Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Fenomenální úspěch Tomáše Ortela a kapely Ortel – Český slavík Mattoni 2015

Od sobotního vyhlášení výsledků soutěže uběhlo sotva pár hodin a volba fanoušků a posluchačů, která vynesla Tomáše Ortela a jeho kapelu Ortel na veleúspěšné 2. a 3. místo, se stala cílem nepřátelských nevybíravých a dehonestujících útoků nejrůznějších presstitutních pisálků, smutných karikatur rádoby politiků a samozvaných arbitrů kultury. Inu, přímo školní lekce z DEMOKRACIE.

Ve skutečnosti ale útoky začaly mnohem dříve, takže vůbec nebylo jisté, zda pořadatel, sponzor a televizní stanice do výsledků cenzorsky nezasáhnou. Nestalo se tak a za to jim patří dík.

Podle představitelů havlistické žumpy je fenomenální úspěch Tomáše Ortela a kapely Ortel nedemokratický, podle ní zvítězil antisemitismus a fašismus. K tomu lze zaujmout jen stanovisko, že nedovzdělanost a hlupáctví těchto jedinců je alarmující a tristní. Měli by si totiž, než začnou „štěkat na měsíc“ nejprve ujasnit základní pojmy a porozumět jejich významu.

  • fenomenalni-uspech-tomase-ortela-a-kapely-ortel-cesky-slavik-mattoni-2015

Neboť platí, že antisionismus není antisemitismus, provlastenecké cítění není fašismus a že ani fašismus není doktrína a myšlenky NSDAP.

Takové běsnění pravdoláskařských eurounijních řiťovlezů mi připomíná útoky na Karla Černocha, když v r. 1969 zvítězil v soutěži Bratislavská Lyra se skladbou „Píseň o mé zemi“. Následně byl „přinucen“ k sebekritice, vrátil cenu a i peněžní prémii.

Auditoriu hostů večera je dokonce vyčítáno, že oceněné „odměnili potleskem“ a že nikdo ani neprotestoval. Jak? Asi měli hvízdat na čtyři prsty, jak nám to kdysi předvedla v Parlamentu jistá „hvízdající Dáša“.

Ocenění Tomáše Ortela a kapely je nepochybně zasloužené. Nemá smysl hodnotit uměleckou úroveň, hlasový rozsah apod. O to v této anketě přece dávno nejde. Je to na prvním místě soutěž popularity a oblíbenosti. Jsou to posluchači a fanoušci, kteří hlasy posílají a o umístění rozhodují, nikoliv nějaká „umělecká komise“!

A že se některým normalizátorům nelíbí texty? Že se snad podle těchto „odborníků“ pohybují za hranicí zákona? Já si to nemyslím. A pokud je zákon a jeho možný výklad takto k ochraně a zájmům občanů České republiky nepřátelský, potom je potřeba takový zákon změnit. A vypráskat z Parlamentu ty, kteří takové legislativní zmetky produkují. I o tom pojednávají tábory lidu a demonstrace, na kterých Tomáš Ortel nezištně po řadu měsíců vystupoval. A získával tak další a další příznivce. Napříč celým společenským spektrem.

Díky Tomáši!
Díky Ortele!

Vlastenci!
Přijďte všichni na demonstraci 12. 12. 2015 do Prahy. Začátek: ve 13 hod. horní část Václavského náměstí.

Viz http://narodnidemokracie.cz/fenomenalni-uspech-tomase-ortela-a-kapely-ortel-cesky-slavik-mattoni-2015/ s odkazy

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře