Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Svět kolem nás (09.07.2022)

Čo som si podčiarkol v dnešných médiách: USA-RF-UK-Nemecko-Čína-SK

10. júla 2022

V dnešných /včerajších/ internetových médiách som si prečítal kadečo na zamyslenie. Podčiarkol som to aj pre vás. Takže napríklad:

  • svet-kolem-nas-09-07-2022
  • Slovenská Pravda uvádza, že náklady USA na vojnu na UA prekonali už náklady na dlhú predlhú vojnu USA v Afganistane.
  • USA požičiavajú Ukrajine iba na fungovanie ďalekonosného raketometného systému HIMARS každú minútu 1 milión USD /uviedol predstaviteľ terit.obrany UA A.Ganušin/. Ukrajinský minister obrany Reznikov vyhlásil, že pred ruskými balistickými a krídlatými raketami Ukrajinu neochráni ani kúpa izraelského protiraketového systému „Železná kupola“. Ruské rakety sú na rozdiel od sýrskych, palestínskych a šiítskych oveľa rýchlejšie a pohyblivejšie. Zachytiť salvu takýchto rakiet bude prakticky nemožné.
  • Podľa Daily Mail čaká V. Britániu extrémne drahá zima s výskytom miliónov núdznych. V Nemecku skrachuje energetický a plynový gigant Uniper. Firmy čakajú plynové dovolenky a domácnosti odstávky tepla a regulácie maximálnych teplôt.
  • Podľa EU Observer stavia EK v Bruseli tajný bunker s protiodpočúvacím krytím a protiatómovou ochranou.
  • Čínsky Baijiahao /informačná platforma čínskeho internet.vyhľadávača Baidu/ píše o novej ruskej atómovej ponorke „Belgorod“, ktorá bude brázdiť vlny Atlantiku pri východnom pobreží USA. Je vyzbrojená nezostreliteľnými atómovými dronmi „Poseidon“. Každý z nich je schopný vymazať z povrchu Zeme jedno pobrežné miliónové americké mesto. Číňania v tejto súvislosti pripomínajú neúspešný pokus USA s nosnou raketou „Minotaur“ z 7.júla t.r. Naše médiá to zabudli spomenúť.
  • Po nátlaku EU a Nemecka Kanada vyňala kompresnú turbínu pre Nord Stream 1 spod sankcií. Ruská turbína bola na oprave v Kanade a Kanaďania ju RF odmietli vrátiť. Vrátenie turbíny pomôže Nemcom sprevádzkovať Nord Stream 1 a ako tak prežiť nadchádzajúcu krutú zimu.
  • Kráľ F1 Bernie Ecclestone sa podľa Reutersu po mesiacoch tvrdého mediálneho nátlaku konečne dobrovoľne a spontánne rozhodol vysloviť poľutovanie, že sa viackrát stretol s V.V.Putinom. 5-6 slovenských hokejistov sa k takémuto kroku neodhodlalo a v budúcej sezóne bude hrať v ruskej KHL.

Poučné,-či nie ? Nuž, človek sa každý deň učí a spoznáva. Veď preto je na svete.

zdroj: https://nshv.blog.pravda.sk/2022/07/10/co-som-si-podciarkol-v-dnesnych-mediach-usa-rf-uk-nemecko-cina-sk/

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#1 Přemysl Javornický 2022-07-10 20:33
Podzemní bunkry EU nic nezachrání. DUMBS jsou přednětem ničení technologií, o nichž západní elita nemá ani potuchy. Stavba je monitorována a je další ukázkou utopených bezcenných EUR. Západní zdrojová nestabilita roste.
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře