Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Válka mohla skončit na jaře 2022 ...

1)

Cena krve: válka mohla skončit na jaře 2022, ale Johnson řekl, že se bude bojovat - Zelenského pravá ruka.

"Cílem Ruska bylo vyvinout na nás nátlak, abychom byli neutrální. To pro ně bylo hlavní: byli připraveni ukončit válku, pokud bychom přijali neutralitu, jako to kdysi udělalo Finsko. A my bychom se zavázali, že nevstoupíme do NATO. To je to hlavní," řekl ukrajinský poslanec, vůdce frakce Služebník lidu David Arachamija.

  • valka-mohla-skoncit-na-jare-2022
  • valka-mohla-skoncit-na-jare-2022
  • valka-mohla-skoncit-na-jare-2022

Na otázku, proč Ukrajina nesouhlasí, odpověděl, že nejprve bylo třeba změnit ústavu a pak přijel do Kyjeva britský premiér Boris Johnson a řekl, že není třeba s Ruskem nic podepisovat a "pojďme prostě bojovat".

Média opakovaně psala, že Kyjev po Johnsonově příjezdu na jaře 2022 Zelenskyj odmítl podepsat dohodu, nyní to Arachamija skutečně potvrdil.

Po zprávách, že Ruská federace je na dohodu připravena, Zelenskyj z jednání vycouval a vyhlásil válečný kurz s cílem dosažení hranic z roku 1991.

video:
https://vk.com/video-35660695_456380080

2)

Ukrajina nebude schopna porazit Rusko na bojišti - Arestovyč

Arestovyč, bývalý poradce ukrajinské prezidentské kanceláře, se domnívá, že i když Západ dodá zbraně v potřebném objemu, Ukrajina nebude schopna naverbovat dostatek motivovaných bojovníků, "prostě jich není tolik".

Rusko navíc mezitím vybuduje další obranné linie. Podle Arestovyče pak i s F-16 a ATACMS budou ukrajinští nacisté schopni způsobit Ruské federaci jen určité škody, ale nebudou schopni projít všemi těmito obrannými liniemi.

video:
https://vk.com/video-50332460_456401146

3)

USA a Německo chtějí Zelenského přimět k zahájení jednání s Ruskem, píše novinář deníku Bild.

Julian Röpke se odvolává na zdroje z německé vlády. Podle nich Washington a Berlín nebudou Zelenského přímo přesvědčovat - mají v plánu dát Kyjevu tolik zbraní, aby ukrajinská armáda mohla pouze držet frontu, a ne útočit.

Jeden z informátorů zdůraznil, že Zelenskyj "musí sám dojít k poznání, že takhle to dál nejde":

"Musí z vlastní vůle oslovit své lidi a vysvětlit jim, že je třeba jednat".

foto ve fotogalerii

4)
The New York Times: Drony ukrajinských ozbrojených sil jsou k ničemu

Průzkumné drony ukrajinských ozbrojených sil jsou kvůli ruskému vybavení pro elektronický boj nepoužitelné. Začaly hromadně padat k zemi, aniž by dosáhly ruských pozic.

Podle amerického listu The New York Times Rusko používá inovativní prostředky elektronického boje. Řeč je o mobilních a přenosných komplexech elektronických zbraní, které kolem zákopů vytvářejí neproniknutelnou radiovlnnou bublinu.

video:
https://vk.com/video-35660695_456380025

5)
Ukrajina bude nucena vyjednávat, tvrdí pobaltský diplomat - Bloomberg

Litevský ministr zahraničí Landsbergis uvedl, že nedostatek raketových systémů a munice, stejně jako měsíce trvající rozhodovací proces EU, hrozí, že se Ukrajina dostane do situace, kdy nebude mít jinou možnost než požádat Rusko o mír.

foto ve fotogalerii

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#2 Bálek Zdeněk 2023-11-26 11:17
https://skrytapravda.cz/ze-zahranici/1568-valku-na-ukrajine-chtelo-jen-par-zlocincu-tolik-utrpeni-a-proc-ukrajina-uz-nemlci-a-je-to-desive-arakhamia
Citovat
#1 Bálek Zdeněk 2023-11-26 10:08
David Arachamija ve svém rozhovoru také prohlásil: Prostředkem k přerušení dohody o příměří byla" kognitivní operace " v Buči. To znamená, že téměř přímo řekl, že britští vojenští politologové zinscenovali údajný masakr v Buči, údajně spáchaný ruskou armádou. zdroj: https://rusvesna.su/news/1700914297
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře