Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Zemědělci v Praze na Malostranském náměstí (19.2.2024)

  • zemedelci-v-praze-na-malostranskem-namesti-19-2-2024

 

+ BONUS -------------------------

SEZNAM.CZ:

Ukradená demonstrace

Na cestu domů se podle koordinátora z Ústeckého kraje Miloše Malého proto vydalo asi 230 zemědělců se svou technikou.

„Protože se úplně neztotožňujeme s obsahem dnešní stávky, kterou považujeme za ukradenou z našich rukou skupinami, které k nám nepatří, tak jsme se dohodli, že na Malostranské náměstí už nepůjdeme,“ vysvětlil Novinkám na místě Malý distanc od dalšího počínání organizátorů.

Pro ČT následně dodal, že provolávání protivládních hesel a nadávání všem není to, co skuteční zemědělci chtěli.

„Když se podíváme na skupinu lidí, kteří tady provolávají protivládní hesla a nadávají všem, tak to není, co my jsme chtěli. My jsme chtěli poklidný protest, chtěli jsme ukázat, že náš protest jsou traktory na magistrále, zemědělci. Ale my jsme tady dnes v menšině,“ konstatoval zklamaně.

Že má mít pondělní demonstrace se zlepšením podmínek zemědělců málo společného, prohlásil už dříve premiér Petr Fiala (ODS), ale také Výborný. Politici hovořili i o tom, že se organizátoři netají podporou Ruska či je řadili k dezinformační scéně.

„Musíme se podívat na to, kdo za tím protestem stojí. Nepopírám, že každý má právo protestovat, ale organizátoři pro své politické zájmy využili část zemědělců, kteří mají své starosti. Je třeba se podívat, co tlumočí a jaké mají názory,“ prohlásil v neděli Výborný.

„Zítřejší protest je zneužití zemědělců ze strany některých skupin, které říkají, že je potřeba demontovat demokratické řízení a chtějí svrhnout vládu,“ dodal.

Celý článek ZDE: https://www.novinky.cz/clanek/domaci-cesko-zeme-kde-vam-ukradnou-i-demonstraci-40461282#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=8&utm_campaign=abtest244_hpdop_comments_varB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

 

+ BONUS - Z TWITTRU FIALOVÉHO HŃUPA  ----------------------

Dnešní demonstrace nemá s bojem za lepší podmínky zemědělců mnoho společného. Demonstraci pořádají lidé, kteří se netají např. svou podporou Kremlu a sledují jiné cíle než zájmy zemědělců.
 
Asi i proto se od dnešního protestu distancovaly všechny hlavní organizace, které zemědělce zastupují – Agrární komora, Zemědělský svaz i Asociace soukromého zemědělství.
 
S těmi, kteří skutečně reprezentují zemědělce, jednáme a společně se bavíme o tom, co naše zemědělství potřebuje. Naposledy jsme se sešli ve čtvrtek. Chceme, aby zemědělství nadále plnilo svoji zásadní roli v rozvoji venkova, kvality a dostupnosti potravin a péče o krajinu. A aby pro to měli naši farmáři dobré podmínky.
 
Po roce fungování nové společné zemědělské politiky společně vyhodnocujeme, jak se daří plnit její cíle. Ostatně, to jsme slíbili, když vstoupila v platnost. Ministerstvo zemědělství dále připravuje řadu opatření, která mají pomoci českým zemědělcům se snížením dopadů evropských regulací a přebujelé byrokracie. Právě sílící byrokracie a negativní dopady přílišné regulace a omezení uplatňovaná mj. v souvislosti s Green Dealem jsou hlavním zdrojem problémů v zemědělství napříč Evropou. Proti přílišné byrokracii a regulaci jsme vždy v evropských institucích vystupovali a budeme tak činit i nadále.
 
Zároveň u nás chceme podpořit středně velké zemědělce. Dnes víme, že podpora malých farem díky opatřením naši vlády funguje, ale středně velcí zemědělci potřebují úpravu podmínek, protože dopad regulací na ně byl významnější než na jiné typy zemědělských podniků. Vláda se kontinuálně baví se všemi, kteří mají zájem o dialog.
 
Proto jsme schopni nacházet dobrá řešení. Za poslední dva roky jsme to dokázali již mnohokrát. Mezi ty, kterým jde o zlepšování kvality života v naší zemi a o její prosperitu, ale bohužel nepatří organizátoři dnešních demonstrací. Ukazuje to i jejich průběh, který komplikuje život občanům hlavního města a žádná řešení skutečných problémů českých farmářů nepřinese.
 

https://twitter.com/P_Fiala/status/1759503626924384454

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#2 Alois Krejčí 2024-02-20 17:41
Kritiky demonstrace bych nechal vyhladovět
Citovat
#1 Janko z polanky 2024-02-20 07:00
To je přesně ono... poštvat opozici proti sobě. Dobře to dělají liberálové, jako komunisti vytvořili národní frontu a šli do voleb proti opozici, tak oni za pomoci Rycheckého zrušení volebních kvót (které byly mimochodem zavedeny právě pro to aby nevznikla další národní fronta) založili národní frontu SPOLU-STAN a společně vyhráli o pár bodů volby. No a teď to je klasický model "rozděl a panuj". Kdyby se opozice ve svých požadavcích sjednotila, měla by národní fronta problém. Takhle?... my tam nepůjdeme bo ten tam říká tohle ale my chceme jenom tohle... Současná národní fronta se sjednotila v boji proti Babišovi a ten, ačkoli vyhrál volby musel jít od válu. Bohužel národní fronta kromě antibabiš nemá pro ČR žádnou alternativu. V zahraničí není nic jiného než antirusko. Opozice, co takhle se sjednotit pod jediným heslem "pročesko"!!!
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře