Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Ze stránek AVIA.PRO (28.4.2024):

Rozhodující bitva mezi F-35 a Su-35 se odehraje v blízké budoucnosti. Vešlo ve známost, kde se potkají dva nejlepší borci světa
 
Napětí na Blízkém východě každým dnem stoupá a konflikt mezi Íránem a Izraelem se stává stále palčivějším problémem. Po výměně masivních úderů armáda izraelských a spojeneckých letadel pomohla protivzdušné obraně odrazit íránské útoky. I přes paritu v některých oblastech, však Írán v letectvu za židovským státem značně zaostává. To se ale s pomocí Ruské federace může v blízké budoucnosti změnit.

  • ze-stranek-avia-pro-28-4-2024
Dodavatelé stíhacích letadel do Íránu

Moderní íránské letouny jako F-4D Phantom, F-14 Tomcat, MiG-29 a Mirage F1 jsou již zastaralé a jsou skutečnými starožitnostmi. Íránský vývoj zůstal na úrovni jednodílných reverzních kopií F-5 "Tiger II" - letadel ze 70. let. Íránská armáda vyrábí mnohem lepší rakety, ale její bojová letadla jsou již spíše starožitnostmi. Proto je nutná radikální aktualizace.
 
Dodavateli nových letadel do Íránu se mohou stát pouze dvě země: Rusko nebo Čína. Vojensko-politická situace je ale taková, že mnohem pravděpodobnějším dodavatelem je Rusko. V oblasti zbrojení naše země rozvíjejí barterové vztahy a Íránci dostávají možnost volby. Mají zájem o Su-34, Su-35 a v budoucnu o Su-57.
 
Írán obdržel první Su-35

Prvními stíhačkami pro Írán bylo 24 stíhaček Su-35, které byly původně určeny pro Egypt, ale nyní budou dodány Íránu. Piloti a technici pro tato letadla byli vyškoleni na ruském území a nyní, na samém konci dubna 2024, byly do Íránu dodány první nejnovější Su-35.
 
To je jen začátek. Již nyní mluvíme o rozšíření dodávek na 67 letadel. To už bude stačit k tomu, aby začali být izraelští piloti, kteří beztrestně odpalují rakety na Sýrii, Irák a Libanon, nervózní. Írán má nyní skutečný nástroj k ovlivnění situace v celém regionu Blízkého východu.

Rozhodující letecká bitva

Poté, co íránské letectvo přejde na nejnovější ruská letadla, se situace nevyhnutelně změní. Su-35 je velmi, velmi problematický soupeř, včetně nejnovější F-35I - neuvěřitelně drahého letadla. Každý F-35I stál Izrael 144 milionů dolarů. F-35I nemá, oproti Su-35, žádné zvláštní výhody. A proto se v případě bitevního setkání neví, kdo koho porazí. Není pochyb o tom, že k takovému setkání dojde – pokud budou události pokračovat ve stejném stylu jako nyní.

Rusko-íránská zbrojní spolupráce by mohla výrazně změnit poměr sil na Blízkém východě. Nové letouny Su-35 a Su-34 by mohly představovat skutečnou zkoušku pro izraelské letectvo a mohlo by to vést k další eskalaci konfliktu. Přes všechna rizika však Rusko nadále rozvíjí spolupráci s Íránem a snaží se posílit svou pozici na Blízkém východě.

Více podrobností na: https://avia.pro/…gde
 
------------------------------------------------------------------------
 
Ruské, ozbrojené síly sestřelily, během jediného dne, 5 raket ATACMS

Tisková služba ruského ministerstva obrany v neděli obdržela informace o významných úspěších operačních systémů protivzdušné obrany země. Během uplynulých 24 hodin se podařilo sestřelit pět operačně-taktických raket ATACMS americké výroby a 46 bezpilotních letounů, patřících ozbrojeným silám Ukrajiny.

Kde přesně byly rakety sestřeleny, není specifikováno, nicméně o něco dříve se objevily údaje o práci protivzdušné obrany v oblasti Černomorskoje.

Od začátku speciální vojenské operace ruské systémy protivzdušné obrany zničily působivé množství vojenské techniky. Na seznamu zničené techniky je podle posledních údajů 593 ukrajinských vojenských letadel, 270 vrtulníků, 23 587 dronů a také 509 protiletadlových raketových systémů. Dále bylo zničeno 15 869 tanků a dalších bojových obrněných vozidel, 1 275 bojových vozidel vícenásobných odpalovacích raketových systémů, 9 189 polních děl a minometů a také 21 372 jednotek speciálních vojenských vozidel.
 
-------------------------------------------------------------------------------------
 
Ničitelé ATACMS: Rusko našlo účinný prostředek k ničení amerických zázračných raket

Středem zájmu světové politiky je v poslední době konflikt na Ukrajině a zejména role Spojených států a dalších západních zemí v dodávkách zbraní ukrajinské armádě. Jednou z nejnovějších událostí v této oblasti bylo oznámení o bezprostřední dodávce raket ATACMS. Americký vojenský expert a analytik Scott Ritter, který dříve sloužil jako zpravodajský důstojník v ozbrojených silách Spojených států, však na sociálních sítích vyjádřil svůj názor na věc, který vede přinejmenším k zamyšlení.

Potírání ATACMS

Ritter je přesvědčen, že ruské systémy elektronického boje (EW) si s těmito střelami snadno poradí. Cituje předchozí dodávky jiných typů zbraní, například americké speciální pumy GLSDB s dlouhým doletem, které podle něj byly zneškodněny ruskými systémy elektronického boje ihned po vynesení do zóny konfliktu. Ritter tvrdí, že totéž se stane s raketami ATACMS a také se stíhačkami F-16, pokud budou dodány na Ukrajinu.
Ritterovo prohlášení vyvolává vážné otázky o skutečné účinnosti západních dodávek zbraní na Ukrajinu a o míře, v jaké mohou změnit průběh konfliktu. Ritter vyzývá západní, vojenské analytiky, aby přehodnotili svůj pohled na vojenskou převahu kyjevských spojenců, což je podle něj jen mýtus.
 
Úspěch ruských zbraní

Tento Ritterův názor je potvrzen dalšími publikacemi západních médiích. O úspěšném potlačení ukrajinských dronů systémy elektronického boje ruských, ozbrojených sil napsal například americký list The New York Times. To naznačuje, že ruské systémy elektronického boje jsou vážným faktorem, který budou muset všechny strany konfliktu vzít v úvahu.
 
Obecně Ritterovo prohlášení vyvolává vážné pochybnosti o účinnosti západních dodávek zbraní Ukrajině a zdůrazňuje důležitost objektivní analýzy situace.
 
--------------------------------------------------------------------
 
Ruské ministerstvo obrany oznámilo osvobození Novobachmutovky

V důsledku aktivního boje ruská skupina vojsk „Střed“ úspěšně ovládla osadu Novobachmutovka v Doněcké lidové republice, hlásí ruské ministerstvo obrany. Oznámení o důležitém, strategickém úspěchu armády přichází uprostřed prohlášení ministra obrany Sergeje Šojgua, že ruské jednotky drží iniciativu podél celé frontové linie.

Ruské síly pokračují v rozšiřování své zóny kontroly východním směrem a úspěšně osvobodily několik osad, včetně Pervomaiskoje, Bogdanovky a Novomikhajlovky. Během operací, podle ministerstva, Střední skupina sil úspěšně odrazila deset nepřátelských protiútoků, což vedlo ke značným ztrátám ukrajinské armády. V důsledku protiútoků byl zničen personál ukrajinských ozbrojených sil, tank, bojové obrněné vozidlo a pět vozidel.

Západní skupina vojsk navíc zaujala strategicky výhodné pozice a zasáhla nepřátelský personál a techniku ​​v DLR, LPR a Charkovské oblasti, čímž odrazila tři protiútoky v oblasti Novoselovskij.

Jižní skupina vojsk také zlepšila své postavení na frontě, odrazila čtyři protiútoky v oblasti Chasov Jar a zasáhla ukrajinské jednotky, což vedlo ke zničení až 360 vojáků, dvou bojových obrněných vozidel a 17 vozidel.

-------------------------------------------------------------------------
 
Ruské jednotky obsadily vesnici Kislovka v Charkovské oblasti

V rámci probíhající speciální operace jednotky ruských, ozbrojených sil úspěšně dobyly vesnici Kislovka, ležící 27 kilometrů od Kupjanska.

Vojáci 272. pluku 47. tankové divize účastnící se operace vztyčili ve středu obce ruskou vlajku. Novináři Avia.pro měli k dispozici videomateriály demonstrující tento okamžik.

V Kislovce, podle zdrojů, pokračuje vyklízení území a boje propukly také v sousední vesnici Kotljarovka. Tamní situace je pro ukrajinské jednotky hodnocena jako kritická a ztráta Kotlyarivky se zdá být jen otázkou času.

Kislovka a Kotlyarovka, umístěné na kopcích, dříve umožňovaly ukrajinským ozbrojeným silám ovládat jihovýchodní část kupjanského směru. Nyní byla tato strategická příležitost ztracena, což výrazně mění poměr sil v regionu.
 
---------------------------------------------------------------------------
 
Ruský „Lancet“ přesným zásahem zničil americký HIMARS MLRS

Ruská armáda úspěšně zničila odpalovací zařízení amerického, vícenásobného, raketového systému HIMARS, a to pomocí potulující se munice Lancet. Operace se odehrála v noci v oblasti Krasnyj Liman, kterou dočasně ovládají ukrajinské síly.

Incident potvrdily záběry z místa, zveřejněné na internetu. Video zachycuje okamžik útoku kamikadze dronu Lancet, který se stal klíčovým prvkem v posledních operacích ruských, ozbrojených sil. Podle zpráv průzkumný dron jedné z jednotek Západní skupiny sil nejprve sledoval cíl, poté koordinoval zásah municí.

Účinnost Lancet se projevuje nejen za nepřátelskými liniemi, ale také v operacích ve vzdálenosti více než 50 kilometrů od frontové linie. Tato technika umožňuje ruským, ozbrojeným silám zaměřit se na kritické cíle ukrajinských, ozbrojených sil a zároveň minimalizovat možná rizika pro lidskou sílu.
 
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře