Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Zeman a Babiš ohrozujú NATO a záujmy USA, musíme zasiahnuť, píše americký server

Americký spravodajský server Independent Journal Review sa desí českého prezidenta Miloša Zemana a možného budúceho premiéra Andreja Babiša. Americký server tvrdí, že títo politici ohrozujú vojenskú organizáciu NATO a záujmy USA. Informoval o tom portál Tyden.

“Český prezident Miloš Zeman a vodca vládnej strany ANO, Andrej Babiš, majú kontakty s Ruskom a ich záujmy a ich správanie sa prejavuje pro-Rusky a “proputinovsky”,” píše sa v komentári. Kremeľ vraj možno používa českých lídrov ako nástroj na ovplyvňovanie politickej situácie v Českej republike a “českí lídri prijímajú vplyv Ruska a (prezidenta Vladimira Putina) s otvorenou náručou.”

  • zeman-a-babis-ohrozuju-nato-a-zaujmy-usa-musime-zasiahnut-pise-americky-server

Prostredníctvom českých politikov sa Rusko vraj snaží oslabiť vplyv Západu vo východnej Európe a neutralizovať a poškodiť krajinu, ktorá je členom NATO a Európskej únie. “Zeman a Babiš sú obkolesení pochybnými podnikateľmi, ktorí sú prepojení s Ruskom a Čínou, ktorí môžu byť sprostredkovateľmi Moskvy a Pekingu v srdci Európy a takéto aktivity sú veľmi znepokojujúce, píše sa v komentári.

Autor komentáru taktiež vyzýva vládu Spojených štátov amerických, aby aktívne sledovala túto situáciu a prípadne zakročila, pretože musí chrániť svoje záujmy v strednej Európe. “Nemožno ignorovať korupčné praktiky Zemana a Babiša, je čas venovať sa ruskému úsiliu o obnovenie sovietskej sféry vplyvu v strednej Európe, počnúc Českou republikou, jej prezidentom a čoskoro zvoleným premiérom,” tvrdí autor.

Narozdiel od Českej republiky sa však slovenskí poprední politici nemusia ničoho obávať, keďže ich „správne“ geopolitické smerovanie im zaručuje chválu zo strany Západu. Slovenský premiér Róbert Fico už dlhú dobu miestami až nepríčetne opakuje o tlačení sa do akéhosi jadra EÚ a slovenský prezident Andrej Kiska sa potľapkáva po chrbte s americkým miliardárom Georgom Sorosom.

Samuel Gdovin

zdroj:http://www.hlavnespravy.sk/zeman-babis-ohrozuju-nato-zaujmy-usa-musime-zasiahnut-pise-americky-server/1149768

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře