenskij odvolal velvyslance v Německu Andreje Melnika. Odpovídající vyhláška byla zveřejněna v sobotu na webu kanceláře hlavy státu.

7; V Záporoží bylo hlášeno, že více než 100 osad zůstalo bez plynu kvůli Ukrajině. Již dříve bylo oznámeno, že v pátek večer byla v regionu přerušena dodávka plynu. Podle úřadů Záporožské oblasti není potrubí poškozeno – Ukrajina záměrně přerušila dodávky do regionu.

  • svet-kolem-nas-9-7-2022
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře