Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Stlačiť tlačidlo morálky???

Naivita v Česku:

„Německo kupuje  z  Ruska plyn za  SEDM Kč a prodává ho na burze  Česku za  DVACETPĚT!!!!“

Jedná sa o situáciu s plynom v Česku. A keďže ja nie som odborník na energetické poradenstvo s plynom, neviem posúdiť, prečo do českého rozhlasu pozývajú odborníkov, ktorí by si toto vymysleli, že nejde o sankcie, ale podojenie Česka na plyne.

„Tohle a především tohle je pro Štěpána  důvod, proč  Západ  tak razantně protestoval proti platbám v rublech místo v západních měnách!  Nenažranost a  snaha podojit přes burzu  hlupáky!“

  • stlacit-tlacidlo-moralky
 

„Takže ty chytřejší západní země  mají svoje  jisté a proto nechtějí, v rámci vlastních zisků od  sjednaných měn ustoupit!!  Nějaké trestání Putina  nebo neobcházení sankcí v tom nehraje  žádnou nebo jen zcela podružnou roli!!“

Dokonalá a dokonaná plynová vlastizrada v ČR!!!! Fakta, která vás uzemní!

„Poslechněte si celý Výrok týdne v audiu. Hosty byli zpravodaj Českého rozhlasu v Berlíně Václav Jabůrek a Vladimír Štěpán, jednatel firmy ENAS, která se zaměřuje na energetické poradenství.“

https://plus.rozhlas.cz/vladimir-putin-rusky-plyn-uz-musite-platit-v-rublech-8715343

„Mám konkrétně  na mysli  tu  část  podcastu, kde  do něj vstupuje  Vladimír Štěpán, jednatel energetické firmy ENAS, Kterého jsme již  ohledně plynu a  elektřiny na Kose opakovaně  citoval! Což se  stane  v čase  záznamu 7:00 min. A  neuděláte chybu, pokud  začnete  s přehráváním  už tady.Ale  jestli pospícháte, tak to vezměte  alespoň od  času 12:00 min! A dostanete plnou salvu rovnou mezi oči! Jako  se to stalo mně osobně, když jsem si Vladimíra  Štěpána poslechl od  začátku do konce.

Zpovídající  redaktorka Vopálenská  jela na  módní vlně – parafrázuji:

  • he he he blbej Rusák chce  platit v rublech, he heheh proč?
  • he hehe může  nám vypovědět  dodávku plynu?

To, co sdělil Vladimír  Štěpán je natolik  závažné a  znepokojující, že nemohu jinak, že prohlásit,  že situace kolem plynu  v  České republice  pro mne představuje  dokonalou  a  dokonanou vlastizradu, spáchanou politickými elitami na  obyvatelstvu České republiky. Zcela  vědomě, navíc! Budu  rád, jestliže  se mýlím a  většina  z vás  slova  Vladimíra  Štěpána  sezná jinými než já.

Takže  co vlastně  sdělil:

Ano, uznal, že  Vladimír Putin chtěl přechod na  rublové  platby za plyn z těch dolarových a  eurových kvůli tomu, aby podpořil kurs  rublu!    Tohle  nebylo těžké identifikovat.

Jenže  pak přichází  s něčím, o čem nikdo nic  dosud  netušil!

A konstatuje,  že  pro tu rublizaci dodávek  existuje pro Rusko a jeho ekonomiku ještě  další a  daleko větší  důvod! A  tím je  rozdíl v  ceně, za kolik Německo plyn od  Ruska na základě dlouhodobých kontraktů nakupuje a  za kolik následně prodává  přes  burzu takovým idiotským hejllům, jako  je  vzorná Česká republika!!!! A slyšíte  cosi naprosto neuvěřitelného!!!!

Německo na základě  dlouhodobých  kontraktů platí Rusku  za  měrnou jednotku  7 Kč,  aby ji přes burzu prodalo České republice  za  25 Kč!!!! Vypíši to ještě  slovy, aby  bylo jasné, že nejde o nějaký  můj překlep- Německo kupuje  z  Ruska plyn za  SEDM Kč a prodává ho na burze  Česku za  DVACETPĚT!!!! 7 : 25!!!!.

Nemám slov!!!!  A  Rusko, pokud si prosadí rublizaci plateb a odchod  od  eura a dolaru, bude  schopno okamžitě na  tomto obrovském vejvaru ve výši 357% okamžitě spoluprofitovat, protože  si  trochu pochopitelně pohraje  z kurzem!!! Takže Němec  by  se musel podělit!!! Tohle a především tohle je pro Štěpána  důvod, proč  Západ  tak razantně protestoval proti platbám v rublech místo v západních měnách!  Nenažranost a  snaha podojit přes burzu  hlupáky!

Západ – nejen Němec!  Stejné nebo podobné smlouvy uzavřeli Rakušané, Italové, Francouzi a pochopitelně Maďaři, Srbové, Bulhaři,částečně  Slováci. Prostě  téměř  všichni kolem nás! Přes  své většinově  státní energetické společnosti! Takže  pak mohou  volně, přes burzu  nestydatě kasírovat i vlastní obyvatelstvo!  Nebo mu případně  ulevit! Česká vládní sebranost tu  druhou možnost postrádá, za to tu první  využívá naprosto beze  studu měrou vrchovatou!! Proč  by ulevila  svým občanům, když může  platit  lichvářské ceny  za plyn Němcům? .

Takže ty chytřejší západní země  mají svoje  jisté a proto nechtějí, v rámci vlastních zisků od  sjednaných měn ustoupit!!  Nějaké trestání Putina  nebo neobcházení sankcí v tom nehraje  žádnou nebo jen zcela podružnou roli!!

Štěpán doporučuje, aby  česká  vláda, okamžitě  odsouhlasila platby  v rublech a uzavřela, Ukrajina, neUkrajina  s Moskvou  také dlouhodobou  smlouvu o dodávkách plynu, čímž  by  okamžitě  srazila  ceny  energií pro vlastní obyvatelstvo a  průmysl na zlomek současných cen.  Což ovšem Vopálenská okamžitě  utla. A zeptala  se Štěpána, zdali si myslí, že  nám Putin zastaví dodávky plynu. A  ten jí  odvětil, že Putin nám nemá co zastavovat, protože  s ním žádnou smlouvu ČR nepodepsala  a plyn kupuje  výhradně  na spotovém trhu, který ovšem už  dávno není trhem. Prostě  ta  dutohlavka  do té doby  neposlouchala, co jí zpovídaný  vlastně  sděluje! Proč by  měla? Ona  ví, co je správně předem!

Vzpomínáte  na první díl seriálu o Plynatosti?

Tak ten byl odstartován na  základě interview , která  dal vládní velvyslanec pro energetickou  bezpečnost  Bartuška, kde  se  chlubil tím, jak ČR  vytřela   Putinovi zrak, když se rozhodla odstřihnout od  dlouhodobých smluv  o dodávkách plynu s Ruskem a kupuje  všechno na  burze a  že nám Putin nemůže  škodit????

Tak  teď  víme, komu poděkovat!!!  Že  Němcům sloužíme  jako bájný  osel, co se otřásá, až k samému utřesení  a oni z nás vyvaří ročně  něco mezi 100 až 150 miliardami jen tak, že  sami nakoupí  za 7 a blbým Čecháčkům vyvexlují za  25!!!

A ten , jak ho vlastně nazvat?  Prostě  ten .. Bartuška je pořád  tím velvyslancem pro energetickou bezpečnost  České republiky!!!!

Ale nejde o  něj. Nýbrž  ty, co ho do té funkce  dostali a od  té doby  v ní drží a kdo tuhle plynově  idiotskou, ba  vlastizrádnou praxi  už celé roky  štafetově  provozuje!!!

Tohle  není  už  ani skandální, to  je  naprosto zrůdné!!! Tak milionům lidí v ČR hrozí  akutní  energetická  chudoba  a přitom přeplácíme, kvůli  nepochopitelnému  rozmaru  politických papalášů  plyn  3,5 x!!!!!!!!!! Jenom aby  vypadali dobře před spojenci a  sami před  sebou! Doufám, že  je  naštvanost lidí co nevidět dohoní!

Tohle přece nelze trpět!!!

Pro úplnost  dodávám, že  zatímco bigotní  česká bohuželvláda nás  radši nechá zmrznout a průmysl zbankrotovat a ruský plyn  ne a ne  a ne a jestli ano  , pak   jedině za  3,5násobek  ceny nakoupí od Němců, tak i  kašpar  Matovič  a jeho melody boys  and  girls  to  vidí  daleko realističtěji!!

Superpravičák v Matovičově  estrádním souboru  – Richard  Sulík, takto slovenský ministr  hospodářství   se k věci staví  pragmaticky. Evidentně jeho prioritou není  ani se zalíbit v Bílém domě, v Bruselu  nebo dokonce Zelenskému, nýbrž dostat na Slovensko určitě a  spolehlivě  dostatek plynu  za  přijatelnou cenu!

Takže

Slovenský ministr hospodářství připustil platbu za plyn v rublech

Vyjímám:

„Plyn se nesmí zastavit. Když je tady podmínka platit v rublech, tak plaťme v rublech,“ řekl Sulík. Připustil zároveň, že požadavek na platbu v rublech je porušením již uzavřených smluv o dodávkách plynu. Sulík upozornil, že diverzifikace dodávek plynu je otázkou několika let.

Podle ministra má Slovensko asi šest týdnů na to, aby vyřešilo současnou situaci s dodávkami plynu z Ruska. Poslední fakturu za plyn zaplatil Slovenský plynárenský průmysl koncem března a další je splatná 20. května. „Jsem pro to, abychom v Evropské unii postupovali v této otázce společně a hledali společná řešení. Ale to nás nemůže odstavit od plynu,“ dodal

Nikdy bych nevěřil, že  Slovensku budu závidět Matovičovu vládu…..

Celý článek ZDE: https://malinova.blog.pravda.sk/2022/04/21/stlacit-tlacidlo-moralky/

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#1 Pavel 2022-04-23 21:24
Ale asi nebude jenom o tom se zalíbit zřejmě tam bude i nějaký finanční profit
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře