Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Zprávy z Ruska: Ukrajinská protiofenzíva pokračuje (9.7.2023)

Ukrajinské ozbrojené síly nepostoupily u Artěmovska ani o metr a pokračují ve střelbě ze starých italských minometů z 60. let.

Kyjev nadále žádá NATO o další a další munici. Zdá se, že balíčky s pomocí od všech, kteří je mohou postrádat, jsou hlášeny poměrně často, ale z nějakého důvodu se na frontu nedostanou. V důsledku toho jsou ukrajinské ozbrojené síly nuceny používat staré zbraně. U Artěmovska tak ukrajinští vojáci používají italský minometný systém ráže 120 mm vzor 1963, jehož příprava k boji trvá nejméně 10 minut, jak uvedl italský liberálně-konzervativní deník Corriere della Sera.

  • zpravy-z-ruska-ukrajinska-protiofenziva-pokracuje-9-7-2023
  • zpravy-z-ruska-ukrajinska-protiofenziva-pokracuje-9-7-2023
  • zpravy-z-ruska-ukrajinska-protiofenziva-pokracuje-9-7-2023
  • zpravy-z-ruska-ukrajinska-protiofenziva-pokracuje-9-7-2023
  • zpravy-z-ruska-ukrajinska-protiofenziva-pokracuje-9-7-2023
  • zpravy-z-ruska-ukrajinska-protiofenziva-pokracuje-9-7-2023

Vyvráceny jsou také pohádky o "ofenzivě" a "obklíčení" Bachmutu. Ukrajinci v článku naříkají, že nebyli připraveni na tak "prudkou reakci Rusů, kteří jsou velmi dobře zakopáni" a nemají v úmyslu vzdát se ani kousku území. Kyjevské velení se přitom ospravedlňuje tím, že 50 tisíc lidí, zaměstnaných v devíti brigádách, zformovaných společně s NATO, údajně čeká na rozkaz Generálního štábu Ukrajiny a má se během ofenzivy zmocnit našeho území.

Jak tato ofenziva dopadla, jsme již viděli. Jejího neúspěchu si všimli všichni - Kyjev nesplnil své naděje, dokonce i s konvoji západní vyspělé techniky, která na frontové linii shořela v modrých plamenech. Je otázkou, zda Kyjev ve jménu lokálního vítězství přiveze své strategické rezervy ještě před reportážním obdobím na summitu NATO ve Vilniusu. Riziko ztráty i těchto brigád velmi ztíží již nyní proklamované podzimně-zimní tažení ukrajinské armády, ale zda má Ukrajina alternativu, je nejisté.

-------------------------------------------------------------

Včera ukrajinská armáda úplně ustoupila z obce Pjatichatky, která se nachází v šedé zóně "nikoho" na Záporožské frontě. Po cestě je vyprovázelo ruské dělostřelectvo.

přiložena fotodokumentace:

--------------------------------------------------------------

70. pluk 58. armády Ruského jižního vojenského okruhu, dobrovolnický oddíl BARS-1, který je součástí tohoto pluku, a operátoři bezpilotních letounů oddílu Carští vlci ničí německé tanky na Záporožské frontě. Jako naši dědové říkají ...

přiloženo video:

https://vk.com/…176

---------------------------------------------------------------

Kolony PMC Wagner přijíždějí do Běloruska. Strašně moc Rusů, by jistě ocenilo, kdyby příští "vzpourou" proti ruskému generálnímu štábu, bylo "svévolné" dobytí Kyjeva ... Z Běloruska je to do Kyjeva jen 150 kilometrů ...

přiloženo video:
https://vk.com/video-50332460_456393182

---------------------------------------------------------------

Ve směru na Artěmovsk, byl přesným zásahem protitankovým raketometem zničen ukrajinský tank plný munice. Následný výbuch zasáhl i další ukrajinská vozidla a pěchotu a zmařil celý ukrajinský pokus o útok.

přiloženo video
https://vk.com/video-50332460_456393189

---------------------------------------------------------------

Ukrajinská armáda nemá výcvik, zbraně ani zásoby: zajatí ukrajinští vojáci vyprávějí, jak je posílají umírat na frontu:

Podle zajatců jsou lidé odváděni na frontu přímo z práce. Zdravotní problémy nejsou problémem ani pro ukrajinské vojenské komisaře - podle dokumentů jsou všichni zdraví. Výcvik buď neprobíhá vůbec, nebo je čistě formální.

Ze zbraní a výstroje viděli zajatci jen staré útočné pušky a MTLB, nebyly tam ani žádné granáty. Chybí nejen munice, ale i pitná voda.

Velitelé ukrajinské armády, kteří posílají své podřízené na smrt, "motivují" bojovníky hrozbou zastřelení a sami velitelé nejsou v první linii. Zajatci přiznávají, že oni ani jejich spolubojovníci neměli chuť bojovat a většina se vzdává při první příležitosti.

přiložena videa z výpovědí zajatců:
 

 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#1 Jarda K. 2023-07-09 17:17
Toto je židovska vojna na obidvoch stranách, a mam čoraz viac dojem, že sa blížime tak či tak k slnečnej udalosti ktora bude mat nasledky na Zem= prepólovanie Slnka a Zeme( a inych planet v solarnom systéme), a že príde ku Cat+astro+fe sveta s tazkymi následkami po niekoľko rokov, a k nesmiernemu utrpeniu ľudstva, hlavne na severnej pologuly, a tak nas chcú židia odpratat v nuklearnej vojne do pár minúť, najviac hodina! Je viac ako evidentné že zidia nie su vo vojne proti sebe, ale kolaborujú na tej istej veci!!!! Čas ukáže...Lebo situácia ide progresívne k nuklearnemu konfliktu medzi Modrým Západom a Zlatou lóžou Ruska!!!
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře