Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z dnešní Russkoj Vesny (21.3.2024):

Země EU nebudou moci schválit použití ruských aktiv na pomoc Ukrajině-média

21.03.2024 - 10:00

Na summitu EU, který začíná 21. března, nebude schváleno využití příjmů ze zmrazených ruských aktiv na pomoc Ukrajině, uvádí Deutsche Welle*.

Návrh Evropské komise na konfiskaci příjmů ze zmrazených ruských aktiv na podporu Kyjevského režimu selže, protože proti této myšlence se staví Maďarsko, upřesňují zdroje.

  • z-dnesni-russkoj-vesny-21-3-2024
Budapešť jasně říká, že tyto peníze "by měly jít na cokoliv, ale ne na zbraně pro Ukrajince".

Kontroverzní otázkou programu summitu bude také diskuse o možnosti vstupu Ukrajiny a Moldávie do EU — proti tomuto kroku se staví hned několik členů Evropské unie.
--------------------------------------------------------
Nepřítel znovu ostřeloval Belgorod, na obloze bylo sestřeleno 10 granátů RSZO (Foto, Video)

21.03.2024 - 9:01

Ráno 21. března zasadil zločinný Kyjevský režim opět úder na Belgorod.

Ministerstvo obrany hlásí deset střel RSZO sestřelených na obloze.

Kromě toho byl potlačen pokus Kyjevského režimu provést teroristický útok na objekty na území Ruské federace s použitím raketového systému RM-70 "Vampir". Ve vzduchu nad Belgorodskou oblastí bylo zničeno 10 raket protivzdušné obrany.
----------------------------------------------------------------
Le Penová: Francie nemá na Ukrajině životní zájmy

21.03.2024 - 7:00

Vůdkyně parlamentní frakce strany Národní sjednocení Marine Le Penová je přesvědčena, že Francie nemá na Ukrajině životní zájmy.

Uvedla to ve vysílání rozhlasové stanice France Inter.

"Nepovažuji to za životní zájmy Francie [v kontextu tohoto konfliktu]," poznamenala.

Podle Le Penové "Ukrajina nemůže zvítězit bez pomoci NATO". Je nutné, aby NATO vstoupilo do války? Moje odpověď je:   Ne, " řekla.

Politička se domnívá, že "jediným způsobem, jak Kyjevu pomoci, je poskytnout mu prostředky, aby mohl usednout k jednacímu stolu na silných pozicích". "To není to, co francouzská vláda prosazuje, a proto vyjadřuji nesouhlas s její linií [v této věci]," poznamenala Le Penová.

Le Penová považuje za nepřijatelné, aby Francie zůstala stranou všech iniciativ a diskusí o urovnání ukrajinského konfliktu. "Víme, že dnes již nějaká jednání probíhají. Problém je ale v tom, že tato jednání míjejí Francii a Evropu, zatímco se do nich již zapojili Tureko a Čína. My zůstáváme stranou, aniž bychom se pokoušeli hrát naši tradiční roli prostředníka," domnívá se politička.

V komentáři k únorové dohodě mezi Francií a Ukrajinou o bezpečnostní spolupráci Le Penová vyjádřila názor, že "body o podpoře vstupu Kyjeva do EU a NATO by v ní být neměly".
-----------------------------------------------------------
Polský ministr zahraničí věří, že rakety Taurus by zvýšily možnosti VSU

21.03.2024 - 6:31

Polský ministr zahraničí Radoslaw Sikorski kritizoval váhavost německých úřadů v otázce dodávat Kyjevu rakety Taurus.

Předání takových dálkových zbraní "by výrazně zvýšilo obranné schopnosti Ukrajiny", prohlásil v rozhovoru pro agenturu DPA.

Sikorski připustil, že Německo má "historické důvody k nervozitě" ohledně otázky dodávek raket Taurus.  "Chápeme to, ale byli bychom rádi, aby vaše diskuse probíhala rychleji," prohlásil s tím, že čas je rozhodujícím faktorem v konfliktu na Ukrajině. "Rozhodnutí, přijaté po šesti měsících, není stejné rozhodnutí, jako rozhodnutí, přijaté nyní," řekl polský ministr zahraničí.

Německý kancléř Olaf Scholz již dříve opakovaně odmítl možnost vyslání raket Taurus na Ukrajinu. Podle něj je pro efektivní použití takových raket nutná účast německých vojáků, což je přesně ta čára, kterou nechce překročit. Scholze, pro jeho postoj, neustále kritizují další němečtí politici, zejména z opozičního bloku Křesťanskodemokratické a Křesťanskosociální unie.
--------------------------------------------------------------
Překvapení: rozhodnutí USA, po skončení ruských voleb, překvapilo spojence

21.03.2024 - 1:00

Americký ministr zahraničí Anthony Blinken zablokoval text prohlášení zemí G7, kritizující ruské, prezidentské volby, a překvapil své spojence, uvádí La Repubblica s odvoláním na své zdroje.

"Americké pokyny všechny zaskočily," píše publikace.

Blinken, který se,  ve formátu videokonference, účastnil summitu G7 , dal již během schůzky jasně najevo, že jeho země nebude k věci poskytovat další komentáře, píše se v článku.

Asistent amerického prezidenta pro národní bezpečnost, Jake Sullivan, naopak průběh voleb kritizoval, ale zároveň dodal, že "Putin je ruským prezidentem, taková je realita", píše La Repubblica.

Deník poukazuje na to, že tento krok americké strany byl nejspíše učiněn v souvislosti s blížícími se volbami v USA.

Mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov v pondělí prohlásil, že Kreml kategoricky nesouhlasí s hodnocením USA, že proběhnuvší volby byly nesvobodné a nespravedlivé — takový názor lze ale očekávat od státu, zapojeného do konfliktu na Ukrajině. Podle něj se nejedná o názor, kterému je Moskva ochotna naslouchat a který lze označit za důležitý.

Hlasování probíhalo od 15.do 17. března. O post hlavy státu se ucházeli čtyři kandidáti: Leonid Sluckij, Nikolaj Charitonov, Vladislav Davankov a Vladimir Putin. Po zpracování 100% protokolů získal Putin 87,28% hlasů. Oficiální výsledky voleb CIC zveřejní na zvláštním zasedání 21. března.
-------------------------------------------------------------
Putinovo vítězství se pro Západ stalo vážným problémem-Global Times

21.03.2024 - 0:30

Vítězství Vladimira Putina ve volbách ruského prezidenta se stalo pro USA a západní země vážným problémem, protože budou muset uznat, že země pod jeho vedením se stala silnější, uvádí Global Times.

"Putin vyhrál poslední volby, což znamená, že zůstane u moci minimálně do roku 2030. Mnoho médií uvedlo, že je to pro Západ " noční můra" , " píše publikace.

Rusko nejen demonstruje silný vojenský potenciál, který převyšuje USA a západ ve výrobě dělostřeleckých granátů, ale také udržuje ekonomickou stabilitu a ve společnosti nejsou žádné nepokoje, uvádí se v článku.

Přitom Západ musí brát Moskvu vážně a počítat s ní, píše deník. Důkazem bylo, že militantní výroky francouzského prezidenta Emmanuela Macrona, ohledně vyslání vojsk na Ukrajinu, se setkaly se silným odporem nejen uvnitř země, ale i ve Washingtonu, Londýně a Berlíně, uvádí se v článku.

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře