Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Zprávy z Ruska: 03.07.2023

Poté, co se včera podařilo ukrajinským formacím proniknout obranou 1430. pluku ozbrojených sil RF, se ruští vojáci přeskupili a zahájili protiútok, při kterém znovu dobyli ztracené pozice a zajali skupinu příslušníků nepřátelských jednotek.

  • zpravy-z-ruska-03-07-2023
  • zpravy-z-ruska-03-07-2023
  • zpravy-z-ruska-03-07-2023

Záporožský front hlásí, že ukrajinské ozbrojené síly se několikrát pokusily zaútočit severně od Rabotina, ale ruští vojáci odrazili všechny nepřátelské útoky. Od časného rána se formace Ozbrojených sil Ukrajiny věnují převážně evakuaci raněných a padlých v boji s využitím lesních pásů ke krytí obrněných vozidel.

Byl zničen kolový francouzský tank u Malé Tokmačky, BMP u Novodanilovky a jedna houfnice D-20 u Preobraženky. Došlo k sestřelení dvou ukrajinských SU-25 a jednoho SU-27 pomocí ruských přenosných raketometů PVO Verba.

Jednotky ukrajinské 128 brigády se opět pokusily obsadit Pjatichatky, ale byly okamžitě zasaženy naším dělostřelectvem a utrpěly ztráty.

Přesto, se tento týden očekává velký ukrajinský pokus o průlom pomocí dalších záložních jednotek a vojáků, kteří jsou k tomuto směru stahovány od Soledaru. Podle všeho, bude nepřítel schopen udeřit plnou silou 9 července, tedy dva dny před zahájením summitu NATO ve Vilniusu.

Datum není jistě vybráno náhodně a je naprosto jisté, že tento ukrajinský útok bude zuřivý, protože Zelenskij a zbytek kyjevské pučistické junty, která se dostala k moci po neústavním krvavém puči v roce 2014 obětují cokoli a kohokoli, aby se zavděčili svým americkým páníčkům a zajistily si další podporu kolektivního západu.

-------------------------------------------

Ukrajinský voják - motostřelec, zajatý při ruském protiútoku u Rabotina na záporožské frontě, tvrdí, že téměř nikdo z vojáků z jeho, ani dalších jednotek nechce bojovat. Vojákům prý chybí kvalitní výstroj a těžké zbraně.

Na každou rotu připadlo jedno obrněné vozidlo pěchoty NATO a půlka z nich, je prý již zničena. Neproběhl prý téměř žádný výcvik a byli převeleni do Tavrijskoje u Orechova.

Tam, jim dostali automatické zbraně, a byli vysláni do boje. Polovina z nich, prý již byla zabita, nebo leží v nemocnicích, na ochranu mají jen slabé policejní neprůstřelné vesty.

 
-------------------------------------------------------
 
Působivé záběry z posledního měsíce od začátku ukrajinské protiofenzívy. Jednou z hlavních sil, které se podílejí na odrážení ukrajinských jednotek, jsou bitevní vrtulníky ruského letectva.
 
Podívejte se jak poslední měsíc tyto stroje (převážně Ka-52 Aligátor) pomocí řízených protitankových střel Vichr ničili ukrajinskou obrněnou techniku. Od lehkých kolových vozidel až po tanky, ničili tito dokonalí vzdušní predátoři jak ukrajinskou sovětskou techniku, tak obrněná vozidla a tanky dodané NATO !!!
 
 
--------------------------------------------------------
 
V lesích u Kremenné, bylo zajato 5 Ukrajinců z "elitní jednotky" vycvičených v Anglii. Čtyři z nich zajali hoši z 228. pluku ruského Ústředního vojenského okruhu, jeden byl zajat bojovníky Achmatu.
 
foto ve fotogalerii
--------------------------------------------------------
 
Bylo a už není - regionální ředitelství ukrajinské tajné služby SBU v Sumách dostalo přímý zásah ... V budově právě probíhala porada, o které nám zazpíval jeden z ptáčků zpěváčků, které máme na Ukrajině ... Přesný počet zabitých a zraněných zatím není znám, ale podle předběžných zpráv je obětí několik desítek... 

 
--------------------------------------------
 
Záporožská fronta - ruské jednotky zničily americký MRAP - MaxxPro a zajaly ukrajinskou posádku.
 
-------------------------------------------
 
Ruské vrtulníky Ka-52 Aligátor v akci.
 

 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře