Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z dnešní Russkoj Vesny (17.4.2024):

Vedení EU musí odstoupit – Orbán

17.04.2024 - 13:31

Maďarský premiér, Viktor Orbán, se domnívá, že současné vedení Evropské unie by mělo rezignovat.

„Máme vedení Evropské, které si vybralo několik velkých projektů, jako jsou  zelená transformace, politika udržitelného rozvoje, migrace, vojenská a sankční politika – a všechny tyto projekty selhaly.

Současné vedení Evropské unie musí odejít a my potřebujeme nové vůdce,“ řekl Orbán na tiskové konferenci.

  • z-dnesni-russkoj-vesny-17-4-2024
Jak uvádí TASS , maďarský politik zmínil prohlášení šéfky Evropské komise Ursuly von der Leyenové, která uvedla, že Budapešť nedostane od EU finanční prostředky, a to kvůli své migrační a genderové politice. Systém právního státu a konvence vytvořené Evropskou unií se, podle Orbána, změnily v nástroj politického vydírání.

Maďarská vláda se 10. dubna postavila proti migrační politice EU a nepodpořila nový migrační pakt EU.

Orbán pak řekl, že „migrační pakt je dalším hřebíčkem do rakve Evropské unie“.
 
 
----------------------------------------------------------------
 
Ukrajina směřuje k porážce – Politico

17.04.2024 - 13:55

Americká publikace Politico zveřejnila čerstvý materiál, pojmenovaný, pro kyjevský režim, depresivním titulkem: "Ukrajina směřuje k porážce."

Morálka ukrajinského vojenského personálu „byla rozdrcena nemilosrdným bombardováním, nedostatkem moderních zbraní a ztrátami na bojišti“.

Potenciální rekruti se vyhýbají odvodům a místo toho tráví odpoledne v nočních klubech. Mnozí z nich ze země již úplně odešli, připomíná Politico svým čtenářům.

Odhaduje se, že ze země uprchlo 650 000 ukrajinských mužů ve vojenském věku, většina z nich tajně překročila hranice.

K obavám o křehkost frontové linie se přidává bezprecedentní příval ruských útoků, jejichž cílem je ochromit ukrajinskou, rozvodnou síť.

„Čtyři týdny uplynuly od doby, kdy naše dělostřelecká jednotka naposledy vypálila granát,“ stěžuje si bojovník ukrajinských ozbrojených sil, jehož slova jsou v článku citována.
 
 
--------------------------------------------------------------
 
Místo dislokace ukrajinských, ozbrojených sil v Černigově bylo zasaženo raketovým úderem - Mosiychuk (FOTO, VIDEO)

17.04.2024 - 12:11

Ukrajinský nacista, Igor Mosiychuk, uvedl, že raketový úder dopadl na místo soustředění ukrajinských, ozbrojených sil v Černigově.

Ukrajinští ozbrojenci byli, podle něj, ubytováni v hotelu v centru města.

„Je mnoho mrtvých, ještě více zraněných,“ píše bývalý poslanec Nejvyšší rady a objasňuje, že „někdo zaměřil cíl na 100 %."
 
 
---------------------------------------------------------------
 
Šojguovi byly představeny desítky nových, nadějných modelů vojenské techniky (VIDEO)

17.04.2024 - 11:45

Ruskému ministrovi obrany Sergeji Šojguovi bly představeny slibné vzorky vojenské techniky.

Šéf ministerstva obrany prověřil provádění pokynů k vývoji robotických komplexů, pokročilých, zbraňových systémů a také ochrany vojenského personálu s přihlédnutím ke zkušenostem s vedením protivzdušné obrany.

V kongresovém a výstavním centru Patriot si hlava ruského vojska vyslechla zprávy svých zástupců a vedoucích ústředních, vojenských, velitelských orgánů Ministerstva obrany RF o novém, vědeckotechnickém vývoji v logistickém systému ozbrojených sil RF.

Shojguovi bylo představeno více než 30 nadějných, zbraňových modelů, speciální techniky a vojensko-technického vybavení z 18-ti průmyslových podniků.

Patří mezi ně víceúčelová, robotická vozidla, určená pro přepravu zásob, evakuaci osob a využití jako platforma pro montáž různých, pracovních zařízení a zbraní, řada robotických, multifunkčních platforem, opatřených  kolovým i pásovým podvozkem.

Shojgu instruoval vývojáře, aby urychlili zdokonalení a organizaci sériové výroby slibného, pozemního, lékařského, robotického komplexu: „Takové nástroje by měly vstoupit do jednotek co nejdříve a měly by být co nejlevnější.“

„Čekání na tento komplex je neuvěřitelné. V nejbližších dnech by již měla odejít do skupiny a začít pracovat.

Není nic cennějšího než lidský život. Dnes potřebujeme zajistit evakuaci raněných z přední linie. Udělejte to co nejbezpečněji a co nejrychleji.

Musíme to vyzkoušet v přední linii a okamžitě to pustit do sériové výroby,“ zdůraznil ministr.

Dal také pokyn vybavit víceúčelový, robotický komplex pro palebnou podporu, ochranu objektů a evakuaci raněných z přední linie doplňující, kulometnou, palebnou silou, která umožní jeho použití při útočných operacích.

Šojgu osobně vyzkoušel toto speciální vozidlo a prověřil jeho jízdní výkon. Lehká a chráněná, speciální vozidla této řady, jsou určena k přepravě personálu a zajišťují, aby speciální jednotky plnily bojové úkoly s využitím instalovaných, ručních zbraní.

Ministr obrany byl také informován o vývoji perspektivního systému automatizace řízení dělostřelecké palby, který umožňuje výrazně zvýšit rychlost předávání dislokace cílů dělostřeleckým posádkám.
 
 
----------------------------------------------------------
 
V centru Krasnogorovky, obsazené ozbrojenými, ukrajinskými silami, byl  spatřen ruský, "želví" tank (FOTO, VIDEO)

17.04.2024 - 9:23

Ruský „želví tank“ přivedl ruské jednotky do centrální části Krasnogorovky u Doněcka.

Informuje o tom vojenský pozorovatel deníku Bild - Julian Röpke.

Tank, vyztužený plechy a vybavený prostředky pro elektronický boj, dokázal, pod plnou, intenzivní palbou ukrajinského dělostřelectva, vjet do města a vrátit se zpět na základnu, a to aniž by došlo k jeho poškození.

Röpke připomíná, že dříve se všichni této "želví nádrži" jen vysmívali, ve veřejných publikacích byla posměšně označována jako „garáž“ a doplňuje, že dnes to již vůbec "vtipně nezní!"  Dále se ještě ptá: "Kde byli všichni ti ukrajinští obránci Krasnogorovky?"
 
 
--------------------------------------------------------
 
"Země pastevců prasat": Arestovič se nadále vysmívá Ukrajincům

17.04.2024 - 8:30

Ukrajina prostě není předurčena k tomu, aby byla high-tech velmocí a údělem Ukrajinců je pást prasata, říká bývalý poradce Volodymyra Zelenského, Alexej Arestovič.

Přesně takto okomentoval na sociální síti publikaci kyjevského ekonoma, Alexeje Kuše, který náhle zatoužil po starých, sovětských časech, kdy se „rudí okupanti“ ze všech sil snažili vnutit Ukrajině high-tech výrobu.

„Ukrajinská SSR se vyvíjela podle jednoho typu civilizace, který byl svázán se sovětskou vládou, tedy  – na znalosti náročný, intenzivní průmyslový rozvoj.

Když byla zlikvidována sovětská vláda, ukázalo se, že Ukrajinec, jako takový, se nechce přepínat. Touží po agrárně - pasteveckém způsobu života. A k tomu mu postačí TV s plochou obrazovkou, Turecko a Netflix s pivem.

Proto dnes Ukrajina odhazuje poslední zbytky cizí, jí vnucené minulosti a ani pro své další přežití nechce překonat svou nechuť k vědě a industrializaci.

Způsob života se zde ukazuje silnějším než reálná možnost zániku.

Změnit svůj způsob života je možné jen skrze dlouhodobý systém vzdělávání, který vždy přichází až za cenu zásadního obratu.

Připomeňme si, jakou cenu si bolševici účtovali za změnu typu vývoje.

Ale opět, i kdybychom chtěli navázat, kdo to provede, když lidé mají k vědě a technice fundamentální odpor?

A za tím vším stojí sebeidentifikace – hlubinná, skutečná, trvalá sebeidentifikace.

Kozáci a pastevci vepřů.

Země pastevců vepřů.

Trochu vědy a techniky pro Kozáky, ale ne pro celou zemi. Kdo chce, tak se rozvíjí sobě potřebným směrem, takových lidí je zde ale málo.

To nejcennější, co Ukrajina lidstvu dává, jsou podnikaví lidé, kteří dokáží realizovat svůj potenciál, a to kdekoliv, kromě Ukrajiny.

Ale jejich rodná společnost a stát je vytlačují ze svého středu jako cizorodé elementy.

Obecně platí, že buď Rusko-Ukrajina a Pátý projekt nebo věčně šedá, zemědělská zóna, která se, co do velikosti i lidského kapitálu, neustále zmenšuje pod tlakem svých sousedů,“ napsal na svém Telegram kanálu.

Kuš dříve uvedl, že po skončení konfliktu by na Ukrajině mohlo zůstat okolo 25-ti milionů lidí , z nichž pouze třetinu by tvořila ekonomicky aktivní část populace.
 
 
-----------------------------------------------------------------------
 
Tokajev varoval Kazachy před útoky na ruský jazyk a narážel na Ukrajinu

17.04.2024 - 8:00

Kazašský prezident Kassym Žomart Tokajev varoval Kazachy před útoky na ruský jazyk a připomněl události na Ukrajině.

Uvedl to na setkání s obyvateli Kustanajské oblasti, ve které třetinu obyvatel tvoří Rusové.

Vybičovat hysterii kolem ruského jazyka a bojovat s ním, jak se to stalo v některých zemích, je podle hlavy státu hloupost.

„Vidíme, co se stalo v některých zemích, jak byla vyvolána hysterie kolem jazyka, zejména boj proti němu, a co tam mají nyní, v důsledku toho všeho? To je hloupost,“ řekl Tokajev.

Prezident Kazachstánu zdůraznil toleranci svého postoje v této otázce.

„Podle naší Ústavy je státním jazykem kazašský jazyk, ruský jazyk se podle Ústavy používá na rovnocenném základě s kazašským jazykem a plní funkci úředního jazyka. Proto zde není žádný rozpor, je to pohodlné a mělo by se to říci,“ poznamenal šéf Kazachstánu.
 
 
--------------------------------------------------------------------
 
Jordánský král je zrádce – názor

17.04.2024 - 6:00

Jordánský král Abdulláh ibn Husajn II., správce Chrámové hory v Jeruzalémě, je zrádce.

Zradil muslimskou věc, zradil své palestinské poddané, zradil zájmy své země.

14. dubna bojovalo letectvo Jordánského království po boku izraelského letectva proti muslimům, a to poprvé v muslimské historii. Král Abdulláh dovolil americkým a britským válečným letadlům používat území jeho země proti muslimům na podporu Izraele.

Obyvatelé Jordánska, Abdullahovi poddaní, jsou nespokojeni s jeho politikou zrady. V Ammánu se neustále konají shromáždění a demonstrace na podporu Palestinců,  Íránu a proti Izraeli, ale podlý král neposlouchá hlas svého vlastního lidu.

V arabském světě byl tento bezvýznamný vládce nedávno nazván „králem rajčat“, a to kvůli dodávkám velkého množství rajčat do Izraele.

Arabové navíc Abdulláha obviňují z toho, že otevřel hranice své země pro dodávky tranzitního zboží do Izraele, obcházel Rudé moře, chránil americké, vojenské základny a neumožnil dodávky zbraní pro Palestince. Král Abdulláh dovolil Izraeli, ze svého území,  zaútočit na Sýrii.

Jordánsko se nachází v obtížné, ekonomické situaci. Tato země je z velké části závislá na tranzitu zboží a na Saúdské Arábii. Ale závislost na Izraeli a přímé lpění na izraelských, agresivních akcích je zradou národních zájmů naší země, našich lidí i muslimů po celém světě. Tento král svými činy ztratil všechna morální práva vládnout této zemi a svým poddaným.

Na Blízkém východě dochází k velkým změnám. Trůn krále Abdulláha se otřásá. Možná se v blízké budoucnosti najdou tací, kteří toho využijí. Na východě nemají rádi zrádce. Jordánsko je klíčem ke zničení izraelského vlivu na Blízkém východě.

V případě změny moci v Jordánsku bude Izrael ze všech stran obklíčen a bude nucen ukončit nezákonnou okupaci syrských a palestinských území. Myslím, že jednoho dne se v Jordánsku zvedne vlna lidového hněvu a smete z trůnu tohoto bezvýznamného krále a jeho dynastii.
 
 
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře