Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Vánoční projev 2020

Vážení občané napříč politickým spektrem, letos prožíváme zvláštní vánoční čas, který nás sice ve vnějšku omezuje, ale vnitřně jsou zatím hodnoty stejné, když si připomínáme dějiny snad každého z nás. V období koronavirové krize...

  • vanocni-projev-2020

Vážení občané napříč politickým spektrem, letos prožíváme zvláštní vánoční čas, který nás sice ve vnějšku omezuje, ale vnitřně jsou zatím hodnoty stejné, když si připomínáme dějiny snad každého z nás. V období koronavirové krize jsme spadli zdravotně i ekonomicky, protože to bylo současnými mocnými ve světě objednáno, aby postupně docházelo ke zničení národů a národností ve světě. Proto je na nás, zda si to necháme líbit, anebo ne. 


Přesto si nenechejme kazit vánoční svátky rádoby figurkami současných mocných, mějme v srdci sváteční tradice, které nás zatím drží nad vodou. Máme-li v sobě smysl života a životů, jistě porazíme tzv. honbu za bezhlavým mamonem. Již bylo dost politických a ekonomických podvodů. Osobně jsem si myslel, že 21. století bude úplně vyspělé, ale asi jsem se mýlil, když jsme se vrátili o sto let zpět - do období zdravotních i ekonomických nejistot.

O tom, kdo koronavirovou krizi zavinil, mám svůj pohled a názor. Super vyspělé zemi to bylo nepopulární, proto výzkum směřoval do země s obrovskou pracovní silou, bohužel koronavir unikl z laboratoře, a my sklízíme plody z tzv. nerozvážnosti vědeckého výzkumu. Nuže, přeberte si to sami, Vážení občané, abyste nepodléhali prorežimní propagandě např. v oblasti školství a vzdělávání. Školství by mělo správně vzdělávat, nikoliv mobilizovat další "pěšáky" současného zkaženého režimu.

V březnu jsme byli výkladní skříní na prvním místě v boji proti koronavirové pandemii, nyní zaujímáme rozmezí posledních míst. I sociologové by se měli zabývat, proč se tomu děje. Lidé jsou sice otrávení z chaotických vládních nařízení, proto volby do krajů a Senátu dopadly ve prospěch rádoby demokratického bloku, který nic neřeší, jen hází současné vládě klacky pod nohy. Můžou se prát, zápasit mezi sebou, ale konstruktivní spolupráce úplně žádná. Tak k čemu je současná Sněmovna i současný Senát?

Mít politickou i funkční trafiku je jistě in, ale nezapomínejme na naše bližní, kteří vlivem koronaviru přišli o práci, zaměstnání a sociální jistoty. I když jsme se rekordně zadlužili jako stát i národ, tak pořád dochází ke špatnému přerozdělování peněz státního rozpočtu, neustále se porcují vzdušní medvědi. Nevím, jestli se proinvestujeme k prosperitě. Navíc vykořisťování zaměstnanců v České republice pokračuje, neboť každý si chce i za cenu ponižování a potlačování lidských práv udržet své pracovní místo. Dále tady máme rekordní byrokracii dokonce v digitální éře! Mohl bych pokračovat dál a dál...

Vánoce aneb svátky míru, pokoje, lásky a přátelství. Proto si nenechejme vzít poslední morální hodnoty, které ještě máme v našem nitru. Jsme těžce zkoušeným národem, musíme se sjednotit, vzájemně si pomáhat, abychom světovým mocným ukázali, že v naší republice je stále domov můj, domov náš. 
 
Vážení občané, přeji Vám pohodové a láskyplné vánoční svátky, radostné vykročení do nového roku 2021 s nadšením a optimismem zlepšit situaci doma i ve světě.

Václav Kovalčík, Zlín

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře