Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Novinář Kroupa o slovenských miliardářích z Penty a JT. Jde z toho hrůza (+video o tom jak fungují zločinecké "finanční" skupiny jako Penta či JT)


  • penta
Český investigativní novinář Janek Kroupa přijal pozvání slovenského deníku SME a na krátkém videu vysvětlil našim sousedům, že investiční skupina Penta funguje v podstatě jako zpravodajská služba, jež používá k prosazení svých zájmů totožné metody.

Na Slovensku je stále aktuální kauza Gorila, obdoba české krakatice, popisující prorůstání organizovaného zločinu do vysokých politických pater.

Vzhledem k tomu, že Penta je česko-slovenská investiční skupina vlastnící kupříkladu síť obchodů Žabka nebo Aero Vodochody, má spis Gorila přesah i k nám.

Janek Kroupa vysvětloval do kamery praktiky Penty, které jsou podle něj prý velmi podobné metodám tajných služeb.

 

 

„Většinou to funguje tak, že se byznysmeni a politici potkávají na golfech a na jachtách a tam se ty obchody pečou. Ale na tuhle metodu použili metodu zpravodajské služby. Najali si konspirační byt a fungovali vlastně velmi utajeně a sofistikovaně... Rád bych věděl, jestli to je jenom spis, který popisuje vztahy politiků a byznysmenů, nebo jestli je to ve skutečnosti dokumentování něčeho mnohem vážnějšího, tzn. penetrace cizí zpravodajské služby (ruské) a ovládnutí a popis, jakým způsobem tajné služby ovládají byznys. Oba představitelé Penty vystudovali v Moskvě... Měli před časem skandál v Polsku, kde je nařkli ze spolupráce ze zpravodajskými službami..." rozebírá Kroupa Gorilu.

Psali jsme:

Slovenská "Gorila" zasahuje až do Česka

ČEZ bojoval do poslední chvíle

Gorila popisuje převážně působení premiéra Mikuláše Dzurindy, ale zmiňuje se mimo jiné i o ČEZu. Český energetický gigant se prý pokoušel zapojit do privatizace Slovenských elektráren i ve chvíli, kdy už bylo rozhodnuto o vítězi - italské energetické skupině Enel. Penta zájem ČEZu zase využívala k tomu, aby Italy postrašila a využila k obchodům výhodným pro sebe. Sama však korupční jednání odmítá. Mluvčí Penty Martin Danko považuje informace za účelové: "Uvedené materiály jsou účelovou zpravodajskou hrou, která pravděpodobně vznikla s cílem diskreditace osob, které jsou v nich zmiňovány," uvedl v souvislosti Danko.

Slovenský ministr vnitra Daniel Lipšic na pondělní mimořádné tiskové konferenci legitimitu vzniku Gorily potvrdil. "Šlo o zcela legální a legitimní akci Slovenské informační služby. V létech 2005 až 2006 byla zdokumentována vážná podezření z korupční činnosti, kterou prováděla jistá finanční skupina," prohlásil Lipšic. O těchto skutečnostech byl podle jeho slov v roce 2006 informován tehdejší předseda vlády Mikuláš Dzurinda. A právě dokument, jenž to potvrzuje, našla Radičová v archivu úřadu vlády a předala ho vyšetřovatelům.

Autor: Pavel Kozdera

zdroj: http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/zahranici/pohled-jinam/VIDEO-UVNITR-Novinar-Kroupa-o-slovenskych-miliardarich-Jde-z-toho-hruza-220391

Video o tom jak fungují zločinecké "finanční" skupiny ala Penta či JT

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře