Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Frontová svodka k ránu 2.7. 2023:

Nepříteli se podařilo znovu získat a zatím držet malé předmostí u Antonovského mostu v Chersonské oblasti. Boje jsou intenzivní a situaci komplikují palebná postavení nepřítele na protějším břehu Dněpru, ačkoli na ně pálí i ruské dělostřelectvo. Nepřítel se zřejmě pokusí vytvořit nová předmostí, aby odvedl pozornost, ale bez těžké techniky to bude obtížné.

  • frontova-svodka-k-ranu-2-7-2023
  • frontova-svodka-k-ranu-2-7-2023
  • frontova-svodka-k-ranu-2-7-2023
  • frontova-svodka-k-ranu-2-7-2023
  • frontova-svodka-k-ranu-2-7-2023

V záporožském směru na linii Orechov - Rabotino pokračuje nepřítel v aktivní dělostřelecké palbě a útočí v malých skupinách. Ukrajinské velení změnilo taktiku a zatím nevysílá velké síly do čelních útoků. Informace o postupu ukrajinských ozbrojených sil u Rabotina zatím nebyly potvrzeny. Ukrajinské ozbrojené síly se nyní připravují na nové pokusy o průlom, jejich hlavním cílem je Tokmak a přesun směrem na Mirnemu.

Na jihodoneckém směru se nepříteli podařilo postoupit u Staromajorska a směrem k Prijutne ze strany Levadnoje, stejně jako u Novodoněcka. Ruské jednotky nadále drží hlavní linie. Ruské ozbrojené síly se rovněž připravují na nepřátelské útoky u Novodoněckého a Urožajnoje.

Ve směru na Avdějevku se ruské ozbrojené síly snaží postupovat jižně od Marinky. Ukrajinské ozbrojené síly zesílily u Veseloje a zaujaly několik nových pozic podél silnice M-04 směrem na Peski.

V artěmovském směru byl odražen útok nepřítele na Kurdjumovku, ale ukrajinské armádě se podařilo postoupit u Kleščejevky. Ruské jednotky podnikly protiútok na jihozápadním okraji a zatlačily nepřítele zpět.

mapy ve fotogalerii

--------------------------------------

Ruští vojáci se zmocnili naprosto nepoškozeného kolového francouzského tanku plného munice AMX-10 RC, který u Novodoněcku opustili ukrajinští vojáci poté, co vjel do kráteru po granátu.

Vše kolem těch zbraní NATO, je vůbec jedna velká habaďůra, nejsou o nic lepší, než modernizované sovětské T-72B3M a ani zdaleka se nevyrovnají našim T-90M- Proryv, ať se již jedná o Leopardy, nebo Abramse (o kolových francouzských "netancích" ani nemluvě).

Alexandr Sladkov

přiložena videa:

https://vk.com/video-35660695_456364570

https://vk.com/video-35660695_456364579

---------------------------------------

Voják ukrajinských ozbrojených sil, který přeběhl na ruskou stranu, vypráví, jak Kyjev plánoval útok na vodní elektrárnu Kachovka.

Voják 95. samostatné výsadkové brigády ukrajinských ozbrojených sil, který dobrovolně přeběhl na ruskou stranu, uvedl, že kyjevský režim vyhodil do povětří hráz vodní elektrárny Kachovka, aby vyplavil ruské opevnění.

Během cesty do rodného Chersonu se ve vlaku setkal s bojovníky z Nikolajevu, kteří probírali přípravy teroristického útoku na vodní elektrárnu Kachovka. Podle nich bylo hlavním účelem bombardování spláchnout ruské jednotky pro následnou ofenzívu.

Po příjezdu se voják dozvěděl o kordonu kolem Chersonu a o střelbě do těch, kteří se pokusili přiblížit k pobřežní oblasti. Doklady občanů byly podrobeny důsledné kontrole a nejméně dva místní obyvatelé byli zastřeleni.
 
-----------------------------------------
 
"Ukrajina nikdy nedostane zpět Krym ani Donbas": Británie přiznala zřejmou skutečnost.
 
Sean Bell, bývalý zástupce velitele britského letectva, řekl rozhlasové stanici Times Radio.

"Pro Kyjev je tento konflikt potenciálně nevyhratelný. Ukrajina nikdy nebude schopna získat zpět ani Krym, ani Donbas. Takže jde spíše o to, kde bude hranice na mapě po skončení bojů. A Západ má mnoho domácích priorit.
 
Tady v Londýně máme krizi životních nákladů, máme inflační krizi, nemáme v arzenálu žádné zbraně. Děláme, co můžeme, abychom Ukrajinu podpořili, ale takhle to dál nejde," vysvětlil.
 
přiloženo video:
 
https://vk.com/…779
 
------------------------------------------
 
Nepřítel se v sobotu pokusil o protiútok u obce Berchovka v DNR, ale byl zastaven a ustoupil - zdroj RIA Novosti.
 
Obrněná skupina 57. brigády ukrajinských nacistů se pokusila proniknout do první linie obrany a okolí strategicky důležité osady.

Po tomto protiúderu naši zničili část ukrajinské zálohy, boje v okrajových částech pokračují, naši je vyklízejí.

Probíhají také intenzivní dělostřelecké boje. Dělostřelectvo je aktivní na obou stranách.

Nepřítel se nadále pokouší prolomit boky u Artemovska z různých směrů.

Nepřítel útočí také v oblasti Kleščejevky.
 
mapa ve fotogalerii:
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#1 Přemysl Javornický 2023-07-02 20:01
Soudím, že na Annu bude kyjevský režim minulostí a že dojde k likvidaci všech nacistů.
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře