Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Zprávy z PRONEWS (22.4.2024):

Sergej Lavrov: „Podpora Západu na Ukrajině nás vede k jaderné válce“!

"USA a NATO jsou posedlé myšlenkou dosáhnout strategické, ruské porážky"

22.04.2024 | 12:12

Podpora ze strany USA, Británie a Francie Ukrajině zvyšuje možnost vypuknutí války mezi největšími, jadernými mocnostmi planety!

Uvedl to ruský ministr Sergej Lavrov, který zhodnotil, že USA a NATO jsou posedlé myšlenkou dosáhnout  „strategické porážky“ Ruska a dodal, že tato konfrontace povede ke zvýšené úrovně jaderného nebezpečí.

  • zpravy-z-pronews-22-4-2024
Ruský ministr zahraničí to prohlásil poté, co Kongres USA odhlasoval zaslání velké ekonomické a vojenské pomoci Ukrajině, a to ve výši 60 miliard dollar.

"Zápaďané nebezpečně míří na pokraj přímého vojenského konfliktu mezi jadernými mocnostmi, který bude mít zničující následky , " zdůraznil ruský ministr zahraničí.

„Znepokojivá je zejména skutečnost, že ‚trojka‘ západních, jaderných zemí patří mezi hlavní finančníky zločinného, kyjevského režimu a hlavní podněcovatele různých, provokativních kroků. Vidíme v tom strategická rizika, vedoucí ke zvýšení úrovně jaderného nebezpečí,“ dodal Lavrov.

Třemi, západními zeměmi, které vlastní jaderné zbraně, jsou USA, Británie a Francie, ale pokud dojde ke konfliktu s Ruskem, je jisté, že se ho zúčastní i Čína.
 
90 % světových jaderných zbraní je v držení Ruska a USA.
 
 
-----------------------------------------------------------------------------
 
Poskytnutí Patriotů PAC-3 Ukrajině, a to s americkými „zárukami“ proti turecké hrozbě a finanční kompenzací

22.04.2024 | 14:02
 
Zdá se, že Atény dají Ukrajině Patriot PAC-3, a to s americkými „zárukami“ proti turecké hrozbě a kompenzačním, finančním balíčkem

Bude se jednat o jeden Patriot, ale možná bude přidán ještě druhý.

Toto je rozhodnutí, které rozdělí zemi.

Vládní zdroje ujišťují, že USA poskytly „záruky“ na dobu, po kterou bude Patriot plnit svůj úkol, a to pro bezpečnost země před tureckou hrozbou, aniž by dále vysvětlily, jaké „záruky“ jsou nabízeny.

Existuje ujištění, že jejich činnost, při ochraně řeckého, vzdušného prostoru, USA nahradí, pokud budou Patrioty zničeny, USA poskytnou nové a:  „a v každém případě získáte peníze z balíčku ve výši 61 miliard dolarů, který bude poskytnut Ukrajině“.

Jinými slovy, jak se to stalo kdysi v případě Patriotů, dodaných do Saúdské Arábie, kde USA převzaly značné náklady na jejich včasnou aktivaci, tj. na jejich opětovné uvedení do provozu, neboť nebyly funkční nebo byly nedostatečně funkční v důsledku nedostatku náhradních dílů.

V realitě pak musela Saúdská Arábie přidat 10 milionů dollarů výměnou za převod Patriotu na své území .

Patriot, který má být předán Ukrajině, se zdá být jedním ze dvou, které chrání Atény.

Celkem vlastníme šest Patriotů, z nichž jeden, jak jsme zmínili, se nachází v Saúdské Arábii.

Jsou to Patriot Pac 3 (to znamená, že se také zaměřují na balistické střely), pokud jde o senzory, s využitím raket PAC-2GEM.

Systém Patriot je americké výroby a byl nasazen v roce 2003.

Jde o mobilní, protiletadlový systém dlouhého dosahu (HSAM) s dosahem vyhledávacího radaru 170 km a maximálním dosahem záběru 150 km.

Skládá se z:

Zpravodajské a koordinační středisko (ICC)
Radarové nastavení
řídicí stanice zásahu (ECS) a
odpalovacích stanic.

Odpalovací jednotka řídí až 16 odpalovacích stanovišť, které lze rozmístit a provozovat až na vzdálenost 30 km od řídícího stanoviště, a to aby bylo dosaženo maximálního pokrytí oblasti.

Má schopnost zasáhnout současně až 9 cílů (taktické, balistické, řízené střely a letadla).

Každé informační, koordinační centrum řídí a koordinuje až 6 ECS a je propojeno s Národním systémem řízení letového provozu.

PA má 2 koordinačně-informační centra a 6 stanovišť pro kontrolu zapojení, každé s 6 odpalovacími stanicemi.

Charakteristika radarového setu AN/MPQ-65
Výrobce: RAYTHEON
Popis: Vyhledávací a zaměřovací radar a naváděcí radar
Typ: PHASED ARRAY
Pokrytí: 120°
Maximální dosah: 170 km
Vlastnosti odpalovacího zařízení M-901 Odpalovací stanice
Výrobce: RAYTHEON
Popis: Čtyřnásobný A/C raketomet
Typy střel MIM-104D GEM (Gemed Enhanced Missile)
MIM-104B SOJC (Stand-Off Jammer Counter)
MIM-104A
Výkon: Maximální rychlost: 3+ Mach
Zrychlení: 30 g
Maximální výška zásahu: 24 km
Max. Dojezd: 160 km
Hmotnost hlavy: 90 kg
 
 
------------------------------------------------
 
USA mění ukrajinskou realitu: Do konce týdne pošlou Zelenskému rakety s doletem až 300 km!
Budou schopni udeřit i na Krym

21.04.2024 | 18:25
 
Zdá se, že pomoc, kterou USA pošlou na Ukrajinu, bude okamžitá, neboť bylo oznámeno, že ještě do konce příštího týdne by na Ukrajinu měly dorazit nové rakety s doletem až 300 km.

Oznámil to senátor Mark Warner z Kongresového, zpravodajského výboru v pořadu CBS „ Proti národu“.

Jak řekl, poté, co Senát schválí balíček vojenské pomoci ve výši 61 miliard dolarů, mohou USA zvážit dodat na Ukrajinu nové rakety s delším doletem  ATAMCS.

Další podrobnosti senátor neuvedl, ale dosud zaslané verze ATACMS (které má i ES) mají maximální dolet 165 km, novější verze však mají dolet zvýšený až na 300 km.
 
Jedná se o verze M48 nebo M57 , které si obě zachovávají schopnost doletu až 300 km. To bude mít přímý dopad na bojiště východní Ukrajiny, protože ukrajinské síly budou tyto střely používat k zasahování vzdálených cílů, a to i na Krymu nebo dokonce na ruském území. .

Jedná se o novou realitu, a to jak pro ukrajinskou, tak pro ruskou armádu, a co se ještě teprve ukáže, je, zda ruské síly dokáží tyto rakety vyhledat a zničit ještě před jejich nasazením?
 
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj uvítal, že Sněmovna reprezentantů USA schválila pomoc Ukrajině ve výši 60 miliard dolarů, ale zároveň vyzval Washington, aby vytvořil zákon a pokračoval v reálném převodu zbraní s tím, že zbraně s dlouhým doletem a protivzdušné systémy jsou nejvyšší prioritou.

V rozhovoru pro NBC Zelenskyj uvedl, že schválením zákona by byl Rusku vyslán silný signál, že Washington stojí na straně Kyjeva a že se již nebude jednat o „druhý Afghánistán“.

"Myslím, že tato podpora skutečně posílí ozbrojené síly Ukrajiny a budeme mít šanci zvítězit," řekl Zelenskyj prostřednictvím tlumočníka. Opakovaně také vyzval americké zákonodárce, aby jednali urychleně a návrh zákona v Senátu prošel.
 
„Opravdu to potřebujeme dotáhnout do až posledního bodu. Musí to schválit Senát..., abychom měli nějakou hmatatelnou pomoc pro vojáky na frontě, a to 
 co nejdříve, ne za dalších šest měsíců,“ řekl Zelenskyj.
 
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře