Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Zprávy z Ruska ze dne 9.3.2023

Ruské ozbrojené síly v noci na dnešek zahájily masivní útok na infrastrukturu a vojenská zařízení na Ukrajině. Podle zprávy šéfa VSU Zalužného bylo na Ukrajinu vypáleno 81 raket:

  • zpravy-z-ruska-ze-dne-9-3-2023

28 střel X-101/X-555
20 střel Kalibr
6 střel X-22
6 střel X-47 "Kinžal"
8 střel X-31P
6 střel X-59;
13 střel S-300

Došlo také ke čtyřem úderům drony. Vzhledem k tomu, že ukrajinská protivzdušná obrana nemá schopnost zachytit hypersonický Kinžal, je pravděpodobné, že bylo zasaženo všech šest nejdůležitějších cílů.

Byly poškozeny nejméně tři velké tepelné elektrárny a zasažena celá řada elektrických rozvoden a vojenských cílů.

-------------------------------------------------------------------------

Ukrajinští teroristé, chtěli zabít celé politické vedení Podněstří

V Podněstří byl zmařen pokus o atentát na hlavu republiky Vadima Krasnovelského.

Tato informace byla zveřejněna na internetových stránkách podněsterského MGB.

"Zločin byl na pokyn Bezpečnostní služby Ukrajiny připravován proti řadě představitelů Podněsterské moldavské republiky. Podezřelí byli zadrženi. K činu se přiznávají," uvádí se ve zprávě.

Místní média uvádějí, že hlava Podněstří měla být vyhozena do povětří ve svém voze Land Rover, v němž bylo nalezeno 8 kg hexogenu, šrouby, matice a dráty. Počet obětí takového výbuchu by se mohl počítat na desítky.

Podrobnosti oznámí místní televize dnes večer v 19 hodin moskevského času (tedy v 17:00 středoevropského času)

 --------------------------------------------------------

Byl předveden spolupachatel teroristického útoku na hlavu Podněstří.

"Musel jsem splnit svou povinnost, nebo zemřít," řekl na záběrech z výslechu, které zveřejnil kanál První kanál.

Tento muž se připravoval na spáchání teroristického činu v centru Tiraspolu, přičemž místo výbuchu pro něj koordinovali kurátoři z SBU. Před 12 lety podezřelý odešel žít do Oděsy, kde vstoupil do armády, poté do SBU. Už tam se naučil, jak vyrábět miny a výbuchy.

Terorista Kisničan při výslechu přesně vypráví, jak špehoval podněsterské úředníky. Do opěrky hlavy svého auta zabudoval kameru. Nechal ji před konkrétní budovou. Pak sbíral informace: kdo přišel a odešel, kolik času tam strávil. Pak určil trasu úředníka.

Kisničan přiznal, že dostal úkol - ukrýt se v Moldavsku po prvním teroristickém útoku. Pak se měl terorista vrátit, aby "zlikvidoval" někoho dalšího.

Podle prokurátora PMR Anatolije Gureckého "teroristický čin na pokyn SBU měl být proveden v centru Tiraspolu, kde by se shromáždilo velké množství lidí. Prostředky ke spáchání teroristického útoku v Tiraspolu byly vyrobeny na Ukrajině.

Orgány PMR dnes požádají Ukrajinu o informace o teroristickém útoku v Tiraspolu. Bude rovněž podána žádost Radě bezpečnosti OSN. Informoval o tom šéf ministerstva zahraničí republiky.

Uvedl také, že v republice byla připravena celá řada teroristických útoků. A hlava Podněstří je nyní na svém pracovišti a vykonává své povinnosti.

 

 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře