Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Festival slovanské kultury na Valašsku 2019

SlovanskaKosile.cz

Tisková zpráva, 12. dubna 2019

Pořádáme festival slovanské kultury na Valašsku 2019

Tento rok se opět uskuteční Slovanský festival v přírodním amfiteátru v Lužné u Vsetína a to 8. června 2019. Bude setkáním a představení účinkujících, kteří se svým tvořením zaměřují především na lidové kořeny. Buď je představují v dochované formě a nebo na ně navazují vlastní autorskou tvorbou. Opět tedy uslyšíme jak původní folklór, tak mnohé autorské skladby. Chorovody a hry opět zapojí do společného pohybu všechny věkové skupiny a zejména děti.

  • festival-slovanske-kultury-na-valassku-2019

„Navazujeme na první ročník festivalu z minulého roku a opět se setkáme s umělci a samozřejmě s Vámi návštěvníky, kteří si chtějí připomenout naše slovanské kořeny. Bohatý program představí nové účinkující se svou tvorbou. Zahrajeme na původní lidové nástroje a do chorovodů zapojíme celé rodiny. Zdravé občerstvení a jarmark prvovýrobců a řemeslníků opět doplní festival. Srdečně vítáme úplně všechny!“, uvádí za pořadatele festivalu Mojmír Mišun.

Je naším cílem nabídnout hodnotné zážitky a zábavu, na které vystoupí jak známé osobnosti, tak i méně známí umělci. Těší nás opětovná účast Jana SVETLANA Majerčíka s vystoupením „Do slovenČINY“. Klasický folklór bude zastoupen Drahošem Dalošem pod názvem „Stará hudba lúk a pasienkov“, přednáškou Ondráše Adámka o valašce a obušcích a gorolskou muzikou skupiny Bukóń. Celý program festivalu uvádíme na webu Slovanskakosile.cz.

Součástí festivalu budou farmářské produkty a stánky, jež jsou postavené na vlastních a domácích výrobcích. Občerstvení a dobré jídlo bude zajištěno.

Přejeme si, aby návštěvníci mohli strávit v přírodním amfiteátru s námi celý den. Začínáme v 10.00 hodin a celý den zajímavé zábavy potrvá až do 19.00 hodin, kdy festival slavnostně zakončíme.

Kontakt: Ing. Mojmír Mišun, za pořadatele festivalu, mobil 608 420 584, e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., www.slovanskakosile.cz

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře