Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Aktuální ruská svodka bojů na Záporožské frontě 17.6. 2023:

Nepřítel zahájil novou ofenzivu na záporožské frontě: americký Bradley zaútočil u Orechova.

Ukrajinské jednotky na obrněných vozidlech NATO zahájily novou vlnu ofenzivy u Orechova na linii Rabotino-Verbovoje, na křižovatce pozic již známých 291. a 70. pluku.

Nepřítel provedl dělostřeleckou přípravu a kolona nepřátelské techniky se pokouší palbou prorazit k našim pozicím.

  • aktualni-ruska-svodka-boju-na-zaporozske-fronte-17-6-2023
  • aktualni-ruska-svodka-boju-na-zaporozske-fronte-17-6-2023
  • aktualni-ruska-svodka-boju-na-zaporozske-fronte-17-6-2023
  • aktualni-ruska-svodka-boju-na-zaporozske-fronte-17-6-2023

Ukrajinská armáda již utrpěla první ztráty na obrněných vozidlech a útočné pěchotě.

Nepřítel provádí svůj první denní útok v poslední době, předtím dával přednost nočním ofenzivám.

V posledních dnech nepřítel přeskupil síly a přivezl obrněnou techniku z Kamensko-Lobkovoje, aby zvýšil úsilí o obsazení osad Pjatichatky a Žerebjanky ve Vasylivském okrese Záporožské oblasti.

Včera zahájily ofenzivu roty-taktické skupiny 128. ukrajinské horské útočné brigády na BMP podporované tanky. Na BMP se ze strany Lobkovoje vylodila pěchota a tanky střílely oklikou. V průběhu útoku se ukrajinským ozbrojeným silám podařilo vstoupit na západní okraj obce.

Za podpory tankové a dělostřelecké palby se rotě VSU navzdory značným ztrátám podařilo obsadit několik domů tím, že postupovala ve vlnách.

Vojáci ruské 19. divize několikrát protiútočili na nepřítele, ale novým vlnám se opět podařilo proniknout na západní okraj obce Pjatichatky.

Během bojů naše protitankové zbraně, plus dělostřelecká a letecká palba podle předběžných údajů zničila až 9 obrněných vozidel včetně tanků. V průběhu protibaterijního boje bylo na palebných pozicích zničeno také nepřátelské dělostřelectvo a raketomety.

Po ztrátách na obrněných vozidlech začalo velení ukrajinské armády vysílat pěchotu.

Boje ve večerních, nočních a ranních hodinách pokračovaly.

Ukrajinská armáda nyní dostala rozkaz obsadit západní část obce a zavádí do boje nové síly. Ruské ozbrojené síly nadále kryjí nepřítele houfnicemi, MLRS, Solncepekem a minomety. Tanky pracují a ze vzduchu jim pomáhají letouny Ka-52 Aligator.

Naše pěchota střídavě buď odráží útoky, nebo podniká protiútoky.

Do bezprostředního ukrajinského týlu přijíždějí nové konvoje techniky. Nepřítel soustředil síly k přesunu k bojové linii a pokouší se prolomit frontu v této oblasti.

Boje se ještě stále ani nepřiblížili k naší první obranné linii. Bojuje se o šedou zónu a naše předsunutá bojová stanoviště.

obrázek ve fotogalerii

-------------------------------

Ukrajinská armáda zahájila třetí vlnu útoku - na záporožské frontě v pátek večer pokračují prudké boje:

Od rána probíhají boje ve Vasiljevském okrese, nepřítel přivedl další síly a útočí na Pjatichatki.

Za podpory tanků a BMP se pěchotě ukrajinské armády večer i přes ztráty podařilo proniknout na okraj obce a postupovat ve vlnách.

Na západním okraji pokračují prudké boje, ukrajinská armáda obsadila několik prvních domů.

Vojáci ruské 19. divize vedou aktivní protiútoky, již několikrát odrazili nepřítele, ale nové vlně ofenzivy se opět podařilo vstoupit do Pjatichatok.

Pokračujeme v krytí nepřítele houfnicemi, raketomety, Solncepekem a minomety. Tanky pracují, několikrát přiletěly naše Ka-52 Aligator.

Pokračují těžké boje (boje pořád probíhá v tzv. šedé zóně daleko od naší první skutečné linie obrany, ke které se za celých 12 dní ukrajinské protiofenzívy nebyla ukrajinská armáda schopná ani přiblížit).

obrázek ve fotogalerii

------------------------------------------------

Situace v Záporožském směru k večeru 16. června.

V oblasti Pjatichatok v Záporoží probíhaly po celý den těžké boje. Ukrajinští nacisté se snažili prorazit a získat opěrný bod na okraji obce, ale nic se jim nedařilo.

K večeru se objevily zprávy, že ukrajinské jednotky nasadily další zálohy (asi dvě roty), ale nedokázaly se prosadit a byly vyřazeny naším dělostřelectvem.

Do dnešního večera se očekává, že v oblasti budou operovat výsadkové síly; nepřítel nemá žádné letectvo a díky našim systémům radioelektronického boje. dochází u Ukrajinců k vážným poruchám komunikace.

Sledujeme vývoj situace...

Obrázek ve fotogalerii

----------------------------------------------------

Na Vremevském výběžku dnes ukrajinský nepřítel po poměrně mohutné dělostřelecké přípravě opět přešel do útoku.

Přes všechnu snahu a a dělostřeleckou podporu, se však ukrajinský útok zasekl hned na našich prvních obranných pozicích a svůj úkol nesplnil.

Ukrajinské ztráty dělají radost našim už trochu unaveným klukům v zákopech, každým ukrajinským útokem nepřítel ztrácí muže i techniku a slábne, a tak to jde již dvanáctý den ...

Alexandr Chodakovskij

obrázek ve fotogalerii

----------------------------------------------------

Zelenskij obviňuje Rusko, že chce vyhodit do povětří Záporožskou jadernou elektrárnu

Zelenskij obviňuje Rusko, že chce vyhodit do povětří Záporožskou jadernou elektrárnu, což znamená, že to má v plánu Kyjev a chtějí to hodit na Rusko !!! Proč, by Rusové vyhazovali do povětří jadernou elektrárnu na území, které je nyní součástí Ruské federace, a kde žijí lidé, kteří se cítí být Rusy???

To kyjevská junta se chová již od roku 2014 na Donbasu a v dalších částech bývalé Ukrajiny, jako na nepřátelském území a nenávidí každého, kdo se cítí být Rusem a ne Ukrajincem. To oni, jsou schopní udělat něco takového, protože nemohou vyhrát válku, jsou pouze závislí na západních zemích a na almužně, kterou od nich vyžebrají. Udělají vše, aby Západ mohl obvinit Rusko ze všech možných i nemožných zločinů !!!

přiloženo video:

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře