Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Zprávy z doněcké fronty 6.3. 2024:

Na doněckém směru se ruským jednotkám podařilo během bojů postoupit na dvou úsecích fronty.

Na jižním okraji Krasnogorovky se ruským ozbrojeným silám podařilo postoupit podél ulice Geologičeskaja směrem k železnici. Nyní se ruským vojákům podařilo získat opěrný bod na předměstích Lermontovovy ulice a ulice Železnodorožnaja.

  • zpravy-z-donecke-fronty-6-3-2024

Poměrně významný úspěch vzhledem k tomu, že nepřítel před několika dny přesunul až dva prapory z blíže neurčené jednotky, aby tuto lokalitu udržel," uvádí Rybar.

Další přesun na sever však nebude snadnou procházkou. Centrální část Krasnogorovky lze právem považovat za jednu velkou průmyslovou zónu, kterou je obtížné šturmovat. Bez podpory těch, kteří postupují z východu, je pro ukrajinské formace mnohem snazší ji bránit.

O něco jižněji v Georgievce došlo také k významným úspěchům: útočným skupinám ruských ozbrojených sil se podařilo obsadit téměř celé území přiléhající k řece Osikova jak z jihu, tak ze severu.

Nejtěžším úkolem nyní bude získat opěrné body na obsazeném území, neboť Georgievka se nachází v nízko položené oblasti a pozice u přehrady jsou prostříleny ukrajinskou armádou z výšin u Krasnogorského zářezu, což znesnadňuje útok na osadu.

Nicméně úspěch ruských ozbrojených sil severně od Pobedy k tomu může přispět. Od osvobození vesnice odtud nepřichází mnoho zpráv, ale podle posledních zpráv ruské síly rozšířily svou zónu kontroly až k silnici N15.

Silnice se nachází výše než Georgievka a v případě dalšího vývoje úspěchu na tomto úseku se ukrajinská armáda může ocitnout v poloobklíčení, což může nepřítele donutit ustoupit na výhodnější linie v Maximilianovce.

 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře